mztsz.hu
Támogatónk:
nka.hu
youtube.com
twitter.com
facebook.com
Együttműködő partnerünk:
Zeneszöveg Womex

Hírek

Szentendre Éjjel–Nappal – Kulturális programkavalkád várja az ArtKert látogatóit

2018. augusztus 08. 11:47 Szentendre Éjjel–Nappal – Kulturális programkavalkád várja az ArtKert látogatóit

Összművészeti fesztivált szervez a Magyar Alkotóművészeti Nonprofit Kft. és a Hangfoglaló a MANK Galériában és a Szentendrei Régi Művésztelepen.

Az ArtKert irodalmi, zenei, családi fesztivál három napon át várja az érdeklődőket. A rendezvénybe a Hangfoglaló Program támogatott zenészei is bekapcsolódnak, így könnyűzenei koncertek, beszélgetések, művészeti séták is várják az érdeklődőket augusztus 24–26. között.

Hagyományosan augusztus végén rendezik meg az év „legszentendreibb” eseményét, a Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva fesztivált. A mind műfajilag, mind tematikailag sokszínű programsorozatban több mint 162 esemény várja a látogatókat. A három napos rendezvény keretében idén ráadásul megnyílik a MANK Galéria és a Szentendrei Régi Művésztelep is. Akusztikus koncertek, múltidéző beszélgetés, kertmozi, alkotó workshopok, művészeti séták, irodalmi költőpárbaj várja az augusztus 24-26. között ide látogató művészetrajongókat. Megtekinthető lesz a Somló Tamás énekes, zenész fotóiból készült kiállítás a Szentendrei Régi Művésztelep kertjében és Szentandrássy István Kossuth-díjas roma festőművész kiállítása a MANK Galériában.

A fesztivál első napján, augusztus 24-én a Hangfoglaló Programé lesz a főszerep. A Szentendrei Régi Művésztelep kertjében akusztikus előadásokon mutatkoznak be az előző években támogatott zenekarok. Lee Olivér, Császári Gergő (Császári PillanatmŰvek) és a Szeder-duó koncertjei mellett a Hangfoglaló Program múltidéző beszélgetéssorozata is újabb különleges állomáshoz érkezik. Az „Azok a régi csibészek” keretében ef Zámbó István lesz az állandó házigazda, Lévai Balázs vendége.

Augusztus 25-én, szombaton Baksai József, a Szentendrei Régi Művésztelep alkotójának vezetésével bárki belekóstolhat ebbe a világba, és megtanulhatja alapfokon, hogyan kell az ecsettel bánni. Művészeti sétába is bekapcsolódhatnak az érdeklődők, akik a Szentendrei Régi Művésztelep alapítói, művészei által megfestett kultikus szentendrei tájakat, helyszíneket járhatják végig. A nyitott műtermek program keretében múzeumpedagógus vezetésével lehet majd belesni a Szentendrei Régi Művésztelep műtermeibe, ahol kötetlen beszélgetés során a jelenleg itt alkotó művészek is bemutatkoznak. A zenei programról ezen a napon is a Hangfoglaló Program korábban támogatott zenekarai gondoskodnak: Noémo, a Papaver Cousins és Ersch lép színpadra. Két koncert között pedig kertmozira lehet beülni: a Könnyűzenei filmklub a Szerelmes biciklisták című alkotást mutatja be, amiről előzetesen Gelencsér Gábor filmesztéta és Hirsch Tibor, Balázs Béla-díjas filmkritikus fog beszélgetni.

A fesztivál zárónapján, augusztus 26-án két, egymással összekapcsolódó „Költők párban” című előadást kínál a fesztiválprogram. Ennek keretében négy egykori Móricz-ösztöndíjas költő – Simon Adri, Zsille Gábor, Ughy Szabina és Oravecz Péter – tart párokba rendeződve irodalmi estet. A kertmoziban Cseh Tamás életművét ismerhetik meg a nézők, majd ehhez kapcsolódva egykori zenésztársa, Másik János estje is megidézi a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar zeneszerző, énekes szellemiségét.

A fesztivál részletes programjáról a Facebook-eseményben olvasható tájékoztatás. További információk pedig a www.alkotomuveszet.hu honlapon érhetőek el. 

Forrás: Hangfoglalo.hu

Megosztás
„Olyan, mint a filmiparnak a cannes-i filmfesztivál, csak mindig máshol rendezik”
 „Olyan, mint a filmiparnak a cannes-i filmfesztivál, csak mindig máshol rendezik” 2018. október 21. 10:58

Idén először összefogva, Magyar Standdal települ ki a világzenei szakma a WOMEX-re. Erről beszélgettünk a Halmos Béla Program vezetőivel.

tovább >>
Vissza a ’80-as, 90-es évekbe: az Azok a régi csibészek vendége az Animal Cannibals
Vissza a ’80-as, 90-es évekbe: az Azok a régi csibészek vendége az Animal Cannibals 2018. október 21. 08:33

Ötödik évadát kezdte meg a Hangfoglaló Program Könnyűzenei Örökség Megőrzését Támogató Alprogram Azok a régi csibészek elnevezésű múltidéző beszélgeté

tovább >>
Elefánt klippremier és őszi turné az Analog Balatonnal
Elefánt klippremier és őszi turné az Analog Balatonnal 2018. október 21. 08:28

Felpörgött világban megtalálni önmagunkat – alapvető, ám mégis bonyolult kérdés áll az Elefánt legújabb, Micsoda című dalának és klipjének középpontjá

tovább >>
Ingyenes Halmos Béla Program Napja november 4-én az A38 Hajón!
Ingyenes Halmos Béla Program Napja november 4-én az A38 Hajón! 2018. október 21. 08:13

A Halmos Béla Programiroda januári elstartolása óta rengeteg eredményt könyvelhetett el, amit az év vége felé közeledve egy ingyenes programnappal kor

tovább >>
ZORALL - Jön az új album, tankokkal készült a “Nézz rám tizedes” videó
ZORALL - Jön az új album, tankokkal készült a “Nézz rám tizedes” videó 2018. október 19. 08:46

Három év után jelentkezett új lemezzel a ZORALL. A “Presszó Metál” címre keresztelt album október 19-én jelenik meg, elsőként pedig a lemezbemutató bu

tovább >>
Verdi Requiem – Hangverseny az elhunytak emlékére
Verdi Requiem – Hangverseny az elhunytak emlékére 2018. október 19. 08:36

A Pannon Filharmonikusok Giuseppe Verdi nagyszabású művét, a minden érzelmet megmozgató Requiemet adja elő az elhunytak emlékére október 31-én. Az emb

tovább >>
NOVA PROSPECT - Jön az új album, dal -és klippremier: Az Egyetlen
NOVA PROSPECT - Jön az új album, dal -és klippremier: Az Egyetlen 2018. október 19. 08:29

Jövő kilátással címmel a novemberi HammerWorld magazin extra CD-mellékleteként jelenik meg a kecskeméti Nova Prospect harmadik albuma, és a 10 új nótá

tovább >>
Tatán folytatódott a könnyűzenei oktatást támogató konferenciasorozat
Tatán folytatódott a könnyűzenei oktatást támogató konferenciasorozat 2018. október 17. 16:00

Könnyűzenei tehetséggondozás és oktatás a Kárpát-medencében címmel rendezett konferenciát a Hangfoglaló, a Hangőr Egyesület és a Peron Music.

tovább >>
A Djabe a HIFI SHOW-n mutatja be High-End minőségű kiadványait
A Djabe a HIFI SHOW-n mutatja be High-End minőségű kiadványait 2018. október 16. 15:51

… amelyek HQ flac formátumban (24-bit, 98 MHz), a CD audiónál jobb minőségben is letölthetőek a Dalok.hu-n!

tovább >>
Új pályázatok nép- és világzenei együtteseknek
Új pályázatok nép- és világzenei együtteseknek 2018. október 15. 13:32

Nagykoncertre, koncertsorozatra, nemzetközi portfólióra, külföldi fellépésre és népzenei táborok szervezésére lehet pályázni november 5-ig.

tovább >>