mztsz.hu
Támogatónk:
nka.hu
youtube.com
twitter.com
facebook.com
Együttműködő partnerünk:
Zeneszöveg Womex

Hírek

Váci találkozó: ilyen volt a VéNégy Fesztivál

2018. július 11. 12:22 Váci találkozó: ilyen volt a VéNégy Fesztivál

A váci Vénégy Fesztivál és Színházi Találkozó az egyik legkülönlegesebb állomása volt a Hangfoglaló Program roadshowjának.

A négynapos rendezvény a Duna-parti helyszín és a programkínálat miatt üde színfoltja a nyári programkínálatnak. A résztvevők megkóstolhatták a gasztro udvar finomságait, nézhettek színházi előadásokat és meghallgathatták a V4-es országok zenekarait, köztük a Hangfoglaló Program támogatottjait.


Fotók: VéNégy Fesztivál - Facebook

Hazánk legizgalmasabb, vegyes elhelyezkedésű, méretű és profilú fesztiváljaival együttműködve idén is számos koncertet hallgathat meg a közönség a Hangfoglaló Program által támogatott induló előadóktól. A hatodik alkalommal megrendezett VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó keretében a SONYA, a Freakin' Disco, a RED SWAMP, a Meg Egy Cukorka, a Minimyst és az AŽUR is koncertet adott.

Rögtön a nyitónapon a Hangfoglaló Program két támogatottja lépett fel meg a Duna-parton. Előbb koraeste Korbucz Sonya zenekara, a SONYA vette birtokba a Hangfoglaló színpadot, majd hajnalban a Déli színpadon a Freakin’ Disco zenélt.

A fesztivál második napján a RED SWAMP képviselte a Hangfoglaló Program negyedik évadának induló előadóit. Felejthetetlen koncertet sikerült adniuk, miközben egy „vendégtaggal” is kiegészültek néhány perc erejéig.

A harmadik napon aztán ismét két támogatott zenekar fokozta a Hangfoglaló színpad előtt összegyűlt közönség hangulatát. Közvetlenül a Meg Egy Cukorka után a Minimyst koncertezett.

A zárónapon pedig az AŽUR mutatkozott be a fesztiválközönségnek, hogy a VOLT Fesztivál után Vácnak is megmutassák néhány új dalukat.

A Hangfoglaló Program fesztivál-roadshowja még további városokba viszi el a negyedik évadban támogatott zenekarokat, előadókat, így a VéNégy után szerdán jön a Bánkitó Fesztivál, jövőhéten pedig a Veszprémi Utcazene Fesztivál, a Campus Fesztivál és a Művészetek Völgye. 

Forrás: Hangfoglalo.hu

Megosztás
125 millió forint a magyar könnyűzene külföldi megjelenésére
125 millió forint a magyar könnyűzene külföldi megjelenésére 2018. szeptember 18. 11:24

Három pályázati kiírás keretében, összesen 125 millió forinttal kívánja támogatni a Hangfoglaló a magyar könnyűzene nemzetközi jelenlétét.

tovább >>
Ingyenes látványosságok hétvégén, Siófokon
Ingyenes látványosságok hétvégén, Siófokon 2018. szeptember 15. 11:14

Feltárulnak Kálmán Imre szülőházának máskor elzárt részei, sőt ingyenen lesz látogatható a ház, mert idén először Siófok is csatlakozott a Kulturális

tovább >>
Hihetetlen siker!
Hihetetlen siker! 2018. szeptember 14. 10:47

A Music Killers Dj-e, Willcox, a világ egyik legnagyobb kiadójától, az Ultra Records-tól kapott szerződést. 2016-ban Willcox kapta az Év felfedezettjé

tovább >>
Siker Strasbourgban! Az európai parlament a művészek mellett tette le a voksát.
Siker Strasbourgban! Az európai parlament a művészek mellett tette le a voksát. 2018. szeptember 14. 10:23

A szerzők számára kulcsfontosságú ügyben született most szerdán kedvező döntés az Európai Parlamentben: a techcégekkel szemben a művészek jogaira voks

tovább >>
Tudósok: ’Nem!!!’ Az Eszperantó királyság hivatalos himnuszai
Tudósok: ’Nem!!!’ Az Eszperantó királyság hivatalos himnuszai 2018. szeptember 12. 10:35

A Trottel Records kiadásában és a Dalok.hu digitális terjesztésében jelenik meg a legendás art-punk zenekar első válogatás albuma.

tovább >>
Benkő László - Omega a holnapi Dalok Galopp vendége!
Benkő László - Omega a holnapi Dalok Galopp vendége! 2018. szeptember 11. 14:26

Nem kisebb név, mint a Legendás Omega zenekar billentyűse, és egyik hős alapítója, Benkő László lesz a holnapi Dalok Galopp műsorunk vendége élőben, 1

tovább >>
Rendhagyó Prímástalálkozó Harcsa Veronikával és Berecz Andrással
Rendhagyó Prímástalálkozó Harcsa Veronikával és Berecz Andrással 2018. szeptember 10. 15:11

Rendhagyó koncert lesz, komoly vendégekkel, a Magyar Népdal Napja alkalmából Martonvásáron szeptember 15-én.

tovább >>
50 millió forintos előzenekari pályázat
50 millió forintos előzenekari pályázat 2018. szeptember 10. 13:29

Október 24-ig lehet pályázni, az elnyert támogatás minimum felét ezúttal is közvetlenül az előzenekar költségeire kell fordítani.

tovább >>
LAUREATE WORLD-JAZZ VERSENY 2018
LAUREATE WORLD-JAZZ VERSENY 2018 2018. szeptember 09. 12:43

35 év alatti jazz-zenész vagy? Mutatkozz be nemzetközi zsűri előtt, nyerj fellépést holland és magyar fesztiválokon, pénzjutalmat és lemezkiadást!

tovább >>
Siófokra költözik a Magyar Dal Napja
Siófokra költözik a Magyar Dal Napja 2018. szeptember 07. 15:40

Siófokon az ősz beköszöntével sem áll meg az élet: szeptemberben is változatos programokkal várja a látogatókat a Balaton-part legnagyobb városa. Újdo

tovább >>