mztsz.hu
Támogatónk:
nka.hu
youtube.com
twitter.com
facebook.com
Együttműködő partnerünk:
Zeneszöveg Womex

Hírek

Megnézheted az "Azok a régi csibészek" előadásait videón

2019. május 16. 23:13 Megnézheted az "Azok a régi csibészek" előadásait videón

Idén eddig három alkalommal volt lehetőség bekapcsolni együtt az időgépet és visszautazni a hatvanas-hetvenes évekbe. Nézd vissza a beszélgetéseket!

Geszti Péter és Berkes Gábor

Az idei év első alkalma február 13-án került megrendezésre a Magyar Rockhírességek Csarnokában. Lévai Balázs vendége az estén Geszti Péter és Berkes Gábor voltak. Ahogy a program után született cikkünkben is írjuk: az utazás ezen a beszélgetésen a nyolcvanas-kilencvenes évekbe vezette vissza a közönséget, a rendszerváltás korszakának keserédes hangulatába. Az első találkozástól az Első Emeleten át a Rapülőkig sok mindenről szó esett. Geszti Péter az alábbi gondolattal zárta a beszélgetést: Szinte éreztük, hol dobog a korszellem. Számomra olyan volt a Rapülők, mint egy egynyári szerelem: nem tarthatott soká, de mindig örömmel gondolunk rá.

 

 

Soltész Rezső

Március 27-én Soltész Rezső volt az Azok a régi csibészek vendége, a beszélgetés a legendás Ki mit tud? és a Táncdalfesztiválok időszakát idézte fel. A korábban több zenekarban is játszó zenész legnagyobb slágere a Szóljon hangosan az ének volt. Soltész Rezső a mai napig aktív, a jó hangulatú beszélgetésen szóba kerültek régi fellépések és a mai zenei színtér is, illetve lapkiadói pályája is.

 

 

Idősebb és ifjabb Novai Gábor

Április 23-án egy igazán különleges, kétgenerációs beszélgetésnek lehettünk szem- és fültanúi. A Novai család vérében van a zene, és érdekes módon a beszélgetés közben kiderült, hogy több hasonlóság és párhuzamosság is megfigyelhető idősebb és ifjabb Novai Gábor életében.

 

Forrás: Hangfoglalo.hu

Megosztás
29. Művészetek Völgye - új helyszínek és környezetvédelmi fejlesztések
29. Művészetek Völgye - új helyszínek és környezetvédelmi fejlesztések 2019. július 17. 14:07

Hihetetlen, hogy Márta István kapolcsi kertjében indított összejövetel már majdnem 30 éve él és tömegeket hoz el a városból a költői vidéki tájba.

tovább >>
ROAD: új válogatáslemezzel ünneplik a 15. évfordulót
ROAD: új válogatáslemezzel ünneplik a 15. évfordulót 2019. július 17. 08:42

15 év, 15 dal - a ROAD az új, “Onnantól-Eddig” című válogatáslemezén foglalja össze a zenekar első másfél évtizedét, mely a Rockmaratonos fellépés óta

tovább >>
HolyChicks a Skunk Anansie előtt!
HolyChicks a Skunk Anansie előtt! 2019. július 17. 08:38

Legendák közé választották be a Budapesten koncertező Skunk Anansie-t. Az angolok hazai koncertjén Budapest legmenőbb lánybandája, a Holy Chicks is já

tovább >>
Magyar vezetéssel indul a balkáni világzene fellendítése
Magyar vezetéssel indul a balkáni világzene fellendítése 2019. július 17. 08:26

A Hangvető kiadó vezetésével és az Európai Unió támogatásával indul a Nyugat-Balkán világzenei fejlesztése. MOST néven indul el az a számos országot

tovább >>
Azok a régi csibészek - Szigeti Ferencc és Takáts Tamás
Azok a régi csibészek - Szigeti Ferencc és Takáts Tamás 2019. július 16. 14:38

2019. május 15-én Szigeti Ferenccel és Takáts Tamással beszélgetett Lévai Balázs a Hangfoglaló Program múltidéző sorozatának házigazdája.

tovább >>
Paár Julcsi – Hangoló: Kerekerdő
Paár Julcsi – Hangoló: Kerekerdő 2019. július 15. 12:59

A Tárkány Művekből és Dalindából ismert énekesnő első saját albuma. „A zene, mint kötőszövet hatja át különféle alkotói tevékenységeinket.

tovább >>
Segítsünk a Persona Non Grata súlyosan beteg dobosának!
Segítsünk a Persona Non Grata súlyosan beteg dobosának! 2019. július 15. 11:28

Egyszerű a módja – töltsd le a zenekar Best of albumát vagy/és a barátai, neves magyar zenekarok dalaiból válogatott lemezt.

tovább >>
A Fővárosi Nagycirkusz dalszerzői pályázatot hirdet
A Fővárosi Nagycirkusz dalszerzői pályázatot hirdet 2019. július 14. 13:26

Ha neked is ugyanaz a dallam jut az eszedbe, amikor a cirkuszra gondolsz, itt az idő! Írd meg a saját dalodat a cirkusz ámulatba ejtő világáról!

tovább >>
Belau - A hazai zenei exportstratégia eddigi legnagyobb sikere
Belau - A hazai zenei exportstratégia eddigi legnagyobb sikere 2019. július 13. 19:47

A Belau Kedves Péter és Buzás Krisztián által alkotott elektronikus zenei produkció, amely egyre látványosabb hazai és nemzetközi sikereket könyvelhet

tovább >>
Hatalmas siker és közönségdíj
Hatalmas siker és közönségdíj 2019. július 13. 19:32

Tarolt a produkció, melyet a Pannon Filharmonikusok előadásában, Bogányi Tibor vezényletével Alföldi Róbert rendezésében hallhattak és láthattak az Ar

tovább >>