mztsz.hu
Támogatónk:
nka.hu
youtube.com
twitter.com
facebook.com
Együttműködő partnerünk:
Zeneszöveg Womex

Hírek

Szentendre Éjjel–Nappal – Kulturális programkavalkád várja az ArtKert látogatóit

2018. augusztus 08. 11:47 Szentendre Éjjel–Nappal – Kulturális programkavalkád várja az ArtKert látogatóit

Összművészeti fesztivált szervez a Magyar Alkotóművészeti Nonprofit Kft. és a Hangfoglaló a MANK Galériában és a Szentendrei Régi Művésztelepen.

Az ArtKert irodalmi, zenei, családi fesztivál három napon át várja az érdeklődőket. A rendezvénybe a Hangfoglaló Program támogatott zenészei is bekapcsolódnak, így könnyűzenei koncertek, beszélgetések, művészeti séták is várják az érdeklődőket augusztus 24–26. között.

Hagyományosan augusztus végén rendezik meg az év „legszentendreibb” eseményét, a Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva fesztivált. A mind műfajilag, mind tematikailag sokszínű programsorozatban több mint 162 esemény várja a látogatókat. A három napos rendezvény keretében idén ráadásul megnyílik a MANK Galéria és a Szentendrei Régi Művésztelep is. Akusztikus koncertek, múltidéző beszélgetés, kertmozi, alkotó workshopok, művészeti séták, irodalmi költőpárbaj várja az augusztus 24-26. között ide látogató művészetrajongókat. Megtekinthető lesz a Somló Tamás énekes, zenész fotóiból készült kiállítás a Szentendrei Régi Művésztelep kertjében és Szentandrássy István Kossuth-díjas roma festőművész kiállítása a MANK Galériában.

A fesztivál első napján, augusztus 24-én a Hangfoglaló Programé lesz a főszerep. A Szentendrei Régi Művésztelep kertjében akusztikus előadásokon mutatkoznak be az előző években támogatott zenekarok. Lee Olivér, Császári Gergő (Császári PillanatmŰvek) és a Szeder-duó koncertjei mellett a Hangfoglaló Program múltidéző beszélgetéssorozata is újabb különleges állomáshoz érkezik. Az „Azok a régi csibészek” keretében ef Zámbó István lesz az állandó házigazda, Lévai Balázs vendége.

Augusztus 25-én, szombaton Baksai József, a Szentendrei Régi Művésztelep alkotójának vezetésével bárki belekóstolhat ebbe a világba, és megtanulhatja alapfokon, hogyan kell az ecsettel bánni. Művészeti sétába is bekapcsolódhatnak az érdeklődők, akik a Szentendrei Régi Művésztelep alapítói, művészei által megfestett kultikus szentendrei tájakat, helyszíneket járhatják végig. A nyitott műtermek program keretében múzeumpedagógus vezetésével lehet majd belesni a Szentendrei Régi Művésztelep műtermeibe, ahol kötetlen beszélgetés során a jelenleg itt alkotó művészek is bemutatkoznak. A zenei programról ezen a napon is a Hangfoglaló Program korábban támogatott zenekarai gondoskodnak: Noémo, a Papaver Cousins és Ersch lép színpadra. Két koncert között pedig kertmozira lehet beülni: a Könnyűzenei filmklub a Szerelmes biciklisták című alkotást mutatja be, amiről előzetesen Gelencsér Gábor filmesztéta és Hirsch Tibor, Balázs Béla-díjas filmkritikus fog beszélgetni.

A fesztivál zárónapján, augusztus 26-án két, egymással összekapcsolódó „Költők párban” című előadást kínál a fesztiválprogram. Ennek keretében négy egykori Móricz-ösztöndíjas költő – Simon Adri, Zsille Gábor, Ughy Szabina és Oravecz Péter – tart párokba rendeződve irodalmi estet. A kertmoziban Cseh Tamás életművét ismerhetik meg a nézők, majd ehhez kapcsolódva egykori zenésztársa, Másik János estje is megidézi a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar zeneszerző, énekes szellemiségét.

A fesztivál részletes programjáról a Facebook-eseményben olvasható tájékoztatás. További információk pedig a www.alkotomuveszet.hu honlapon érhetőek el. 

Forrás: Hangfoglalo.hu

Megosztás
Ők kerülnek fel a WOMEX-re készülő kiadványra
Ők kerülnek fel a WOMEX-re készülő kiadványra 2018. augusztus 17. 17:00

Májusban írt ki pályázatot az NKA Halmos Béla Program Ideiglenes Kollégiuma, aminek értelmében 18 zenekar egy-egy dala került kiválasztásra.

tovább >>
Colorstar - Across The Desert To The Light (EP)
Colorstar - Across The Desert To The Light (EP) 2018. augusztus 17. 12:13

A magyar pszichedelikus tánczene veteránjai új kislemezzel jelentkeznek. Még idén várható teljes album is.

tovább >>
Halász-Rock Fesztivál: ingyenes minifesztivál és családi nap a Kalapács és az Alcohol zenekarokkal
Halász-Rock Fesztivál: ingyenes minifesztivál és családi nap a Kalapács és az Alcohol zenekarokkal 2018. augusztus 17. 10:55

Augusztus 19-én, - most vasárnap - Halászteleken, közvetlen Budapest (Nagytétény) mellett kerül megrendezésre már második alkalommal a Halász-Rock Fes

tovább >>
Csodatévő zenészek
Csodatévő zenészek 2018. augusztus 16. 13:48

A Magyar Vöröskereszt közösségi programján, a Hétcsoda Élménytáborban vállalt önkéntes munkát öt zenész, a Hangfoglaló Program szervezésében.

tovább >>
Közönségtalálkozókon mutatja be új albumát a Margaret Island
Közönségtalálkozókon mutatja be új albumát a Margaret Island 2018. augusztus 16. 11:42

Szeptember 10-én jelenik meg a Margaret Island új, III című lemeze. Az együttes rajongói azonban már az előtte lévő napokban, exkluzív környezetben,

tovább >>
Meglepő vallomás Fluortól!
Meglepő vallomás Fluortól! 2018. augusztus 16. 09:06

"A jókedvem sokszor csak szerep" - Szimfonikus zenekarral karöltve néz szembe a hibáival a Wellhello zenekar. Ahogy ígérték, a srácok nem ültek a babé

tovább >>
Sztárokkal és tűzijátékkal ünnepli Siófok augusztus 20-át
Sztárokkal és tűzijátékkal ünnepli Siófok augusztus 20-át 2018. augusztus 16. 08:55

Idén is megrendezik Siófokon a nyári szezon legnagyobb ingyenes eseményét, az augusztus 20-i nemzeti ünnephez kötődő Bor és Kenyér Ünnepét. Augusztus

tovább >>
Eichinger Tibor a mai Dalok-Galopp vendége
Eichinger Tibor a mai Dalok-Galopp vendége 2018. augusztus 15. 11:32

Több formációval készített mostanában albumot az ismert jazz-gitáros, ezekről és az LV Hang más új kiadványairól beszélgetünk ma 3-tól a 98 MHz-en.

tovább >>
Ismét három magyar zenekar lép fel a szöuli Zandari Festán
Ismét három magyar zenekar lép fel a szöuli Zandari Festán 2018. augusztus 13. 13:35

A showcase fesztivál bejelentette az idei fellépőit: Platon Karataev után most már Antonia Vai és a Mongooz And The Magnet fellépése is hivatalos.

tovább >>
Végh - The Chamber Musician
Végh - The Chamber Musician 2018. augusztus 13. 11:32

A jelen dupla albumon az a szándék volt irányadó, hogy minél több, Végh Sándor előadásában még soha ki nem adott mű váljék hozzáférhetővé.

tovább >>