mztsz.hu
Támogatónk:
nka.hu
youtube.com
twitter.com
facebook.com
Együttműködő partnerünk:
Zeneszöveg Womex

Hírek

Youngary - fiatal művészek mutatkoztak be Izraelben

2019. július 08. 14:55 Youngary - fiatal művészek mutatkoztak be Izraelben

Az izraeli-magyar évad keretében, a Hangfoglaló támogatásával zenészek, irodalmárok, fotósok és graffitysek jártak Tel-Avivban.

2019-ben izraeli-magyar évad zajlik a Szentföld több, nagyobb városában is. Színházi bemutatókból, táncelőadásokból, operett darabokból és kortárs, képzőművészeti kiállításokból is csemegézhettek már az év első felében az érdeklődők. Júniusban viszont különleges programsorozat valósult meg az üzleti "fővárosban", Tel Avivban, a MANK Nonprofit Kft-nek, azon belül pedig az NKA Hangfoglaló Programnak köszönhetően.

Tizenkét napon át vettek birtokba egy óvárosi szórakozóhelyet fiatal, pályakezdő zenészek, graffitisek, írók és költők, valamint egy kiváló fényképész, hogy megmutassák a világ egyik legnyitottabb nagyvárosában, milyen is a jelenlegi, magyar kultúra. Június 15-e és 30-a között hat akusztikus formáció állt a Cuckoo's nest (Kakukkfészek), vagy ahogy a helyiek hívják, Ken Hkukia színpadára, miközben Fátyol Viola Vámospércsen készült, csodáloatos fotói lógtak a háttérben. A könnyűzenei formációkat (Platon Karataev-duó, Czeglédi Szabolcs, Hangácsi Márton, OHNODY-duó, Szeder-duó és Lee Olivér) az Előretolt Helyőrség Íróakadémia ifjú titánjainak felolvasása előzte meg, akik saját műveikből hoztak egy-egy részletek angolul a publikumnak. A programsorozat elején pedig az épület homlokzatára kent Tel Aviv-Budapest graffitiben gyönyörködhetett mindenki.

Benkő Levente, a tel-avivi magyar nagykövetség vezetője is pozitívan értékelte a rendezvényt. Szerinte ritkán van ingyenes koncert, irodalmi est vagy kiállítás a városban, ezért a helyiek boldogan részt vesznek az ilyen típusú aktivitásokban, és nyitottak mindenféle újra. Ennek ténye olyannyira beigazolódott, hogy gratulációk sora fogadta az előadókat egy-egy fellépés után, és a siker mindenkire inspiratívan hatott. Volt aki, tovább írta a könyvét a tengerparton, másoknál új dalok születtek, vagyis az atmoszféra az összes művészre hatással volt. Az izraeliek kifejezetten kérték, hogy magyar nyelvet is halljanak, akár a fiatalabb, akár az idősebb generációba tartoztak. Mindenki barátságosan viszonyult a különleges felhozatalhoz, így reméljük lesz olyan fellépő, aki visszatérhet még valamilyen meghívás kapcsán a közeljövőben Ázsiába.

Forrás: Hangfoglalo.hu

Megosztás
Ezzel kapcsold ki magad - Heatlie Dávid: Wurlitzer
Ezzel kapcsold ki magad -   Heatlie Dávid: Wurlitzer 2019. július 18. 10:22

Ha már szerdán eleged van az egész hétből, akkor ez neked szól! A DAL 2019 legjobb 30 produkciója közé is bejutó Heatlie Dávid egy fantasztikusan fülb

tovább >>
Programdömping a PLÁZSon - Halott Pénz és Horváth Tamás is beveszi hétvégén a strandot
Programdömping a PLÁZSon - Halott Pénz és Horváth Tamás is beveszi hétvégén a strandot 2019. július 18. 10:18

Július 19-20-21-én annyi program lesz a PLÁZSon, hogy nem is érdemes elhagyni a siófoki nagystrand homokos partját. Lesz Halott Pénz, Horváth Tamás, R

tovább >>
29. Művészetek Völgye - új helyszínek és környezetvédelmi fejlesztések
29. Művészetek Völgye - új helyszínek és környezetvédelmi fejlesztések 2019. július 17. 14:07

Hihetetlen, hogy Márta István kapolcsi kertjében indított összejövetel már majdnem 30 éve él és tömegeket hoz el a városból a költői vidéki tájba.

tovább >>
ROAD: új válogatáslemezzel ünneplik a 15. évfordulót
ROAD: új válogatáslemezzel ünneplik a 15. évfordulót 2019. július 17. 08:42

15 év, 15 dal - a ROAD az új, “Onnantól-Eddig” című válogatáslemezén foglalja össze a zenekar első másfél évtizedét, mely a Rockmaratonos fellépés óta

tovább >>
HolyChicks a Skunk Anansie előtt!
HolyChicks a Skunk Anansie előtt! 2019. július 17. 08:38

Legendák közé választották be a Budapesten koncertező Skunk Anansie-t. Az angolok hazai koncertjén Budapest legmenőbb lánybandája, a Holy Chicks is já

tovább >>
Magyar vezetéssel indul a balkáni világzene fellendítése
Magyar vezetéssel indul a balkáni világzene fellendítése 2019. július 17. 08:26

A Hangvető kiadó vezetésével és az Európai Unió támogatásával indul a Nyugat-Balkán világzenei fejlesztése. MOST néven indul el az a számos országot

tovább >>
Azok a régi csibészek - Szigeti Ferencc és Takáts Tamás
Azok a régi csibészek - Szigeti Ferencc és Takáts Tamás 2019. július 16. 14:38

2019. május 15-én Szigeti Ferenccel és Takáts Tamással beszélgetett Lévai Balázs a Hangfoglaló Program múltidéző sorozatának házigazdája.

tovább >>
Paár Julcsi – Hangoló: Kerekerdő
Paár Julcsi – Hangoló: Kerekerdő 2019. július 15. 12:59

A Tárkány Művekből és Dalindából ismert énekesnő első saját albuma. „A zene, mint kötőszövet hatja át különféle alkotói tevékenységeinket.

tovább >>
Segítsünk a Persona Non Grata súlyosan beteg dobosának!
Segítsünk a Persona Non Grata súlyosan beteg dobosának! 2019. július 15. 11:28

Egyszerű a módja – töltsd le a zenekar Best of albumát vagy/és a barátai, neves magyar zenekarok dalaiból válogatott lemezt.

tovább >>
A Fővárosi Nagycirkusz dalszerzői pályázatot hirdet
A Fővárosi Nagycirkusz dalszerzői pályázatot hirdet 2019. július 14. 13:26

Ha neked is ugyanaz a dallam jut az eszedbe, amikor a cirkuszra gondolsz, itt az idő! Írd meg a saját dalodat a cirkusz ámulatba ejtő világáról!

tovább >>