mztsz.hu
Támogatónk:
nka.hu
youtube.com
twitter.com
facebook.com
Együttműködő partnerünk:
Zeneszöveg Womex
Szilárd

Szilárd

Balanyi Szilárd 1974. október 19-én látta meg a napvilágot Veszprémben, és Balatonfüreden nőtt fel. Zenei tehetsége korán nyilvánvalóvá vált; hat éves korában, édesapjától kapott hegedűjén kezdte el zeneelméleti tanulmányait a balatonfüredi Ferencsik János Zeneiskolában. Aktív résztvevője volt az általános iskolai énekkarnak, csakúgy, mint az ezzel párhuzamosan végzett zeneiskola

tovább >>

Az előadó honlapja:

www.szilard.net

www.dalok.hu/szilard

Az előadó Facebook oldala:

Szilárd - Halmazállapot

Szilárd
Halmazállapot
Tom-Tom Records
2002

Pop

Szilárd - Súlytalanság

Szilárd
Súlytalanság
ZenePont
2005

Pop

Szilárd - Sorminta

Szilárd
Sorminta
SMP
2009

Pop, Rock

Szilárd - Tűz (Single)

Szilárd
Tűz (Single)
SMP
2012

Pop

Szilárd - Ego (Single)

Szilárd
Ego (Single)
SMP
2012

Pop

Szilárd - Cseperedő (Single)

Szilárd
Cseperedő (Single)
SMP
2014

Pop

Szilárd - Várni Rád (Meza Remix) (Single)

Szilárd
Várni Rád (Meza Remix) (Single)
Tom-Tom Records
2015

Pop

Szilárd - Sosem Elég (Single)

Szilárd
Sosem Elég (Single)
Tom-Tom Records
2015

Pop

Szilárd - Kanapé (EP)

Szilárd
Kanapé (EP)
Tom-Tom Records
2015

Pop

Szilárd - I’m On Fire (Meza Remix) (Single)

Szilárd
I’m On Fire (Meza Remix) (Single)
Tom-Tom Records
2015

Pop

Interjú Szilárddal
2008. április 15. 13:29
Dalok.hu: Az időd mekkora részét töltöd egy nap a zenével? És ez pontosan mit takar?
Szilárd: Gyakorlatilag a nap egészét a zenével karöltve töltöm kisebb-nagyobb szünetekkel. Ugyanis, ha foglalkoztat egy megoldásra váró zenei gondolat, akkor az agyam önkéntelenül is vissza-visszakanyarodik az adott problémához. Ez dúdolásban, társaságban a másikra oda nem figyelésben, és távolba merengő tekintetben nyilvánul meg az esetek többségében. Mindig figyelem a zenét a kocsiban, amit hallgatok, a próbákról és a koncertekről már nem is beszélve.
Dalok.hu: Dolgozol már az új "Szilárd" albumon? Hol tartanak az előkészületek?
Szilárd: Az új saját album már igen jó állapotban van! A dob, illetve a basszusgitár sávok már rögzültek, az énekek egy része is "szalagon" van már, csupán a gitárok, a vokálok és néhány szöveg hiányzik, na meg persze a keverési procedúra, aminek a végén reményeim és érzésem szerint zenei pályafutásom eddigi legmarkánsabb és legérdekesebb albuma lát majd napvilágot.
Dalok.hu: Milyen gondolati kört jár körbe az új album?
Szilárd: Próbálok elszakadni az eddigi témaköröktől és ezáltal egy kicsit a szürrealitás felé mozdítani a szövegeim. Ez sikerült. Nem bánom, mert szeretem használni a fantáziámat. A furcsaságok és az adott téma szokatlan nézőpontjai izgatnak mostanság.
Dalok.hu: Milyen érdekességekkel, hírekkel tudsz szolgálni a Quimby házatájáról?
Szilárd: Ott szintén munkás hétköznapok elé nézünk, ugyanis készül az új Quimby album is. Rengeteg koncert és rengeteg próba vár ránk a nyár folyamán.
Dalok.hu: Az elmúlt mintegy másfél évtizednyi munkásságod egyes állomásain, élményein végigpásztázva, maradt benned olyan hiányérzet, ami cselekvésre ösztökélne?
Szilárd: Engem nem a hiányérzet ösztökél munkára, hanem valami velem született kényszer, tenni akarás. Nem igazán tudok három napnál többet semmittevéssel tölteni. Mindig „kreatívkodnom” kell, de nem azért mert valamit elmulasztottam volna, hanem mert szükségét érzem annak. Általában előre tekintek, sokkal kevesebbet törődöm a múlttal.