mztsz.hu
Támogatónk:
nka.hu
youtube.com
twitter.com
facebook.com
Együttműködő partnerünk:
Zeneszöveg Womex

Hírek

Erdélyben is Öröm a zene

2018. november 08. 15:56 Erdélyben is Öröm a zene

Az első, paksi állomás után novemberben két határon túli helyszínen mérettetnek meg a fiatal zenekarok a Tehetségkutató és Gondozó sorozat keretében.

Előbb Kolozsváron, majd Székelyudvarhelyen kapnak lehetőséget a versenyzők, hogy bejussanak a jövő évi döntőbe, a Budapest Music Expóra.

Az Öröm a Zene Tehetségkutató és Gondozó sorozat keretében a kezdő formációk szakemberek előtt, a továbblépés reményében mutathatják meg magukat és zenei tudásukat. A Hangfoglaló Program a könnyűzenei utánpótlás biztosítása és a zenei paletta szélesítése érdekében 2015 óta támogatja a Hangszeresek Országos Szövetsége (HANOSZ) által elindított programsorozatot. A két szervezet együttműködésének köszönhetően ma már hazánk minden megyéjében és határon túl is rendeznek közel azonos szabályok és elvek szerint tehetségkutatókat.

A tizedik évadban – az NKA Hangfoglaló Könnyűzenei Támogató Program Kollégiuma 15 millió forintos támogatásának köszönhetően – 25 állomásosra bővített versenysorozat idén változatlanul folytatódik. A Peron Music Alapítvány szervezésében most két határon túli helyszín következik.

November 10-én, szombaton Kolozsvárra érkezik a tehetségkutató, melynek a Legszebb Erdélyi Magyar Dal 2018 rendezvény ad otthont. Ez a rendezvény az Öröm a zene sorozaton belül is különlegesnek számít. Az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület Ifjúsági Szervezete (EMKISZ) ugyanis azzal a céllal indította útjára 2015-ben a kezdeményezést, hogy az erdélyi zenekarokat magyar dalok írására buzdítsa. A helyszínül szolgáló Bulgakov Kávéház a város fontos koncerthelyszíne, és évek óta a Hangfoglaló Program Klubtámogatói Alprogramjának támogatottja.

Egy héttel később, november 17-én aztán a 7. Székelyföldi Peron Music Tehetségkutató Fesztivál következik. A helyszín ezúttal Székelyudvarhely lesz. A szervezők leírása alapján a döntőbe került zenekaroktól határozott fellépésű, valódi produkciókat és előadásmódot várnak. Minden zenekarnak 15 perc és maximum 3 dal műsoridő áll a rendelkezésére. A helyszínt biztosító Siculus Ifjúsági Ház és konferenciaterem szintén a Hangfoglaló Program Klubtámogatói Alprogramjának támogatottja.

Mindkét állomás nyertese bejut a jövő évi döntőbe a Budapest Music Expóra, egy-egy zenekari tag pedig Újfalusi Gábor-díjat kap a kiemelkedő zenei tehetségéért. A sorozat ezek után 2019-ben további 21 helyszínen folytatódik.

Forrás: Hangfoglalo.hu

Megosztás
Érkezik a második Fair Play Nap
Érkezik a második Fair Play Nap 2018. november 15. 12:34

A ProArt – Szövetség a Szerzői Jogokért kezdeményezésére létrejövő kampány célja bemutatni, hogy a fair zenefogyasztás közös érdekünk.

tovább >>
Közös turnén a Szabó Balázs Bandája és Muzsik és Volkova
Közös turnén a Szabó Balázs Bandája és Muzsik és Volkova 2018. november 15. 10:03

A Szabó Balázs Bandája „Rajtad felejtett szavaim” c. albuma a kritika szerint még erősebbre sikerült, mint az eddigi, szintén kiváló lemezei.

tovább >>
Holnap kezdődik a Budapest Showcase Hub
Holnap kezdődik a Budapest Showcase Hub 2018. november 15. 09:43

A Hangfoglaló és a HOTS által támogatott BUSH részeként második alkalommal rendezik meg az Event Production Forum East regionális konferenciáját.

tovább >>
DALRIADA: Debrecenben az ALESTORM és a SKÁLMÖLD vendégeként!
DALRIADA: Debrecenben az ALESTORM és a SKÁLMÖLD vendégeként! 2018. november 14. 09:11

Ahogyan arról már korábban hírt adtunk, a kalózmetalos - már csak kicsit - skót ALESTORM november végén turnéra indul az izlandi viking / folk metalos

tovább >>
Don Gatto klippremier és országos turné!
Don Gatto klippremier és országos turné! 2018. november 12. 12:16

A novemberi HammerWorld magazin mellékleteként jelenik meg a szekszárdi DON GATTO új, "Sawdown" című, 4 dalt tartalmazó EP-je. A múlt szerdán debütált

tovább >>
Csepregi Éva klippremier: Titok
Csepregi Éva klippremier: Titok 2018. november 12. 10:41

Csúcsformában Csepregi Éva! A művésznő új számmal jelentkezik ma, amelyhez egy videó is készült. Az alkotás igazi csapatmunka, a zenét fia, Heatlie Dá

tovább >>
Új dallal cselez a hétvégébe Kis Grofó
Új dallal cselez a hétvégébe Kis Grofó 2018. november 12. 10:36

A Bulibáró, a Nézését meg a járását és a #LÁVKÓMA után egy drukker himusszal adja a hétvégi alapot Kis Grófo. Az énekes Tiki-taka című számával együtt

tovább >>
AWS - friss videoklippel jelentkeztek, indul a lemezbemutató turné
AWS - friss videoklippel jelentkeztek, indul a lemezbemutató turné 2018. november 07. 10:40

Az AWS nemrég debütált negyedik, "Fekete részem" címet viselő stúdió albuma minden eddigi várakozást felülmúlt. Az Eurovíziót is megjárt zenekar a ren

tovább >>
A magyar énekesnő, aki Jimmy Carter választási ünnepségén is énekelt a holnapi Dalok-Galopp vendége
A magyar énekesnő, aki Jimmy Carter választási ünnepségén is énekelt a holnapi Dalok-Galopp vendége 2018. november 06. 14:21

Szerdán délután 3 és 4 között egy, 78-ban New Yorkban megjelent különleges lemez énekesnőjével és kiadójával beszélgetünk. 98 MHz, Civilradio.hu.

tovább >>
Megjelent! Esti Kornél - "Eltűnt idő"
Megjelent! Esti Kornél - "Eltűnt idő" 2018. november 06. 11:30

Az új album már letölthető nálunk, jövő héten tripla lemezbemutató koncert az A38-on.

tovább >>