mztsz.hu
Támogatónk:
nka.hu
youtube.com
twitter.com
facebook.com
Együttműködő partnerünk:
Zeneszöveg Womex

Hírek

Road: szombaton 15 éves jubileumi koncert a Barba Negra Track-ben!

2019. szeptember 06. 08:08 Road: szombaton 15 éves jubileumi koncert a Barba Negra Track-ben!

Másfél évtizedes pályafutásuk összefoglalójára készül szeptember 7-én - most szombaton - a ROAD, akik egész évben a 15 éves születésnap ünneplésének..

 

Másfél évtizedes pályafutásuk összefoglalójára készül szeptember 7-én - most szombaton - a ROAD, akik egész évben a 15 éves születésnap ünneplésének jegyében járták az országot. A turné csúcspontján egy születésnapi nagykoncertnek lehetünk szem -és fültanúi a Barba Negra Trackben, ahol a zenekar élőben is bemutatja, mit jelent az ő történetükben az onnantól-eddig, hiszen az eseményen átfogó programot kapunk 15 év dalaiból, ritkaságokkal, és még különleges vendégek feltűnését is sejttették a srácok.

ROAD: 15 éves jubileumi koncert // 2019.09.07. // Barba Negra Track
www.facebook.com/events/315661275784761/

A koncert napján megjelenik az “Onnantól-Eddig” válogatáslemez LP-n is, bónusz dalokkal, köztük az idei A38-as Petőfi Akusztik koncerten rögzített felvételekkel ilyen formátumban ott lehet elsőként beszerezni. A 15 közönségkedvencet, közte 4 újra rögzített dalt és a címadó “Onnantól-Eddig”-et is tartalmazó best of album már aranylemez, de megállíthatatlanul robog a platina felé. Az új dalhoz korábban videoklip is készült, melyhez a felvételek a zenekar 15 éves archívumából lettek válogatva, ezeket végül Hajnal Ádám (ST3Video) rendezte és vágta az alábbi linken látható formába.

Road - Onnantól-Eddig (Hivatalos videoklip)
www.youtube.com/watch?v=4pKvOYjtz3s

Menetrend:
18:00 - Kapunyitás
20:00 - ROAD 15 éves Születésnapi Nagykoncert

Jegyárak:
3999 Ft szeptember 6-ig
4999 Ft koncert napján

Jegyek online:
Barba Negra rendszerében
jegy.rock1.hu/road15_20190907

Ticketportal rendszerében
www.ticketportal.hu/event/ROAD-15-Szulinapi-Nagykoncert

Broadway jegyiroda rendszerében
broadway.jegy.hu/program/road-15-szulinapi-nagykoncert-104845/558162

Onnantól-Eddig lemez rendelés és hallgatás:
A zenekar honlapján
www.roadshop.hu

Metalshop.hu felületén
www.metalshop.hu/product_info.php?products_id=21349

Road Facebook:
www.facebook.com/roadzenekar/

Kiss Attila interjúja a zenekarral:

ROAD 15…
Avagy így ünnepelnek Heves Megye Lordjai!

Az idei jubileumi év már eddig is elég húzós volt a domoszlói ROAD zenekar számára, a jubileumi tavaszi klubturnét követően – mikor is minden egyes állomáson, egy este két koncert programmal, egy akusztikus és egy best of műsorral is színpadra álltak – a nyáron végképp szana-széjjel játszották magukat a különböző fesztiválokon, határon innen és túl, mindeközben júliusban egy Best of válogatás albummal is megörvendeztették rajongóikat. Szeptember 7-én pedig a Barba Negra Trackbe érkeznek, hogy megünnepeljék a fővárosban is a 15. születésnapjukat. Molnár Máté énekes/basszusgitárossal beszélgettünk.

Közel két hónapja jelent meg az Onnantól-eddig című új albumotok, ami egy best of korong, viszont újrarögzített felvételeket, és egy friss dalt is tartalmaz. Vélhetően nem volt egyszerű feladat a válogatás.

Valóban, volt egy-két ajtócsapkodás a zenekaron belül. Eleinte nem nagyon egyeztünk, első körben a 15 helyett 30 dal került felírásra. Szerencsére a közöttünk lévő „élettársi” viszony már több mint tizenöt éves, ismerjük egymás háklijait és gyenge pontjait – sikerült egymást meggyőznünk, mindenki engedett egy kicsit, így mindenféle komoly szájhúzogatás nélkül született meg a végső tracklista. Az mindenképpen pozitív ebben a történetben, hogy kiderült, annyi jó dalunk van, amit szerettünk volna viszonthallani a lemezen, hogy tényleg kihívás volt az összeválogatás.

Anno a harmadik albumotok megjelenésekor az Aranylemez még csak egy fricskának szánt cím volt, de aztán jócskán belehúztatok, nem csak arany, hanem már több platinalemezzel is büszkélkedhettek. Egy-egy új anyag készítése során kizárólag ezek miatt van-e rajtatok valamilyen nyomás?

Az elvárások elsősorban saját magunk felé irányulnak. A nagyon sikeres Tegyük fel… CD után – ami az első arany- és platinalemezünk lett – kijöttünk a M.A.T.T. albummal, amit pedig több szakmai fórumon már a megjelenéskor kétkedve fogadtak. Most, öt év távlatából viszont kijelenthető, hogy az eddigi legsikeresebb lemezünk. Ahogyan a tavaly megjelent A tökéletesség hibája album is, ami a leggyorsabban vált aranylemezzé, majd platinává. Pedig csak azt és úgy csináltuk, ahogy eddig is.

Márciusban három egymást követő estén, három különböző helyen léptetek fel a fővárosban, és az utolsó este kizárólag a 15 éven aluli rajongóitoknak kedveskedtetek.

Azt vettük észre, hogy nagyon sok koncerten, főleg azokon, amelyek 19 vagy 20 órás kezdéssel indulnak, egyre több gyerek vesz részt. Ez valami egészen elképesztő jó érzés, és egyben nagyon jó visszaigazolás számunkra, hogy a fiatal generációt is érdekli a Road. Ezért azt gondoltuk, hogy csinálunk egy külön koncertet a számukra, a jubileumi 15-ös szám pedig abban segített, hogy be tudtuk lőni a korhatárt. Erre a délutáni matinéra rengeteg gyerkőc érkezett, természetesen a szülőkkel együtt. Egészen más energiákat sikerült megmozgatni, és átadni számunkra, úgyhogy amikor lejöttünk a színpadról azonnal eldöntöttük, hogy ennek kell hogy legyen még folytatása.

Az évek során egy önálló zenei arculattal bíró, és mindig markáns színpadképpel megjelenő csapattá váltatok. Csinálnátok valamit másképp?

Alapigazság, hogy az ember mindig utólag okos. Mi abszolút nem vagyunk elégedetlenek, tényleg jó és teljes volt minden, ami eddig történt velünk. De az a vicces, hogy a legtöbb esetben azt sem tudtuk, hogy mit csinálunk, főleg az elején. Zsigerből, ösztönből mentünk, számunkra csak ez az egy út létezett. Annyi a titok, hogy óriási nagy tisztelet és alázat volt bennünk a szakma és a közönség iránt, ami a mai napig így van. Amin talán változtatnék, az a zenekar közösségi oldalakon és a legnagyobb videómegosztón való jóval korábbi részvétele lenne.

15 éve, azaz a tényleges indulásotok óta változatlan a Road felállása. Ez annak is köszönhető esetleg, hogy a mai napig Domoszló a zenekar központja?

Nem hiszem. Mi gyerekkorunktól ismerjük egymást, barátokként kezdtünk zenélni, emiatt mindent egy csapatként, vidáman, nevetve éltünk meg. Így lettünk apává, felnőtt emberekké és mostanra már igazi zenekarrá is.

Szeptember 7-én a Barba Negra Trackben tartjátok a fővárosi születésnapi nagykoncerteteket. Nem megfosztva senkit a meglepetés kellemes élményétől, mivel készültök erre az estére?

Nálunk mindig minden tervezve van, állandóan több vasat tartunk a tűzben. (nevet) Természetesen szóba került a buli rögzítése, hiszen több meglepetéssel, extrákkal, látványos színpadi- és showelemekkel készülünk erre az estére. Mégiscsak egy nagy születésnapi koncertről beszélünk! Az elmúlt 15 évben születtek olyan dalok is, amelyekben néhány barátunk is beszállt mellénk a zenélgetésbe – nos, őket is meghívtuk erre az estére, mert ezekből a dalokból is szeretnénk elővenni és eljátszani néhányat! Egy biztos, szeptember 7-én, a Barba Negra Trackben, a magunk részéről igazi piros betűs ünnepre készülünk majd a valaha eddigi volt leghosszabb és leglátványosabb Road koncerttel! További infók a facebook.com/roadzenekar oldalon.

K. T. A.

 


 

Megosztás
Megtörtént életszakaszról mesél a Margo lemeze
Megtörtént életszakaszról mesél a Margo lemeze 2019. szeptember 14. 08:14

A magyarországi jazz szcéna egyik legnagyobb ígérete, a Margo végre lemezzel jelentkezik. A sokak által várt album szeptember 28-án jelenik meg Spark

tovább >>
Ossian - ma 15 éves jubileumi nagykoncert a Barba Negra Track-ben!
Ossian - ma 15 éves jubileumi nagykoncert a Barba Negra Track-ben! 2019. szeptember 14. 08:09

A dupla platinalemezé vált A Reményhozó album bemutatóját tartja szeptember 14-én - most szombaton - az OSSIAN éves budapesti nagy koncertjének kerete

tovább >>
The Sign - Rabmadár
The Sign - Rabmadár 2019. szeptember 13. 11:11

Belevaló rockos ütemek, fülbemászó dallam és zseniális gitárjáték - ezek jellemzik a The Sign legújabb felvételét. Megérkezett a „Rabmadár”! A pimaszu

tovább >>
Nyisd ki a füled, jön a Budapest Ritmo!
Nyisd ki a füled, jön a Budapest Ritmo! 2019. szeptember 13. 10:58

Életeket megváltoztató találkozások, playlistekbe ragadó zenék, egyszeri csodák, élő legendák és feltörekvő tehetségek: Budapest legizgalmasabb világz

tovább >>
Halmos Béla Klub a Benczúr Házban!
Halmos Béla Klub a Benczúr Házban! 2019. szeptember 12. 07:58

A nagy sikerre való tekintettel folytatódik az NKA Halmos Béla Program és a Benczúr Ház Kulturális Központ együttműködésében létrejött népzenei koncer

tovább >>
Moby Dick: új videó klip a Program című dalhoz
Moby Dick: új videó klip a Program című dalhoz 2019. szeptember 12. 07:49

Soha nem látott fokozatra kapcsolva gyártja az új videoklipeket a MOBY DICK az idén áprilisban megjelent Terpáia lemezről, hiszen a Program már az ötö

tovább >>
Indul a Pannon Filharmonikusok ARANYFEDEZET-évada
Indul a Pannon Filharmonikusok ARANYFEDEZET-évada 2019. szeptember 12. 07:41

A Pannon Filharmonikusok ARANYFEDEZET-évada a minőségi kikapcsolódás élményét ígéri kompromisszumok nélkül a 2019/2020-as koncertsorozatok közönségéne

tovább >>
DEPRESSZIÓ: megjelent a Nehéz szó, a zenekar 9. nagylemeze
DEPRESSZIÓ: megjelent a Nehéz szó, a zenekar 9. nagylemeze 2019. szeptember 12. 07:29

Megjelent a DEPRESSZIÓ új lemeze, a Nehéz szó. Mivel ez a kilencedik stúdió album a zenekar pályafutásában, ezért ezt a számot alaposan alá is támaszt

tovább >>
Válik család a mai Dalok-Galoppban
Válik család a mai Dalok-Galoppban 2019. szeptember 11. 12:55

Válik László a Kada zenekarral és az LV Hang kiadójával, Válik Bernát a Clear Noise zenekarával - egy asztalnál a két nemzedék! Ma 3-tól a 98 MHz-en.

tovább >>
Clear Noise - Chrysalis
Clear Noise  - Chrysalis 2019. szeptember 10. 11:50

László Válik, az ismert kísérleti zenész és hangmérnök átadta tehetségét a fiának - itt az eredmény!

tovább >>