mztsz.hu
Támogatónk:
nka.hu
youtube.com
twitter.com
facebook.com
Együttműködő partnerünk:
Zeneszöveg Womex
Tumba Y Quema

Tumba Y Quema

Son Maloso címmel megjelent a kolumbiai-magyar Dely Dávid és a Budapesti Fringe Fesztivál szakmai különdíját elnyert zenekara, a Tumba y Quema régóta várt első albuma. Valódi „tribalglobal", kolumbiai népzenétől átitatott afro-karibi világzene a szó legjobb értelmében. És ráadásul mindez itthon készült, Magyarországon!   Nem kis út vezetett idáig, zenei és földrajzi értelemben egyaránt, Afrikától

tovább >>

Az előadó honlapja:

www.myspace.com/tumbayquema

www.dalok.hu/tumbayquema

Az előadó Facebook oldala:

Tumba Y Quema - Son Maloso

Tumba Y Quema
Son Maloso
Chameleon Records
2007

Pop, Világzene

Tumba Y Quema - Klip és válogatásalbum
2008. október 16. 09:55
Rock, reggae, afro-beat, jazz és hip-hop megspékelve az afro-kolumbiai zene szellemiségével és ritmusvilágával, mindez egy élő zenekar tolmácsolásában. A Tumba Y Quema nem szimplán egy világzenei banda, annál jóval több, a 98-as megalakulás óta, amikor még kolumbiai népzenét játszottak, sikerült kialakítaniuk egyéni hangzásukat, amiben valószínűleg az is szerepet játszott, hogy David Dely és Claudia Andrade, zenekar létrehozói Kolumbiából Magyarországra költöztek.
 
Nemrég készült el klipjük a Son Maloso számra, ami a 2007-ben megjelent azonos című albumon jött ki a Chameleon Records gondozásában. A klip rendezője, Shangó Dely és csapata egyenesen Madridból érkeztek, hogy a Tumba Y Quema világához passzoló videót hozzanak létre.
 
A másik jó hír, hogy októberben egy angol kiadó, a World Music Network megjelentet egy válogatásalbumot, amelyen helyet kapott a banda is egy szám erejéig. A lemezen szintén a Son Maloso szerepel majd.
 
A klip természetesen már megtalálható a You Tube-on: www.youtube.com/watch?v=LrO_8Vb5SUc