mztsz.hu
Támogatónk:
nka.hu
youtube.com
twitter.com
facebook.com
Együttműködő partnerünk:
Zeneszöveg Womex

Hírek

Erdélyben is Öröm a zene

2018. november 08. 15:56 Erdélyben is Öröm a zene

Az első, paksi állomás után novemberben két határon túli helyszínen mérettetnek meg a fiatal zenekarok a Tehetségkutató és Gondozó sorozat keretében.

Előbb Kolozsváron, majd Székelyudvarhelyen kapnak lehetőséget a versenyzők, hogy bejussanak a jövő évi döntőbe, a Budapest Music Expóra.

Az Öröm a Zene Tehetségkutató és Gondozó sorozat keretében a kezdő formációk szakemberek előtt, a továbblépés reményében mutathatják meg magukat és zenei tudásukat. A Hangfoglaló Program a könnyűzenei utánpótlás biztosítása és a zenei paletta szélesítése érdekében 2015 óta támogatja a Hangszeresek Országos Szövetsége (HANOSZ) által elindított programsorozatot. A két szervezet együttműködésének köszönhetően ma már hazánk minden megyéjében és határon túl is rendeznek közel azonos szabályok és elvek szerint tehetségkutatókat.

A tizedik évadban – az NKA Hangfoglaló Könnyűzenei Támogató Program Kollégiuma 15 millió forintos támogatásának köszönhetően – 25 állomásosra bővített versenysorozat idén változatlanul folytatódik. A Peron Music Alapítvány szervezésében most két határon túli helyszín következik.

November 10-én, szombaton Kolozsvárra érkezik a tehetségkutató, melynek a Legszebb Erdélyi Magyar Dal 2018 rendezvény ad otthont. Ez a rendezvény az Öröm a zene sorozaton belül is különlegesnek számít. Az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület Ifjúsági Szervezete (EMKISZ) ugyanis azzal a céllal indította útjára 2015-ben a kezdeményezést, hogy az erdélyi zenekarokat magyar dalok írására buzdítsa. A helyszínül szolgáló Bulgakov Kávéház a város fontos koncerthelyszíne, és évek óta a Hangfoglaló Program Klubtámogatói Alprogramjának támogatottja.

Egy héttel később, november 17-én aztán a 7. Székelyföldi Peron Music Tehetségkutató Fesztivál következik. A helyszín ezúttal Székelyudvarhely lesz. A szervezők leírása alapján a döntőbe került zenekaroktól határozott fellépésű, valódi produkciókat és előadásmódot várnak. Minden zenekarnak 15 perc és maximum 3 dal műsoridő áll a rendelkezésére. A helyszínt biztosító Siculus Ifjúsági Ház és konferenciaterem szintén a Hangfoglaló Program Klubtámogatói Alprogramjának támogatottja.

Mindkét állomás nyertese bejut a jövő évi döntőbe a Budapest Music Expóra, egy-egy zenekari tag pedig Újfalusi Gábor-díjat kap a kiemelkedő zenei tehetségéért. A sorozat ezek után 2019-ben további 21 helyszínen folytatódik.

Forrás: Hangfoglalo.hu

Megosztás
Magneoton Spotlight: Csepregi Éva & Heatlie Dávid
Magneoton Spotlight: Csepregi Éva & Heatlie Dávid 2019. január 21. 11:18

Csepregi Éva: „Voltak olyan pillanatok, amikor azt mondtam: ennyi volt, nem csinálom tovább.” Megindító részleteket oszt meg múltjáról az ország egyik

tovább >>
Erre nem számítottál Romantic X Herceg ft. Goore: Vágyom rád
Erre nem számítottál Romantic X Herceg ft. Goore: Vágyom rád 2019. január 21. 11:11

Ami 2018-nak a „Hol van az a lány”, az 2019-nek a „Vágyom rád”! Közel 20 év után egy vérpezsdítő feldolgozásban tér vissza a kétezres évek egyik legme

tovább >>
Byealex és a Slepp feat. Giajjenno: Anya
Byealex és a Slepp feat. Giajjenno: Anya 2019. január 21. 11:06

Byealex mesél az anyáról! Magával ragadó dallal indítja az új évet ByeAlex és a Slepp, valamint az AK26 formációból jól ismert Giajenno. Az alkotópáro

tovább >>
Eurosonic Noorderslag - a HOTS Groningenben kezdi az évet
Eurosonic Noorderslag - a HOTS Groningenben kezdi az évet 2019. január 17. 15:17

2019-ben négy magyar előadó is képviseli hazánkat Groningenben: az Apey & The Pea, Antonia Vai, Babé Sila és Apey is koncertezik az Eurosonicon.

tovább >>
Közös koncertekhez 43 millió forint
Közös koncertekhez 43 millió forint 2019. január 16. 13:23

Hatvan zenekar, közel félezer koncertre nyert támogatást az NKA Hangfoglaló Program Előzenekari Alprogramjának pályázatán.

tovább >>
Aurora: 30 éves a Viszlát Iván album, hosszú idő után újra elérhető a ‘88-as demoval együtt!
Aurora: 30 éves a Viszlát Iván album, hosszú idő után újra elérhető a ‘88-as demoval együtt! 2019. január 15. 11:47

Újra elérhető az AURORA első lemeze, a “Viszlát Iván” és az 1988-as demo. A legendás győri punk rock banda első két, jó ideje beszerezhetetlen anyagán

tovább >>
Indul a Szimpla Lemming - jelentkezz!
Indul a Szimpla Lemming - jelentkezz! 2019. január 15. 11:43

Értékes nyereményekért, jó közösségbe való tartozásért, sok minden másért érdemes részt venni a Programban. Jelentkezz a Dalok.hu-n!

tovább >>
Extra nyereményeket ad a Fülesbagoly Tehetségkutató
Extra nyereményeket ad a Fülesbagoly Tehetségkutató 2019. január 15. 11:35

Az eddigi legkomolyabb nyereményekkel várja a zenekarok jelentkezését a Fülesbagoly Tehetségkutató. Az országos könnyűzenei verseny győztese három nag

tovább >>
Ferkó Csabi - Csókod érzem
Ferkó Csabi - Csókod érzem 2019. január 15. 11:28

Így múlt el a szerelem – raphimnuszban a jól ismert érzés Ferkó Csabi interpretációjában. Az izgalmas feltörekvő rapper, Ferkó Csabi „Így van jól” cím

tovább >>
Indul a Backstage - január 23-án az A38-on.
Indul a Backstage - január 23-án az A38-on. 2019. január 14. 11:47

A panelek betekintést nyújtanak azokba a terekbe, ahol a zene ténylegesen megszólal: rádiók, klubok és élőzenei koncertek alkalmával.

tovább >>