mztsz.hu
Támogatónk:
nka.hu
youtube.com
twitter.com
facebook.com
Együttműködő partnerünk:
Zeneszöveg Womex
The Idoru

The Idoru

A 2003-ban alakult Idorut a kezdetektől fogva a műfaj legígéretesebb zenekaraként könyvelték el a hazai underground metál avatott ismerői, s bár Szalkai Tiborék a 2005-ös bemutatkozó lemezükkel (Brand New Way, Brand New Situation) és eddig megjelent EP-ikkel is rászolgáltak a bizalomra, a Monologue jelentheti az igazi áttörést, az új album ugyanis az eddigi legnagyobb dobásuk. A nevét egy William Gibson-regényből kölcsönző

tovább >>

Az előadó honlapja:

www.theidoru.com

www.dalok.hu/theidoru

Az előadó Facebook oldala:

The Idoru - Monologue

The Idoru
Monologue
EDGE Records
2007

Punk, Rock

The Idoru - Face The Light

The Idoru
Face The Light
Szerzői Kiadás / Author's Edition
2009

Alternatív, Punk, Rock

The Idoru - Time

The Idoru
Time
Szerzői Kiadás / Author's Edition
2011

Metal, Rock

The Idoru – Time The Idoru – Time
2011. május 16. 11:10

Megjelent a hazai modern rock-metal - punk rock - post hardcore éra éllovasának új lemeze! A Fonogram díjas Face The Light anyag utáni tagcseréken – többek között énekes váltáson is (2009)– átesett zenekar Time című nagylemeze kilenc dallal már a Dalok.hu repertoárjában.

Szalkai Tibi, a The Idoru alapító-gitárosa mindvégig bízott abban, hogy ez a felállás ütőképesebb lehet, és állítása szerint végre sikerült egy olyan anyagot létrehozni, ahol feltűnően egészségesen fuzionál a modern rock, a punk rock, a metal és a hardcore. Továbbá, az „új” tagoknak is köszönhetően friss, élettel teli illatokkal gazdagodott a 'Doru, amit a felsorolt stílusok kedvelői könnyedén megkívánhatnak.

Vendégként Pete (Till We Drop) és Barni (The Southern Oracle) is szerepelnek a lemezen, emellett magyar nyelvű dalokkal is találkozhatunk, melyeket már hallhattunk a Velvet Stab és a My Small Community formációkkal kiadott tavalyi Split CD-n, viszont ezek a szerzemények most újrakeverve és remaszterizálva kerültek fel a Time-ra. A felvételek ezúttal is Varga Zoltán vezetésével zajlottak, az immár Super Size Recordings néven futó stúdióban, így nem csak a zenészek tudása, kreativitása és a dalok milyensége, hanem a technika és a szakmai hozzáértés is garancia a minőségi végeredményre.

A Till We 'Doru névre keresztelt (The Idoru + Till We Drop) országjáró turné jelenleg is tart, amelynek a budapesti állomás volt egyben a Time album fővárosi lemezbemutatója is, ahol fellépett az osztrák The Sorrow, a Nova Prospect, valamint a Velvet Stab tagokból alakult Rise Against Cover Band is. A zenekarral és az új lemezanyaggal természetesen szinte valamennyi hazai nyári fesztiválon találkozhatnak mindazok, akik élőben is kíváncsiak e nem mindennapi formáció színpadi alakítására.