mztsz.hu
Támogatónk:
nka.hu
youtube.com
twitter.com
facebook.com
Együttműködő partnerünk:
Zeneszöveg Womex
H.orváth A.nett B.and

H.orváth A.nett B.and

Horváth Anett 13 éves korában vett először gitárt a kezébe. Előtte évekig furulyázott, zongorázott. 14 évesen kezdte írni dalait. Ezek a dalok a kezdeti primitívnek tűnő próbálkozások után gyorsan olyan színvonalúak voltak, hogy nem lehetett nem odafigyelni rájuk, ezért elvittem egy régi zenész ismerősömhöz, zenekarának egyik próbájára, hogy hallgassák meg. Megegyeztünk, hogy eljátszik Anett két számot, ők nagyon megdicsérik,

tovább >>

Az előadó honlapja:

www.dalok.hu/horvathanettband

Az előadó Facebook oldala:

H.orváth A.nett B.and - H.orváth A.nett B.and 1.

H.orváth A.nett B.and
H.orváth A.nett B.and 1.
Szerzői Kiadás / Author's Edition
2005

Rock

Horváth Anett és az After Rain
2007. május 15. 15:43
Horváth Anett a HAB (Horváth Anett Band) zenekar énekes-dalszerző-gitáros frontembere (frontlánya!?) életében, néhány változás történt az elmúlt évben. A legjelentősebb ezek közül is talán, hogy a HAB együttes föloszlott. Hiába volt a szakma egyöntetű dicsérete, az akkor 15 éves lány 14 éves korában írt dalait megörökítő CD-ről, ha a közönségnek nem igazán kellett az a zene. Ennek  talán az lehetett az oka – többek közt -, hogy Anették zenéje nem  tudott ahhoz a réteghez eljutni, amelyiknek valójában íródott. Rock-fesztiválokon, motoros találkozókon léptek föl, főleg „kemény” rockerek előtt, akiknek az a zene „puha” volt. Akiknek meg egyértelműen tetszett volna, azok nemigen járnak olyan helyekre.
Zenésztársai is hozzájárultak a feloszláshoz, azzal leginkább, hogy korai „horváthanettos” dalokat vártak Anettól, figyelmen kívül hagyva azt a tényt, hogy Anett 2 évvel öregebb lett az első CD óta, és ez egy induló, zenei téren erősen fejlődésben lévő lány életében óriási idő. Anett változott, sokkal inkább, mint jó tíz évvel idősebb zenésztársai, akik ezt nem vették észre, vagy nem akarták észre venni De, ez már csak utólagos okoskodás, a lényeg az, hogy elmaradtak a koncert meghívások, elmaradt a közönség. Anettnek persze nem volt hiábavaló a HAB-bal eltöltött idő, hisz rengeteget tanult az alatt a két év alatt erről a „szakmáról”.  A szamárlétra minden fokát végig kell járnia annak, aki el akar boldogulni a rockzene világában.
Még tavaly májusban kaptak egy meghívást Püspökladányba a Májusfuck nevű rock fesztiválra, amelyik koncerten nem ért rá a HAB eredeti dobosa, ezért szóltak Nagy Sándor turkevei dobosnak, aki akkor a Szakemberek zenekarban dobolt, hogy ugorjon be erre a koncertre. Sanyi egy hét (!) alatt megtanulta a CD-ről az összes HAB nótát és kiválóan el is dobolta azt. A beugrásra magával hozta egyik barátját, Szíjártó Zsoltot, az Akela gitárosát. Zsolt, elmondása szerint meglátta Anettben azt az énekest, akivel -az Akelán kívül!- mindig is szeretett volna együtt zenélni, és ezt meg is mondta neki. Így amikor a HAB zenekar föloszlott adódott az a lehetőség, hogy alakítsanak egy új formációt Szíjártó Zsolttal, Nagy Sándorral, a HAB előző basszusgitárosával Vincze Róberttel, és Horváth Anettel. A kezdeti próbálkozások még csak olyan „majdjutunkvalamire” síkon mozogtak, egészen addig, amíg meg nem születtek az első HAB átdolgozások, majd később a saját dalok. A rendszeres próbáknak és a nagyiváni „alkotótáboroknak” köszönhetően a zenekar hamar összeállított egy koncertre való számot.
Talán a legtöbb problémát a névválasztás jelentett, hisz fölléptek pl. Horváth-Szíjártó Project, Player néven is, de egyik név se tetszett a zenekar minden tagjának igazán. Amikor egyszer Zsolt azzal állt elő, hogy az Akela megjelentet az ősszel egy új CD-t, amire a tagok előző zenekarainak egy-egy dala is fölkerülne a tervek szerint – és kivételként Zsolt elérte, hogy az ő, még most induló zenekarának egy száma kerüljön föl-, nos, akkor végleg eljött a névválasztás ideje! Így került sor a végleges névválasztásra / After Rain /, és felvették a szolnoki Denevér Stúdióban a The sky is blue című dalt, ami valószínűleg rajta lesz az új Akela lemezen.
Gyakorlatilag az idén kezdett koncertezni az After Rain, melynek tagjai tehát Horváth Anett ének, gitár, Szijártó Zsolt gitár, Nagy Sándor dob, és Vincze Róbert basszusgitár. A kezdeti „összeszokató” koncertek után június 20-án eljött az első jelentős bemutatkozási lehetőség a Wigwamban, a Daczi Zsolt segély koncerten. A koncert után pont fordított dolog történt, mint a HAB koncerek után, minthogy a közönségnek igen csak tetszett az előadás – pl. Kalapács József tíz percet szánt arra, hogy megdicsérje a zenekart, és még vagy százan a közönség közül is ugyanezt tették, és ami nem mindennapinak mondható utána megalakult az első After Rain Fan Club is, aminek eredményeként a legutóbbi Püspökladányi koncertre, már Budapestről is érkeztek „rajongók”, - de a koncertet megtekintő „hivatásos” kritikus szerint nem volt meggyőző az előadás. Mit mondjak, ez azért sokkal kellemesebb érzés, mint amikor csak a kritikusoknak tetszik egy előadás. A múlt héten Püspökladányban végre Horváth Anett is megismerte milyen érzés az, amikor igazi sikere van az embernek. Három évet dolgozott érte nagyon keményen, Közben megmaradt kitűnő tanuló, meg van a második középfokú nyelvvizsgája is, matek, fizika, sport versenyekre viszi a gimnázium. Ügyes, nem?
És még mindig csak 17 éves….