mztsz.hu
Támogatónk:
nka.hu
youtube.com
twitter.com
facebook.com
Együttműködő partnerünk:
Zeneszöveg Womex
Márkus Tibor

Márkus Tibor

Márkus Tibor a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz Tanszékének adjunktusa, a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola jazz-zongora, jazz-elmélet és jazztörténet tanára. 8 éven át volt a Magyar Jazz Szövetség elnöke. 2003. óta a Lamantin Improvizációs Tábor, 2007 óta a sepsiszentgyörgyi Jazz és Improvizációs Tábor művészeti vezetője. 2001 óta vezeti a solymári Little Jazz Bub jazzklubot, amelynek koncertjein zenekarával a

tovább >>

Az előadó honlapja:

www.dalok.hu/markustibor

Az előadó Facebook oldala:

www.facebook.com/markustiborequinox

Márkus Tibor - Mysterious Tales CD 2
Márkus Tibor - Mysterious Tales CD 2

Mysterious Tales CD 2

Megosztás
Kiadó: Szerzői Kiadás / Author's Edition
Megjelenés éve: 2015
Album ár: 2050 Ft

Zana Zoltán
Márkus Tibor
Csuhaj Barna Tibor
Jeszenszky György
Borbély Mihály
Eszes Viktória
Szebényi Dániel
Tkalics Bence
Gotthárd Mihály
Szeder Balázs
Free Style Chamber Orchrestra
L.F.Z.E. Jazz Vokál Lakatos Ágnes vezetésével

„Márkus Tibor kompozíciói nemcsak szakmai és művészi szempontból figyelemre méltóak, hanem egyben mély mondanivalót is tartalmaznak.”

Binder Károly

 

„Elismerésem, hogy a sok egyéb elfoglaltságod – tanítás, szövetségi munka, Lamantin, könyvírás stb. – mellett marad időd és energiád, ilyen komolyan foglalkozni zenével. Az újabb felvételed sokkal érettebb és egyúttal érdekesebb az előzőnél. A darabok karakterben, stílusban, kompozíciós és hangszerelési szempontból igen sokszínűek, s mutatják, hogy a Te szerzői, hangszerelői és előadói világod egyre inkább változik, fejlődik és differenciálódik. A lemezen a modern mainstream mellett jelen vannak a free, a fúziós, rockos, populáris, sőt még bizonyos kortárszenei elemek is, mégsem széteső az egész: a darabok jól kontrasztálnak egymással, s egyfajta szinopszisát tükrözik a mai zenének – természetesen a jazz világán belül.
Ez egy érdekes darabokból, gondosan összeállított lemez, kidolgozott, jól összepróbált előadásban és nívós szólókkal.”

Gonda János

 

„Ezzel a CD-vel ismét szeretném hangsúlyozni művészi ars poeticámat, melynek lényege, hogy minden zenei műfaj nagyon jól megfér egymás mellett.
Vagyis, ahogy mondani szoktam: A ZENE EGY ÉS MEGBONTHATATLAN!”

Márkus Tibor

 

Az Erkel Ferenc-díjas zeneszerző új, „Mysterious Tales” című dupla CD-je tükrözi a szerző zenei korlátokat és műfaji határokat nem tűrő művészi hitvallását. Rendkívül változatos hangszerelésű és stílusú kompozíciói – melyek közt találhatók szóló zongora darabok, jazz kvartettre, kvintettre, oktettre, kórusra és nagyzenekarra írott, vokális és instrumentális kompozíciók, valamint computerre és elektronikus hangszerekre írt kortárs és rock zenei darabok, sőt még a DJ. scratsh és rap elemeket alkalmazó szerzemény is – hirdetik a zene megbonthatatlan egységét több, mint 40 előadóművész közreműködésével. 

1. Fool’s Gold 205 Ft
2. Depressions 205 Ft
3. Blues for Jesy 205 Ft
4. Mirrors 205 Ft
5. Szóljon a Rock! 205 Ft
6. Metamorphosis 205 Ft
7. The Dog’s Dinner 205 Ft
8. New Minimal 205 Ft
9. Blues Paradoxon 205 Ft
10. Farewell 205 Ft
Márkus Tibor - Mysterious Tales CD 1

Márkus Tibor
Mysterious Tales CD 1
Szerzői Kiadás / Author's Edition
2015

Jazz