mztsz.hu
Támogatónk:
nka.hu
youtube.com
twitter.com
facebook.com
Együttműködő partnerünk:
Zeneszöveg Womex
Gustave Tiger

Gustave Tiger

A Gustave Tiger egy 2013-as alapítású, magyar könnyűzenei együttes. Saját stílusmeghatározása szerint szecesszionista punkrockot játszik, szövegeiket angolul írják. Az együttest a The Moog egykori ritmusszekciója, Szabó Csaba és Dorozsmai Gergő alapította 2013-ban, Mezősi Péter dobossal, ebben a formációban jelent meg a debütáló EP, a Mitanni Mares. Az együtteshez később csatlakozott Szurcsik Erika énekesnő, és vele

tovább >>

Az előadó honlapja:

www.dalok.hu/gustavetiger

Az előadó Facebook oldala:

www.facebook.com/gustavetiger

Gustave Tiger - Opel (Single)
Gustave Tiger - Opel (Single)

Opel (Single)

Megosztás
Kiadó: Tom-Tom Records
Megjelenés éve: 2016
Album ár: 260 Ft

Szurcsik Erika
Dorozsmai Gergő
Szabó Csaba
Hó Márton
Fekete Dávid

 

2006. július 7-én, épp 10 éve hunyt el Syd Barrett, a Pink Floyd első felállásának vezetője, a nagyszerű dalszerző-előadó.


Syd Barrett könnyűzenére tett hatása a mai napig elvitathatatlan, kompromisszum nélküli szerzeményei egy új zenei világot nyitottak meg.

A tehetséges fiatalokból álló Gustave Tiger is ihletődik Barett műveiből, így
a nagy előd előtt tisztelegve, halálának évfordulójára Opel című dalát dolgozták fel.

 

„Rendszert biztos nem csinálunk az ilyen évfordulós feldolgozásokból, de ezt most muszáj volt.
Syd Barrett tényleg a legnagyobbak egyike, nem lehet eléggé túlértékelni, mert egyrészt valóban csodálatos és nagyon karakteres dalszerző és előadó volt, egy Barrett-számot (vagy egy Barrett-szerű számot) kábé kilométerekről, erős ellenszélben is bármikor fel lehet ismerni, és varázslatosan megfoghatatlan, mégis minden gond nélkül fülbemászó majd' mindegyik, másrészt pedig talán ő volt az első olyan zenész, aki mindenfajta kompromisszum és megkötés nélkül játszott popzenét, mármint hogy tényleg színtiszta popzenét, nem valami avantgárd hülyeséget vagy freejazzt, ilyesmit. Ezt egész egyszerűen ő találta ki.
Szerintem azok a zenekarok és előadók, amelyek máshogy álltak hozzá
a könnyűzenéhez, és amelyeket mi is nagyon szeretünk (David Bowie, Wire,Damned, XTC, Julian Cope, GBV stbstb.), alighanem nagyon mások lettek volna Syd Barrett nélkül. Illetve valószínűleg az egész könnyűzene tök más lett volna nélküle.
De hát nem is ez a lényeg, hanem, hogy milyen káprázatos dal az Arnold Layne, a Flaming, az Octopus, a Golden Hair, vagy például a még Syd Barrett-mércével mérve is totál szétesettnek és esetlegesnek tűnő, amúgy persze minden szempontból kifogástalan Opel, amit mi is feldolgoztunk.” /Szabó Csaba/

 

1. Opel 260 Ft
Gustave Tiger - Mitanni Mares (EP)

Gustave Tiger
Mitanni Mares (EP)
Tom-Tom Records
2014

Rock

Gustave Tiger - At The Idyll's End

Gustave Tiger
At The Idyll's End
Tom-Tom Records
2014

Rock