mztsz.hu
Támogatónk:
nka.hu
youtube.com
twitter.com
facebook.com
Együttműködő partnerünk:
Zeneszöveg Womex

Hírek

Szentendre Éjjel–Nappal – Kulturális programkavalkád várja az ArtKert látogatóit

2018. augusztus 08. 11:47 Szentendre Éjjel–Nappal – Kulturális programkavalkád várja az ArtKert látogatóit

Összművészeti fesztivált szervez a Magyar Alkotóművészeti Nonprofit Kft. és a Hangfoglaló a MANK Galériában és a Szentendrei Régi Művésztelepen.

Az ArtKert irodalmi, zenei, családi fesztivál három napon át várja az érdeklődőket. A rendezvénybe a Hangfoglaló Program támogatott zenészei is bekapcsolódnak, így könnyűzenei koncertek, beszélgetések, művészeti séták is várják az érdeklődőket augusztus 24–26. között.

Hagyományosan augusztus végén rendezik meg az év „legszentendreibb” eseményét, a Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva fesztivált. A mind műfajilag, mind tematikailag sokszínű programsorozatban több mint 162 esemény várja a látogatókat. A három napos rendezvény keretében idén ráadásul megnyílik a MANK Galéria és a Szentendrei Régi Művésztelep is. Akusztikus koncertek, múltidéző beszélgetés, kertmozi, alkotó workshopok, művészeti séták, irodalmi költőpárbaj várja az augusztus 24-26. között ide látogató művészetrajongókat. Megtekinthető lesz a Somló Tamás énekes, zenész fotóiból készült kiállítás a Szentendrei Régi Művésztelep kertjében és Szentandrássy István Kossuth-díjas roma festőművész kiállítása a MANK Galériában.

A fesztivál első napján, augusztus 24-én a Hangfoglaló Programé lesz a főszerep. A Szentendrei Régi Művésztelep kertjében akusztikus előadásokon mutatkoznak be az előző években támogatott zenekarok. Lee Olivér, Császári Gergő (Császári PillanatmŰvek) és a Szeder-duó koncertjei mellett a Hangfoglaló Program múltidéző beszélgetéssorozata is újabb különleges állomáshoz érkezik. Az „Azok a régi csibészek” keretében ef Zámbó István lesz az állandó házigazda, Lévai Balázs vendége.

Augusztus 25-én, szombaton Baksai József, a Szentendrei Régi Művésztelep alkotójának vezetésével bárki belekóstolhat ebbe a világba, és megtanulhatja alapfokon, hogyan kell az ecsettel bánni. Művészeti sétába is bekapcsolódhatnak az érdeklődők, akik a Szentendrei Régi Művésztelep alapítói, művészei által megfestett kultikus szentendrei tájakat, helyszíneket járhatják végig. A nyitott műtermek program keretében múzeumpedagógus vezetésével lehet majd belesni a Szentendrei Régi Művésztelep műtermeibe, ahol kötetlen beszélgetés során a jelenleg itt alkotó művészek is bemutatkoznak. A zenei programról ezen a napon is a Hangfoglaló Program korábban támogatott zenekarai gondoskodnak: Noémo, a Papaver Cousins és Ersch lép színpadra. Két koncert között pedig kertmozira lehet beülni: a Könnyűzenei filmklub a Szerelmes biciklisták című alkotást mutatja be, amiről előzetesen Gelencsér Gábor filmesztéta és Hirsch Tibor, Balázs Béla-díjas filmkritikus fog beszélgetni.

A fesztivál zárónapján, augusztus 26-án két, egymással összekapcsolódó „Költők párban” című előadást kínál a fesztiválprogram. Ennek keretében négy egykori Móricz-ösztöndíjas költő – Simon Adri, Zsille Gábor, Ughy Szabina és Oravecz Péter – tart párokba rendeződve irodalmi estet. A kertmoziban Cseh Tamás életművét ismerhetik meg a nézők, majd ehhez kapcsolódva egykori zenésztársa, Másik János estje is megidézi a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar zeneszerző, énekes szellemiségét.

A fesztivál részletes programjáról a Facebook-eseményben olvasható tájékoztatás. További információk pedig a www.alkotomuveszet.hu honlapon érhetőek el. 

Forrás: Hangfoglalo.hu

Megosztás
Eurosonic Noorderslag - a HOTS Groningenben kezdi az évet
Eurosonic Noorderslag - a HOTS Groningenben kezdi az évet 2019. január 17. 15:17

2019-ben négy magyar előadó is képviseli hazánkat Groningenben: az Apey & The Pea, Antonia Vai, Babé Sila és Apey is koncertezik az Eurosonicon.

tovább >>
Közös koncertekhez 43 millió forint
Közös koncertekhez 43 millió forint 2019. január 16. 13:23

Hatvan zenekar, közel félezer koncertre nyert támogatást az NKA Hangfoglaló Program Előzenekari Alprogramjának pályázatán.

tovább >>
Aurora: 30 éves a Viszlát Iván album, hosszú idő után újra elérhető a ‘88-as demoval együtt!
Aurora: 30 éves a Viszlát Iván album, hosszú idő után újra elérhető a ‘88-as demoval együtt! 2019. január 15. 11:47

Újra elérhető az AURORA első lemeze, a “Viszlát Iván” és az 1988-as demo. A legendás győri punk rock banda első két, jó ideje beszerezhetetlen anyagán

tovább >>
Indul a Szimpla Lemming - jelentkezz!
Indul a Szimpla Lemming - jelentkezz! 2019. január 15. 11:43

Értékes nyereményekért, jó közösségbe való tartozásért, sok minden másért érdemes részt venni a Programban. Jelentkezz a Dalok.hu-n!

tovább >>
Extra nyereményeket ad a Fülesbagoly Tehetségkutató
Extra nyereményeket ad a Fülesbagoly Tehetségkutató 2019. január 15. 11:35

Az eddigi legkomolyabb nyereményekkel várja a zenekarok jelentkezését a Fülesbagoly Tehetségkutató. Az országos könnyűzenei verseny győztese három nag

tovább >>
Ferkó Csabi - Csókod érzem
Ferkó Csabi - Csókod érzem 2019. január 15. 11:28

Így múlt el a szerelem – raphimnuszban a jól ismert érzés Ferkó Csabi interpretációjában. Az izgalmas feltörekvő rapper, Ferkó Csabi „Így van jól” cím

tovább >>
Indul a Backstage - január 23-án az A38-on.
Indul a Backstage - január 23-án az A38-on. 2019. január 14. 11:47

A panelek betekintést nyújtanak azokba a terekbe, ahol a zene ténylegesen megszólal: rádiók, klubok és élőzenei koncertek alkalmával.

tovább >>
Kalapács klippremier - Viczián Ottó főszereplésével készült videó a “Jekyll és Hyde” című dalhoz
Kalapács klippremier - Viczián Ottó főszereplésével készült videó a “Jekyll és Hyde” című dalhoz 2019. január 14. 11:18

A Jekyll és Hyde című dalra készült új videóval jelentkezett a KALAPÁCS. A tavaly áprilisban megjelent, rövid időn belül aranylemez státuszt elérő Örö

tovább >>
Kollányi Zsuzsi: „Most került minden a helyére”
Kollányi Zsuzsi: „Most került minden a helyére” 2019. január 14. 10:37

Új résszel jelentkezik a Magneoton Spotlight, ezen a héten Miskovics Marci Kollányi Zsuzsival beszélget a kezdetekről, a zenéről, rosszfiúkról és az a

tovább >>
Miskolci garázsból A DAL 2019 színpadára Itt az Ő
Miskolci garázsból A DAL 2019 színpadára Itt az Ő 2019. január 12. 13:08

Egy igazán egyedi és fantasztikusan fülbemászó számmal jutott be a The Sign A DALba. Az „Ő” című alkotás a mezőny egyik legígéretesebb felvétele. A sz

tovább >>