mztsz.hu
Támogatónk:
nka.hu
youtube.com
twitter.com
facebook.com
Együttműködő partnerünk:
Zeneszöveg Womex

Hírek

Muzsik és Volkova - „Dekadens gyerekdalok”

2020. január 15. 14:02 Muzsik és Volkova - „Dekadens gyerekdalok”

A záhonyi gyökerű duó üde színfolt a magyar zenei palettán. Stílusuk nem illeszkedik az aktuális trendekbe, világuk őszinte és magával ragadó.

Az új kislemezük a Dalok.hu terjesztésében jelenik  meg. 

"Ősszel nagylemez anyagon kezdtünk el dolgozni, de közben rájöttünk, hogy van egy csomó kiadatlan dalunk, amik már nem illeszkednek a nagylemez irányvonalába, viszont 3 közülük összeállt egy koncepció mentén.
A „Dekadens gyerekdalok” cím érdemel némi magyarázatot: gyerekdalok – mert a zenei köntös vidám, játékos, meg amolyan csasztuska jellegű. A szöveg pedig hozza a kontrasztot, a dekadenciát. Így lettek ezek dekadens „gyerekdalok”.
A dalcsokor előfutára a Megírta az internet c. dalunk volt, ami egy szöveges videó kíséretében egy hónappal korábban jelent meg.
Muzsik a "Megírta az internetet" júniusban írta. Így utólag úgy emlékezett vissza rá, hogy volt egy időszak, amikor szalagcímekből próbálta értelmezni a világban zajló eseményeket, mert túl sok volt már a feldolgozandó hírmennyiség. Abban az időszakban nem nagyon voltak új dalszövegei, így kísérletezni kezdett. Kísérleti hírfeldolgozás kísérleti dalírást eredményezett. Ezek valós szalagcímek."
Video:
https://www.youtube.com/watch?v=OWqusRavNuk
Video: Miklós Molli (@molli.maura), Lippai Balázs

Itt meghallgathatod a tavalyi interjúnkat a zenekarral, amelyben kiderül, hogy a 4000 fős Záhony rock központ volt, hogy onnan nézve a Dunántúl Nyugat-Európának tűnt, az ördög pedig inspiráló is tud lenni.

 

Megosztás
Marosvásárhelyre megy a könnyűzenei oktatás
Marosvásárhelyre megy a könnyűzenei oktatás 2020. február 21. 12:28

A Marosvásárhelyi Rocksuli, a budapesti Könnyűzenei Szolgáltató Iroda és a Hangőr Egyesület szervezik, a Hangfoglaló támogatja. Március 6!

tovább >>
Így még sosem hallottátok az egyik legismertebb EDDA-művet
Így még sosem hallottátok az egyik legismertebb EDDA-művet 2020. február 21. 06:44

Az EDDA legendás dalát a „A hűtlen”-t mindenki ismeri, és aki nem, az most garantáltan örökre megjegyzi. A „Bent a neved” és az „Utolsó szelfi” című s

tovább >>
Irodalom az Akváriumban
Irodalom az Akváriumban 2020. február 20. 08:07

Majdnemek címmel indul útjára az Akvárium Klub új, irodalmi est sorozata, ahol a klasszikus irodalmi felolvasás helyett egyfajta zenei-irodalmi “show”

tovább >>
Nemzetközi szakemberekkel startol el a BLEND!
Nemzetközi szakemberekkel startol el a BLEND! 2020. február 19. 08:04

Március elején bemutatkozik a BLEND, a Nemzeti Filmintézet Fast Forward Programja és a Hangfoglaló Program közös kezdeményezése, amely csatlakozik...

tovább >>
Petra Várallyay Trio a holnapi Dalok-Galopp vendége
Petra Várallyay Trio a holnapi Dalok-Galopp vendége 2020. február 18. 14:17

A fiatal hegedűs / énekes / zongorista az első albumáról, hegedűversenyről, világhírről és a zenész létről nyilatkozik holnap 15 órától.

tovább >>
Civileket a Szigetre!
Civileket a Szigetre! 2020. február 18. 13:29

Az idei évben is jelentkezhetnek a Szigetre azon civil szervezetek, melyek tevékenysége kapcsolódik a fesztivál Love Revolution filozófiájához és az e

tovább >>
Tha Shudras: Érzés
Tha Shudras: Érzés 2020. február 18. 07:50

Ilyen szerelmes dalt még sosem hallhattunk a THA SHUDRAS-tól. Trap kapitány minden férfi nevében énekel most arról a bizonyos érzésről, mikor megtalál

tovább >>
Szesztay Dávid – új dal és koncert
Szesztay Dávid – új dal és koncert 2020. február 17. 14:45

A Kiscsillag és Santa Diver zenekarokból ismert zenész új dallal jelentkezett, február 20-án lép fel legközelebb.

tovább >>
Játéknak indult a Rapülők, Geszti Péter mesél róla
Játéknak indult a Rapülők, Geszti Péter mesél róla 2020. február 17. 07:25

Az Első Emelet két egykori zenésze és dalszövegírója játéknak szánta a Rapülők dalait, de első lemezük váratlan és hatalmas sikert aratott. Az 1992-es

tovább >>
Freddie: Fúj minket a szél
Freddie: Fúj minket a szél 2020. február 15. 09:04

A szakítás sosem egyszerű, de szépen is el lehet válni társunktól – mutatja be legújabb klipjében Freddie. A jellegzetes hangú énekes „Fúj minket a...

tovább >>