mztsz.hu
Támogatónk:
nka.hu
youtube.com
twitter.com
facebook.com
Együttműködő partnerünk:
Zeneszöveg Womex
Lovász Irén

Lovász Irén

Lovász Irén az egyik legismertebb magyar népdalénekes világszerte. Nemcsak énekes, hanem tudományos kutató, a néprajztudomány kandidátusa, (PhD), egyetemi docens. Műsoraiban, előadásain előnyösen kapcsolódik össze tudományos felkészültsége és énekes előadói tehetsége. 1961. április 11-én Karcagon született. Egy alföldi magyar családban nőtt fel, ahol az éneklés a mindennapok természetes része volt, így az első népdalokat

tovább >>

Az előadó honlapja:

www.lovasziren.hu

www.dalok.hu/lovasziren

Az előadó Facebook oldala:

Lovász Irén - Égi Hang

Lovász Irén
Égi Hang
Szerzői Kiadás / Author's Edition
2006

Világzene

Lovász Irén - Belső Hang

Lovász Irén
Belső Hang
Szerzői Kiadás / Author's Edition
2007

Világzene

Lovász Irén - Szerelmes Virág

Lovász Irén
Szerelmes Virág
Szerzői Kiadás / Author's Edition
2008

Népzene, Világzene

Lovász Irén - Lovász Irén - Groove & Voice Trio: Soundscape / Hangtájkép

Lovász Irén
Lovász Irén - Groove & Voice Trio: Soundscape / Hangtájkép
Szerzői Kiadás / Author's Edition
2015

Világzene

Lovász Irén - Női Hang / part2

Lovász Irén
Női Hang / part2
Szerzői Kiadás / Author's Edition
2017

Világzene

Lovász Irén - Női Hang / part1

Lovász Irén
Női Hang / part1
Szerzői Kiadás / Author's Edition
2017

Világzene

Lovász Irén lemezbemutató koncertje a Művészetek Palotájában
2007. december 17. 17:00
Lovász Irén „Gyógyító” címmel 2006-ban négy részes lemezsorozatot indított el, melyet az emberi hang segítő, gyógyító erejének, mint a zene, és ezen belül az emberi énekhang egyik legfontosabb, egyetemes és ősi sajátosságának szentelt.
December 21-én bemutatja a sorozat legújabb, nálunk is kapható albumát a MÜPÁ-ban, előtte 19-én, szerdán 3-tól vendégünk lesz a Civil Rádióban.

A Belső hang egy meditatív belső utazás, az én legmélyén szunnyadó őserők fölébresztése céljából. A négy természeti őselem: a föld, a víz, a tűz, a levegő bennünk rejlő energiáinak fölszínre hozása a zene, a harmónia természetes eszközeivel, archaikus imádságok, régi magyar népdalok, gregorián dallamok, és az elemeket megidéző hangszerek segítségével.
Az Égi hang lemezről ezen az ünnepi estén, a téli napfordulón, az ünnepkört idéző régi magyar népdalok mellett felcsendülnek archaikus Mária énekek, valamint középkori latin nyelvű gregoriánok, ambrozián énekek és olasz laudák.
A zenei kíséret arra a burdon-technikára alapszik, amelynek célja az elmélyülés elősegítése, valamint az örökkévalóság zenei megjelenítése.

'Több mint ének, több, mint mantra. Az univerzum és a megyar népköltészetünk rajta keresztül megnyilvánuló, összefonódó csodái ezek a hangok. Nagyon nagyra értékelem, és hiánypótlónak tartom. A magyar kollektív tudattalan gyökereiből táplálkozó lélekgyógyítás zenei hangjait érzem kiáradni ebből a lemezből. Ezek valódi gyógyító hangok!'
Dr. Konta Ildikó zeneterapeuta ajánlása a Belső hang című lemezhez