mztsz.hu
Támogatónk:
nka.hu
youtube.com
twitter.com
facebook.com
Együttműködő partnerünk:
Zeneszöveg Womex
Üllői Úti Fuck

Üllői Úti Fuck

A zenekar 1989-ban jött létre: Molnár Tamás (szaxofon), Szántó Faszi (ének, gitár), Varga Zoltán (basszusgitár) és Farkas Zoltán (dob) felállásban. Első koncertjeikkkel meglepő hatást váltanak ki  (dobálás, köpködés, áramtalanítás, koncertterem bezárása) stb. A banda két hónap után azonnal megcsonkul a magyar néphadsereg miatt, Farkasember és Varga Zoli rövid időre kikerül a rockéletből. Óriási felfordulás a tagcserék

tovább >>

Az előadó honlapja:

www.ulloiutifuck.hu

www.dalok.hu/ulloiutifuck

Az előadó Facebook oldala:

Üllői Úti Fuck - A Gyengébbek Kedvéért

Üllői Úti Fuck
A Gyengébbek Kedvéért
Szerzői Kiadás / Author's Edition
2006

Alternatív

Üllői Úti Fuck - Fuck 'n' Roll (Üllői úti Fuck & Yellow Spots)

Üllői Úti Fuck
Fuck 'n' Roll (Üllői úti Fuck & Yellow Spots)
Szerzői Kiadás / Author's Edition
2018

Jazz, Rock

Üllői Úti Fuck - Fordított Világ

Üllői Úti Fuck
Fordított Világ
Szerzői Kiadás / Author's Edition
2019

Alternatív, Pop, Rock

Üllői Úti Fuck Télapó 2016

A gitáros-énekes Szántó Faszi együttese, az ikonikussá vált, 1988-ban alapított Üllői úti Fuck.
A név Szántó agyából pattant ki, egy elírást vélt felfedezni az Üllői úton levő Kosztolányi emléktáblán. Friss angoltudását bevetve újraértelmezte a „hibás" szót: Fák. A többi mára már történelem. A zenekar korai időszakában két kazetta jelent meg (I. - 1993, Fekszik -1996) mindkettő magán kiadásban. A zenekar 1997-ben jelentette meg A ló túlsó oldala című albumot, melynek Esküvő című slágerét a Crossroads Records adta ki. Két évvel később a Polygram kiadó a lemezanyagot néhány számnyi változtatással újra piacra dobta: Én meg a Farkasember címmel. A gyengébbek kedvéért című anyag 2006 közepére készült el és került fel a dalok.hu oldalra, aztán fél évvel később már végre fizikai formában is megjelent.
Következő lemezük várhatóan 2017 elején jelenik meg, melyen két klasszikus, a rajongók által minden koncerten igényelt „sláger" is hallható lesz immár minőségi megszólalásban.
Szántó szavaival: az Üllői Úti Fuck zenei stílusa: budapesti odamondogatós, de a Fuck örömmel és töretlen lelkesedéssel viszi el az odamondogatást az ország minden pontjára.
Régi és új rajongóik egyaránt láthatják és hallhatják őket vidéki kis- és nagyvárosok színpadain, falunapi rendezvényeken, fesztiválokon, kis és nagykocsmákban no és persze a nagy slágernóta az Esküvő miatt, néha a zenekar esküvőkön is megjelenik. Elhíresült számukat több tucat zenekar játszotta és játssza a mai napig a Nagy Napon. A zenekar alapító tagjai közül a két nagy „öreg": Szántó Faszi és Farkasember biztosítja a mostani Fuck zenekar alapját, két ifjonc titánnal kiegészülve. Zenei stílusát tekintve az Üllői úti Fuck: minden (rock, punk, alter vagyis csodás eklektikus-harmonikus)


A zenekar tagjai:

Szántó Faszi Gábor – gitár, ének
Kiszely Márk – basszusgitár
Karádi Gergely – gitár, ének
Farkas(ember)Zoltán – dob, ének

Üllői úti Fuck grand koncert! Üllői úti Fuck grand koncert!
2010. december 15. 10:31

Ennek a zenekarnak az énekesét hallás után sokan Lovasinak hiszik, pedig sokkal rosszabb fej. Ja, és ő írta az 'Esküvőt'.

A kedvesen és olykor egyáltalán nem kedvesen tahó-szellemes Üllői Úti Fuck idén huszonkettedik életévébe lépett: egykoron sok mindenben hasonlították a Kispálhoz - szerintük mindez fordítva igaz - ma viszont nincs vetélytársa különös, magára jellemzően pimasz és önironikus szövegeinek, melyhez Szántó Fasziék behízelgő slágereket írnak „Bocikámtól” az „Esküvőig”.

További párhuzamok: a Sika, kasza, léc részben az ő dobosuknak, a Farkasembernek köszönhetően lett Kispál-lemezcím, a „Fekszik” című anyaguk egy időben született a pécsiek „Ül” albumával, az „Esküvő” című slágerüket a mai napig sokan Kispál és a Borz-dalnak hiszik (Lovasiék egyszer még fel is dolgozták poénból egy esküvői bulin), a PUF-vezér Leskovics Gábor a Fuck után Kispálékhoz ment át kisegíteni gitáros-vokalistaként... Egy ideig ugyanannál a nagykiadónál (PolyGram) és labelnél (3T) is voltak, de az Üllői Úti Fuck (vagy ahogy a nagykiadós lemezen szerepelt: Üllői úti Fá:k) nem lett kereskedelmi siker, és mind az együttes, mind a kiadó addig tökölt, míg végül nem lett folytatás sem.

Időközben elhunyt a zenekar szövegeinek szerzője, Duda Attila, Farkas Zoltán pedig lelépett Szántó Gábor és a basszista Mezei András mellől - a helyére a Quimby és számos más együttes dobosa, Gerdesits Ferenc érkezett (aki már a Fuck legelső kazettájának anyagát is feldobolta 1993-ban), negyedik tagnak pedig Vastag Gábor gitáros-vokalista csatlakozott. 2004 elején végre elkezdték felvenni azokat a dalokat, melyek nagy része már 2001-ben megvol demóformában (a Duda-szövegekre írt dalok mellett az egyetlen igazán új szám az Egofúga, melynek szövegét Szántó közösen jegyzi Sickratmannel, akivel a Korai Öröm mellett a Sickratman projektben is együtt játszott az utóbbi évek során), A gyengébbek kedvéért című anyag 2006 közepére készült el és került fel a Dalok.hu oldalra, aztán fél évvel később már végre fizikai formában is megjelent a lemez.

A „Micsoda fájdalom” című nyitódalban - a Quimby-billentyűs Balanyi Szilárd közreműködésének köszönhetően - modern effektes, groove-os megoldások keltenek némi meglepetést, de aztán rögtön visszarántja a hallgatót az ismerős Üllői úti Fuck-világba a „Nyakig heroinban” húzós pop-rockja, a középtempós „Elég unott szextusája” és a riffdús „Egy feles alkoholódája”. A vulgáris, abszurd és fekete humorú lumpenproletár-szövegeket fülbemászó melódiákba csomagoló vigyori frontember és hasonló humorérzékkel megáldott társai a változatosságot persze a továbbiakban is megtartják: „A pesti lányok” című régi koncertfavorit egy akusztikus gitárral előadott népies műdal, a „Csak a szíved kell nekem” egy gyilkos power ballad, két szerzeményben fúvósszekciót hallunk (a „Vak kertész” latinos, a „Vác újra szép” című katonadal pedig ska hangulatban íródott), majd a vége felé Farkasember is mikrofonhoz jut két számban (az általa írt „Rap air to ár” című rap-funk darabban és a „Munkatábor” című régi vágású punkos zúzásban), az akusztikus gitáros ”Jézus” pedig jótékony blaszfémiával zárja a lemezt.

A fúvósokkal kiegészülő, meglepetésekkel készülő zenekar koncertjét december 23-ra időzítette, amikor minden tisztességes Fuck rajongó karácsonyi ajándékot vásárol.