mztsz.hu
Támogatónk:
nka.hu
youtube.com
twitter.com
facebook.com
Együttműködő partnerünk:
Zeneszöveg Womex

Hírek

Népzenei hírek a HBP- tól a határon innen és túlról

2018. augusztus 09. 10:17 Népzenei hírek a HBP- tól a határon innen és túlról

A napokban lettek nyilvánosak az NKA Halmos Béla Program Ideiglenes Kollégiumának nyílt pályázatai – külföldi fellépéseket, stúdió felvételeket, népze

A napokban lettek nyilvánosak az NKA Halmos Béla Program Ideiglenes Kollégiumának nyílt pályázatai – külföldi fellépéseket, stúdió felvételeket, népzenei konferenciákat, szakmai képzéseket és a médiában való megjelenést is támogatják. Összesen öt témakörben hirdettek pályázatot, ezek sokféle területet érintenek. Mind az öt pályázat benyújtási határideje augusztus 24., éjfél. További részletek az NKA illetve az NKA Halmos Béla Program honlapján találhatóak.

Szeptember 29-én Szentendrén, a Skanzenben kerül megrendezésre az NKA 25. évfordulóját ünneplő eseménysorozat keretein belül a Szent Mihály-napi Népművészeti Fesztivál. 17 órától egy különleges gálakoncertet láthat a közönség, ahol a Népművészet Mestere és Népművészet Ifjú Mestere címmel rendelkező énekesek, zenekarok és táncosok lépnek fel. Ennek különlegessége, hogy a mesterek és a „tanítványok” közös produkciókkal állnak a közönség elé. Az NKA 25 további programjait itt találjátok, a gálakoncert részletes programja, fellépői pedig hamarosan elérhetőek az NKA Halmos Béla Program honlapján.

A nyár sem múlhat el remek népzenei megjelenések nélkül, ezért érdemes visszahallgatni az elmúlt hónapok terméseit. Kubinyi Júlia, Szokolay Dongó Balázs és Zimber Ferenc nemrégiben jelentette meg Rustico című kiváló lemezét, amelyről bővebben a Ritmus és Hang írt. Egy igazán varázslatos videoklippel jelentkezett a Kalász banda Dúzs 2017 című albumáról. A digitális platformokon (Spotify, iTunes, Deezer) is elérhető már Szlama László Kobozreneszánsz / Ahogy Régen (Hagyományos Kobozmuzsika) című kiadványa. Illetve nemrégiben a Lángoló Gitárokon debütált a Karaván Família Kawalcade című albuma.

Az NKA Halmos Béla Program év elején indult Facebook-oldalának követőtábora látványosan bővül. A napokban a like-olók száma átlépte a 2000-et. A honlap mellett a Programiroda ezt a felületet használja különféle újdonságok – például lemezek, videoklipek - promótálására, események, programok ajánlására, így érdemes követni friss tartalmakért! Amennyiben szeretnétek, hogy újdonságaitokról hírt adjunk, úgy kérünk titeket, vegyétek fel a kapcsolatot velünk a sajto@halmosbelaprogram.hu e-mail címen!

 

Megosztás
Ők kerülnek fel a WOMEX-re készülő kiadványra
Ők kerülnek fel a WOMEX-re készülő kiadványra 2018. augusztus 17. 17:00

Májusban írt ki pályázatot az NKA Halmos Béla Program Ideiglenes Kollégiuma, aminek értelmében 18 zenekar egy-egy dala került kiválasztásra.

tovább >>
Colorstar - Across The Desert To The Light (EP)
Colorstar - Across The Desert To The Light (EP) 2018. augusztus 17. 12:13

A magyar pszichedelikus tánczene veteránjai új kislemezzel jelentkeznek. Még idén várható teljes album is.

tovább >>
Halász-Rock Fesztivál: ingyenes minifesztivál és családi nap a Kalapács és az Alcohol zenekarokkal
Halász-Rock Fesztivál: ingyenes minifesztivál és családi nap a Kalapács és az Alcohol zenekarokkal 2018. augusztus 17. 10:55

Augusztus 19-én, - most vasárnap - Halászteleken, közvetlen Budapest (Nagytétény) mellett kerül megrendezésre már második alkalommal a Halász-Rock Fes

tovább >>
Csodatévő zenészek
Csodatévő zenészek 2018. augusztus 16. 13:48

A Magyar Vöröskereszt közösségi programján, a Hétcsoda Élménytáborban vállalt önkéntes munkát öt zenész, a Hangfoglaló Program szervezésében.

tovább >>
Közönségtalálkozókon mutatja be új albumát a Margaret Island
Közönségtalálkozókon mutatja be új albumát a Margaret Island 2018. augusztus 16. 11:42

Szeptember 10-én jelenik meg a Margaret Island új, III című lemeze. Az együttes rajongói azonban már az előtte lévő napokban, exkluzív környezetben,

tovább >>
Meglepő vallomás Fluortól!
Meglepő vallomás Fluortól! 2018. augusztus 16. 09:06

"A jókedvem sokszor csak szerep" - Szimfonikus zenekarral karöltve néz szembe a hibáival a Wellhello zenekar. Ahogy ígérték, a srácok nem ültek a babé

tovább >>
Sztárokkal és tűzijátékkal ünnepli Siófok augusztus 20-át
Sztárokkal és tűzijátékkal ünnepli Siófok augusztus 20-át 2018. augusztus 16. 08:55

Idén is megrendezik Siófokon a nyári szezon legnagyobb ingyenes eseményét, az augusztus 20-i nemzeti ünnephez kötődő Bor és Kenyér Ünnepét. Augusztus

tovább >>
Eichinger Tibor a mai Dalok-Galopp vendége
Eichinger Tibor a mai Dalok-Galopp vendége 2018. augusztus 15. 11:32

Több formációval készített mostanában albumot az ismert jazz-gitáros, ezekről és az LV Hang más új kiadványairól beszélgetünk ma 3-tól a 98 MHz-en.

tovább >>
Ismét három magyar zenekar lép fel a szöuli Zandari Festán
Ismét három magyar zenekar lép fel a szöuli Zandari Festán 2018. augusztus 13. 13:35

A showcase fesztivál bejelentette az idei fellépőit: Platon Karataev után most már Antonia Vai és a Mongooz And The Magnet fellépése is hivatalos.

tovább >>
Végh - The Chamber Musician
Végh - The Chamber Musician 2018. augusztus 13. 11:32

A jelen dupla albumon az a szándék volt irányadó, hogy minél több, Végh Sándor előadásában még soha ki nem adott mű váljék hozzáférhetővé.

tovább >>