mztsz.hu
Támogatónk:
nka.hu
youtube.com
twitter.com
facebook.com
Együttműködő partnerünk:
Zeneszöveg Womex

Hírek

CityRocks - többszáz zenész közös játéka!

2019. július 08. 15:13 CityRocks - többszáz zenész közös játéka!

A tavalyi szegedi buli után idén ősszel Kecskemétre megy a produkció, addig is június 21-23 között felkészítő-táborozáson vehettek részt a jelentkezők

Óriási sikert aratott tavaly tavaszsal a Szegeden a Dóm téren 400 hangszeres és énekes együttműködésével megvalósult közös zenélés. A CityRocks szervezői már tervezik a felejthetetlen és egyedülálló rockzenei esemény folytatását. Idén szeptemberben Kecskeméten rendezik meg a flashmobot, amelyre már most rekordszámú jelentkezőt regisztráltak.

A tömeges együttzenélés örömére azonban nem kellett szeptemberig várni: a Szeged melletti Sziksósfürdőn ugyanis június 21-23 között felkészítő-táborozáson vehettek részt azok, akik jelentkeztek a CityRocks kecskeméti flashmobjára. A kecskeméti program különlegességét az is jól mutatja, hogy a jelentkezett zenészek idén már nem négy, hanem tizenkét dal előadását vállalták. Ez komoly felkészülést és magabiztos tudást igényel, amellyel haladó és hobbizenésznek egyaránt rendelkeznie kell. A felkészülés sikerességét segítette a CityRocks tábora, amelynek szakmai gerincét a hangszercsoportonkénti illetve közös próbák adták.

Természetesen nem csak a munkáról szólt az együttlét, hiszen a táborban emellett számos koncertet is rendeztek, és természetesen az ismerkedésre, barátságok kötésére és elmélyítésére is adódott alkalom.

A találkozó legemlékezetesebb, egyszersmind Szeged polgárai számára is leginkább észrevehető programelem az volt, amikor körülbelül 50 zenész egy kamion platóján két órán át járta a csongrádi megyeszékhely útjait, miközben élőben harsogott a Tankcsapda, Billy Idol és az AC/DC egy-egy slágere.

Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere korábban arról beszélt, hogy a CityRocks Produkcó által szervezett esemény ősszel egy olyan városban lesz látható-hallható, ahol kiemelt fontosságú a zeneoktatás, a megyeszékhely pedig számos zenei rendezvénynek ad helyet. Ez egészül most ki az egyedülálló, több száz hangszerest és énekest felvonultató rockzenei produkcióval, amelyet izgalmas és jó kezdeményezésnek nevezett. A polgármester hozzátette: a város zeneiskoláiban egyre több gyerek választja a dobot vagy a gitárt, így az esemény lehetőséget jelent a fiataloknak, hogy megcsillogtassák tudásukat. A városvezető azonban a szegedi példa alapján arra számít, hogy az idősebbek is ugyanolyan lelkesedéssel vesznek majd részt a maradandó közösségi élményben.

A szegedi felkészítő tábor és az időjárási viszonyokhoz igazodva előreláthatólag szeptember 7-én Kecskeméten rendezendő rockzenei flashmob egyaránt a Hangfoglaló Program támogatásával valósul meg.

Forrás: Hangfoglalo.hu

Megosztás
Ezzel kapcsold ki magad - Heatlie Dávid: Wurlitzer
Ezzel kapcsold ki magad -   Heatlie Dávid: Wurlitzer 2019. július 18. 10:22

Ha már szerdán eleged van az egész hétből, akkor ez neked szól! A DAL 2019 legjobb 30 produkciója közé is bejutó Heatlie Dávid egy fantasztikusan fülb

tovább >>
Programdömping a PLÁZSon - Halott Pénz és Horváth Tamás is beveszi hétvégén a strandot
Programdömping a PLÁZSon - Halott Pénz és Horváth Tamás is beveszi hétvégén a strandot 2019. július 18. 10:18

Július 19-20-21-én annyi program lesz a PLÁZSon, hogy nem is érdemes elhagyni a siófoki nagystrand homokos partját. Lesz Halott Pénz, Horváth Tamás, R

tovább >>
29. Művészetek Völgye - új helyszínek és környezetvédelmi fejlesztések
29. Művészetek Völgye - új helyszínek és környezetvédelmi fejlesztések 2019. július 17. 14:07

Hihetetlen, hogy Márta István kapolcsi kertjében indított összejövetel már majdnem 30 éve él és tömegeket hoz el a városból a költői vidéki tájba.

tovább >>
ROAD: új válogatáslemezzel ünneplik a 15. évfordulót
ROAD: új válogatáslemezzel ünneplik a 15. évfordulót 2019. július 17. 08:42

15 év, 15 dal - a ROAD az új, “Onnantól-Eddig” című válogatáslemezén foglalja össze a zenekar első másfél évtizedét, mely a Rockmaratonos fellépés óta

tovább >>
HolyChicks a Skunk Anansie előtt!
HolyChicks a Skunk Anansie előtt! 2019. július 17. 08:38

Legendák közé választották be a Budapesten koncertező Skunk Anansie-t. Az angolok hazai koncertjén Budapest legmenőbb lánybandája, a Holy Chicks is já

tovább >>
Magyar vezetéssel indul a balkáni világzene fellendítése
Magyar vezetéssel indul a balkáni világzene fellendítése 2019. július 17. 08:26

A Hangvető kiadó vezetésével és az Európai Unió támogatásával indul a Nyugat-Balkán világzenei fejlesztése. MOST néven indul el az a számos országot

tovább >>
Azok a régi csibészek - Szigeti Ferencc és Takáts Tamás
Azok a régi csibészek - Szigeti Ferencc és Takáts Tamás 2019. július 16. 14:38

2019. május 15-én Szigeti Ferenccel és Takáts Tamással beszélgetett Lévai Balázs a Hangfoglaló Program múltidéző sorozatának házigazdája.

tovább >>
Paár Julcsi – Hangoló: Kerekerdő
Paár Julcsi – Hangoló: Kerekerdő 2019. július 15. 12:59

A Tárkány Művekből és Dalindából ismert énekesnő első saját albuma. „A zene, mint kötőszövet hatja át különféle alkotói tevékenységeinket.

tovább >>
Segítsünk a Persona Non Grata súlyosan beteg dobosának!
Segítsünk a Persona Non Grata súlyosan beteg dobosának! 2019. július 15. 11:28

Egyszerű a módja – töltsd le a zenekar Best of albumát vagy/és a barátai, neves magyar zenekarok dalaiból válogatott lemezt.

tovább >>
A Fővárosi Nagycirkusz dalszerzői pályázatot hirdet
A Fővárosi Nagycirkusz dalszerzői pályázatot hirdet 2019. július 14. 13:26

Ha neked is ugyanaz a dallam jut az eszedbe, amikor a cirkuszra gondolsz, itt az idő! Írd meg a saját dalodat a cirkusz ámulatba ejtő világáról!

tovább >>