mztsz.hu
Támogatónk:
nka.hu
youtube.com
twitter.com
facebook.com
Együttműködő partnerünk:
Zeneszöveg Womex
Gabó

Gabó

Gabó tanulmányait a kazincbarcikai Ádám Jenő Zenei Általánosban kezdte, amellyel párhuzamosan a város Zeneiskolájában zongora- és tánctanulmányokat folytatott. Ezután felvételt nyert a miskolci Konzervatóriumba szolfézs-zeneelmélet szakra, aminek az elvégzése után Pesten, az ELTE-n végzett karvezetés és szolfézs tanári szakokon. 8 éve folytat énektanulmányokat, jelenlegi tanára Schultz Katalin, aki a Miskolci Egyetemen oktat,

tovább >>

Az előadó honlapja:

www.dalok.hu/gabo

Az előadó Facebook oldala:

www.facebook.com/gabogroove

Gabó - 51 Kis Semmiség
Gabó - 51 Kis Semmiség

51 Kis Semmiség

Megosztás
Kiadó: Szerzői Kiadás / Author's Edition
Megjelenés éve: 2009
Album ár: 2050 Ft

Jónás Gabriella - ének
Kertész Csaba - gitár
Görögh Dániel - trombita 
Takács Donát - basszusgitár
Czabán Gábor - beatbox 
Pásztor Ákos - fuvola
Tóth Viola - narrátor
 

1. Baby 205 Ft

Baby

verse1: Zártam be ajtókat, szemeket feledtedtem fent az égen. És kérdetem tőled, még mit senkiem tett meg előtted csak szépen. A sok-sok szó most visszanéz. Kárpótlásul csak szúr. Megannyi ezer fullánkkal a szíved feldúlt. bridge: Tettem mit tettem érted, kívánságot csak neked. Minden maradt a régi bébi. refrén: A boldogságnak tettél szépet, s magadat csaptad be végül a türelem egyszer megtérül. A sajnálat sem téríthet meg Jobb mit ma kérek, inkább, hogy minden nap féljek.

verse2: Az ajtót zártad sértődötten, csak ültem egy helyben nem értettem. A kedves szó sem kellett, mit szívből adtam. A gúgy távolról elkerült. A sok-sok szó most visszanéz. Kárpótlásul csak szúr. Megannyi ezer fullánkkal, a szíved feldúlt.

bridge - refrén

2. Megértés 205 Ft

Megértés

refrén: Maradtam feledni ez mi léted apró része. Szeretni keresni, majd ő jön úgy is veled szembe. Elragadni azt a pillanatot, néma fájdalmad haragod. Oszlasd magadban a kétség, megértés az igazi szépség.

Verse1: Filmkockák, a szemeim futva követi őket. A tenger sós cseppjei elködösítenek. Fekszem, de nincs szó rá. Az ölelés megszokás, megkopás a lángolás, sóvárgás hozzá. Szavam még tartom, de ha erőm elhagyna, ők futva rohannának számára, talán így lennék nyugalma. Erődje ő meg az én bástyám. A szavai szeretője.

refrén - verse2: Az érzelmek jönnek és mennek s neked tetszett, hogy éppen feléd sodortak ezek. Tőlem futva kapsz utánuk, de a semmit markolod, és fel sem fogod mennyire csalfák a sokrok. Mit neked intéztem, az elbocsájtót a szép üzenetet, de a nap ma fényeseb lett, bár vívtam. Mégis megcsillant tekintetem. Talán aprónyit bölcsebb lettem. Te nem?

Refr.

3. Barátra Lelsz 205 Ft

Barátra Lelsz

verse1: Kezedet nyújtod s valaki kezét nyújtja. „Ki lehet az?“ – kérdezed újra meg újra. Csak egy pár ember ki érti és tudja, hogy mi az mi lelkedet újra nyomasztja. Soha sem mondja, hogy nem. Válasza mindig igen, ami szükséges és kell, minden percben segít, ha kell. Kezét nyújta és érzed. Már tudja nem kell félned. Ő az ki segít rajtad, s máris jobban érzed magad.

refrén: Barátra lelsz, és kutatnod sem kell, az igaz meglel, segít ha bánat emészt el. Száz és száz ember, de ő az egyetlen és más nem kell.

verse2: Telnek és múlnak a hetek, te nyugodt lehetsz. Eltelt már egy év is talán, úgy érzed valakit cserben hagytál. „Igaz ez“ – kérdezed, s valaki súgja neked.
„Minden rendben, valóban rendben“ Mikor újra látod majd őt, a kötelék még mindig oly‘ erős.

refrén
 

4. Benson 205 Ft

Benson

verse: Szemem sarkából figyelek, neszeket meszelek, lángokat látok. Mosolygok, nem nevetek mégsem fáj a fejem, mindezt egyszer már átéltem. De ja vu. Valamit leejtek. Egy táncot ellejtek veled, neked, nektek, mindezt nyolcszor teszem. Mégsincs belőle elegem. Valaki hozzám szól, felőle semmi, felőlem sem. De a fülsértő tézisre már én sem maradok csöndben. Némán kiáltok hátha valaki meghallja. A felbukkanó lámpák fénye alatt ez nem csak a pillanat átka. Néha elindőzök, varázsa ámít el újra meg újra, de az útról nem térke le, a problémákkal karöltve.

refrén: Nem gondoltam volna, hogy az évek nem érnek a bölcs meg bölcsebb lesz. Hála neki köszönet érte. Mindenkinek még ki gyűlöletet érzett vagy féltett. Tiszta lappal indulni mindenben. A fátyolt elviszi a szellő csöndben. Hála neki köszönet érte. ahogy az évek érnek, bölcsebb és bölcsebb leszek.

Verse2: A percek óráknak hatnak. Néha betérek, leállok elkések vagy sietek. Néha többet adok. Ezt kéne mindig tennem mégis elvisz engem egy zavaros szívű jellem. Vágyat ébreszt, nem értem hogy mit veszítek. Por lepi be az arcom. Talán van még egy sanszom.

Refrén

5. Intermezzo 1. 205 Ft
6. Nincsen Gát 205 Ft

Nincsen Gát

verse: Nincsen gát és nincs szenvedés. Zárd le szemeid és kívánj míg csak élsz. Mosolyod éltet, mint a hajnali napfény. Ezernyi sugár, ezernyi érzés. bridge: Hold és nap, mi új napot tartogat. Árnyék és fény, mely elmédet ébresztve, változást késztetve.


Refrén: Szárnyalhatsz, mert szabad vagy, ha belül szabadnak érzed magad. Boldogság belülről fakad. Ne félj használni az utat!


verse2: Szó, mely olykor megnyugvást ad, akár a felhők, messzire repíthet és mindent megoldhat. Várj és áll! Csak egy mozdulat. Megfejteni minden gondolatodat.

bridge: Gondolj és cselekedj. Nézz és láss, hogy a szemedet felnyisd és érezd a meleget.

refrén
 

7. Múlt 205 Ft

Múlt

verse. Hogyha fáj a múlt. Minden mit cselekszel, mit érzel, mit teszel kimúlt. Hogyha fáj a múlt. Te csak végezd a dolgod és tegyél, hogy érezd megújúlsz.

bridge: Eljő a nap, mikor a vígasz szavait megérted és csak ennyit szólsz: „Bármit tégy, ez az élet, a léted és lehet hogy nem kéred, de tiéd. Így kérlek, hogy értsd meg és fogadd el, úgy könnyebb lesz életed.“

verse2: Fények játsszák a dalt, mi békét hoz szívedbe, szivárványt ébreszteve, egyre csak hajt. Fények játsszák a dalt. Az álmaid élednek, kívánd és éld meg, amit csak akarsz.

bridge - verse3: Már nem fáj a múlt. És most cselekszem tettekkel érzem, valami újra kigyúlt. Látod, már nem fáj a múlt. Te csak tekints előre és nem kell, hogy érezd a súlyt. Mely a lelkedben oly‘ rég, oly‘ régen él és tép. Ez a bánat már nem él. Csupán egy emlék. Elmúlt. Kizárod mindörökké. Elmúlt csupán egy emlék.
 

8. Mindenki 205 Ft

Mindenki

verse: Egy pillanat egy gondolat, mit követek. És újra meg újra meg újra, talán elfelejtenek. A másodpercek sem kellenek. Egy újabb életen töprengek és félek, hogy többet nem tehetek. Fontos a szónál miként vész el a múltba. Egy könycsepp még nem elég. Mit gondol más? Köszönöm én jól vagyok, de ki dönti el a segítőmozdultot.


bridge - Más lett az egész. Vártam mégsem elég. refrén – Mindenki másban látja meg a tetteit. Mindenki másban nézi elhervadt virágait. Fontosnak tartani egy apró mosolyt. Fontosnak tartani a nem tetsző szót. Mindenki magában látja meg a sérelmeit. Mindenki másban nézi elhervadt virágait. Fontosnak tartani az odaillő szót. Fontosnak tartani egy apró mosolyt.
 

9. Körforgás 205 Ft

Körforgás

verse : Újabb kérdés. A válasz eljön meglásd. Van ki félénk, de bátor lesz és feláll. A választ ne sürgesd és ne várd. Majd támaszt nyújt a türelem, ez egy újabb körforgás. Van ki bólint, de nem tudja miért. Van ki nem lép előre, mégis tudja hogy kiért. Odaadni, ami legszebb, ami jó. Neki szívből odaadható.

refrén - Újabb kérdés, újabb válasz. Tudás adja majd a támaszt. Újabb válasz, újabb kérdés. Mindig ott egy újabb lépés.

verse2: Tudásod nem minden, csak a minden egy kis része. Hova tűnt el belőled az együttérzés töredéke? Szeretni kit kell és tudd, hogy mit akarsz ezzel. Ez a kérdésedre a válasz.

refrén
 

10. Intermezzo 2. 205 Ft
11. Mindennap 205 Ft

Mindennap

(Gabó) verse1: Néha a düh, ami áthat, s vele fájdalom jár. De a szeretet bíztatm, hogy a kínok közt szállj. Ez az állandó pár – harc lesz az egyetlen út? Könnyűnek látszik, de egyre csak mélyül a kút.

bridge: Ám a sok szenvedés nem jár magányosan. Nehezebb járni már biztos, mégis a végső mi marad. refrén: Tegyél meg mindent mindennap, mintha az utolsó lenne. Amin nem segíthetsz kérlek, az aggódást félre. A megoldás benned. Kérdem: - „Minek is fáj?“ Tegyél meg mindent mindennap. Ne sodorjon el az ár.

verse2: Szavaim ez minden kincsem, ezek a falak várnak. Mindenhol minden szinten, bárhova lépsz, rádtámadhatnak. Tisztelni önmagad. Tisztelni másokat. Ne szavaid özöne áradjon. Mit teszel tiéd marad.

bridge

(Noryka) verse: Egy másik élet vár. Egy újabb érzés mi rámtalál. A szürkeségből már elég. Ezért bármit megtennék.. bridge: Ma még meg kell tennem. Holnap késő lesz már. Tudom rám még sokminden vár.

refrén: Mindennap újabb és újabb esély. Ha nem teszel semmit, jobbat ne remélj. Minden nap vágysz rá, hogy jobb lesz talán. A választ ne mástól csak magadtól várd.

verse2: Hagy járon át az érzés. Jöhet még újabb kísértés. Mire várunk már rég. Érzem elér a fény

bridge - refrén

 

12. Intermezzo 3. 205 Ft
13. Játszma 410 Ft

Játszma

refrén: Ez egy játszma nem kérdem. Ez a véred nem féltem. Hogy a bájos arcok romokká lesznek, hogy egy csöppnyi ránc, mit gyűlölnek. Ítélkeznek, de semmit sem tesznek, míg mások morzsákat szednek.

verse: Kérdeztem, summázok. Vétkeztem, szót váltok. Zavararom oszlik. Ott kéne mindenhol lennem. Kuszának tűnik, ez a vértem. „Szabadna mégis megpróbálni rossz hangulatokat megmosolyogtatni?“ „Vagy inkább némán elnézni, hogy a dicsőség másnak jut ki?“

refrén – verse2: Előre lépsz mégis visszafelé. Bármid lesz, mi csillog jószemmel nézel. Valósnak tűnik minden mit érzel, mit gondolsz, mit képzelsz. Kívánok mindent mi jó, hátamban a tudatlanság kése. Naívnak tűnik a mondat a gondolatnak éle.

Refrén
 

Gabó - Megváltozol (Feat. Geriskillz & Eged Márton) (Single)

Gabó
Megváltozol (Feat. Geriskillz & Eged Márton) (Single)
Szerzői Kiadás / Author's Edition
2017

Jazz, R&B

Gabó - Félév (Single)

Gabó
Félév (Single)
Szerzői Kiadás / Author's Edition
2018

R&B

Gabó - Eclectic (Eclectikus Summázás)

Gabó
Eclectic (Eclectikus Summázás)
Szerzői Kiadás / Author's Edition
2019

Jazz, Pop, R&B