mztsz.hu
Támogatónk:
nka.hu
youtube.com
twitter.com
facebook.com
Együttműködő partnerünk:
Zeneszöveg Womex

Hírek

Hangfoglaló Miniakadémia: A stúdió és a felvételkészítés szerepe

2019. január 09. 12:44 Hangfoglaló Miniakadémia: A stúdió és a felvételkészítés szerepe

Mire jó az otthoni számítógéped? Mikor vonulj stúdióba? Hogyan zajlik majd ott a felvétel és hogyan lehet költséghatékonyan stúdiózni?

Ilyen, és ehhez hasonló kérdésekre ad választ a Hangfoglaló Program hiánypótló oktatófilm-sorozata, melynek legújabb része is kezdő zenekarok és menedzserek számára jelent érdemi segítséget.

A Hangfoglaló Program Miniakadémiájának átfogó, bárki számára ingyenesen elérhető videósorozata több szempontból is hiánypótló: ilyen típusú, magyar nyelvű információs anyag eddig még nem készült. Egészen 2017-ig, amikor is az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program Zenei Menedzsmentet Támogató Alprogramjának keretében megjelent a zeneipari online kurzus első hat része: a videók végigkalauzolják a zenekar-alapítás előtt álló zenészeket a népszerűvé válásig vezető út legfontosabb lépésein.

Maradtak még azonban megválaszolandó kérdések, így 2018-ban a sorozat újabb részekkel gyarapodott. A szerzői jogokról szóló anyag, a koncertszervezés rejtelmeit fejtegető videó, a nemzetközi piacon való érvényesülés lehetőségeit bemutató oktatófilm és a brandépítés folyamatát végigkísérő anyag után már itt is a következő: mire érdemes stúdióban töltött órákat szánni, és hogyan induljunk neki a felvételkészítésnek?

A felvételkészítés a zenekarok életútjának egy fontos sarokkövét jelentik. Amint rendelkezik egy előadó stúdióban rögzített, megkevert- és masterelt anyaggal, máris sokkal szélesebb piac nyílik meg előtte. A profi stúdiómunkára azonban fel kell készülni, és magát a felvenni kívánt dalt is fel kell rá készíteni. Mik az első lépések mielőtt az ember megragadja a telefont és tárcsázza az ország legmenőbb producerét? Mik a lehetőségek egy dal feljátszása esetén? Mire kell figyelni a stúdióban, és hogyan csökkenthető az ott töltött óradíj?

Az alábbi videó ilyen, és hasonló kérdésekre adhat választ.

 

 

A tanácsokat a legújabb epizódhoz is az első hazai zeneipari képzés, a Majdnem Híres Rocksuli szolgáltatta.

Forrás: Hangfoglalo.hu

Megosztás
Közös koncertekhez 43 millió forint
Közös koncertekhez 43 millió forint 2019. január 16. 13:23

Hatvan zenekar, közel félezer koncertre nyert támogatást az NKA Hangfoglaló Program Előzenekari Alprogramjának pályázatán.

tovább >>
Aurora: 30 éves a Viszlát Iván album, hosszú idő után újra elérhető a ‘88-as demoval együtt!
Aurora: 30 éves a Viszlát Iván album, hosszú idő után újra elérhető a ‘88-as demoval együtt! 2019. január 15. 11:47

Újra elérhető az AURORA első lemeze, a “Viszlát Iván” és az 1988-as demo. A legendás győri punk rock banda első két, jó ideje beszerezhetetlen anyagán

tovább >>
Indul a Szimpla Lemming - jelentkezz!
Indul a Szimpla Lemming - jelentkezz! 2019. január 15. 11:43

Értékes nyereményekért, jó közösségbe való tartozásért, sok minden másért érdemes részt venni a Programban. Jelentkezz a Dalok.hu-n!

tovább >>
Extra nyereményeket ad a Fülesbagoly Tehetségkutató
Extra nyereményeket ad a Fülesbagoly Tehetségkutató 2019. január 15. 11:35

Az eddigi legkomolyabb nyereményekkel várja a zenekarok jelentkezését a Fülesbagoly Tehetségkutató. Az országos könnyűzenei verseny győztese három nag

tovább >>
Ferkó Csabi - Csókod érzem
Ferkó Csabi - Csókod érzem 2019. január 15. 11:28

Így múlt el a szerelem – raphimnuszban a jól ismert érzés Ferkó Csabi interpretációjában. Az izgalmas feltörekvő rapper, Ferkó Csabi „Így van jól” cím

tovább >>
Indul a Backstage - január 23-án az A38-on.
Indul a Backstage - január 23-án az A38-on. 2019. január 14. 11:47

A panelek betekintést nyújtanak azokba a terekbe, ahol a zene ténylegesen megszólal: rádiók, klubok és élőzenei koncertek alkalmával.

tovább >>
Kalapács klippremier - Viczián Ottó főszereplésével készült videó a “Jekyll és Hyde” című dalhoz
Kalapács klippremier - Viczián Ottó főszereplésével készült videó a “Jekyll és Hyde” című dalhoz 2019. január 14. 11:18

A Jekyll és Hyde című dalra készült új videóval jelentkezett a KALAPÁCS. A tavaly áprilisban megjelent, rövid időn belül aranylemez státuszt elérő Örö

tovább >>
Kollányi Zsuzsi: „Most került minden a helyére”
Kollányi Zsuzsi: „Most került minden a helyére” 2019. január 14. 10:37

Új résszel jelentkezik a Magneoton Spotlight, ezen a héten Miskovics Marci Kollányi Zsuzsival beszélget a kezdetekről, a zenéről, rosszfiúkról és az a

tovább >>
Miskolci garázsból A DAL 2019 színpadára Itt az Ő
Miskolci garázsból A DAL 2019 színpadára Itt az Ő 2019. január 12. 13:08

Egy igazán egyedi és fantasztikusan fülbemászó számmal jutott be a The Sign A DALba. Az „Ő” című alkotás a mezőny egyik legígéretesebb felvétele. A sz

tovább >>
Zuboly sörp és Busa 40 - Ágoston Béla és Busa Pista interjú
Zuboly sörp és Busa 40 - Ágoston Béla és Busa Pista interjú 2019. január 10. 12:50

2019.01.09-én a Dalok-Galoppban járt a két jóbarát, akinek a közös nevezője a Zuboly és a tény, hogy megszámlálhatatlan zenekarban szerepelnek.

tovább >>