mztsz.hu
Támogatónk:
nka.hu
youtube.com
twitter.com
facebook.com
Együttműködő partnerünk:
Zeneszöveg Womex

Hírek

Backstage fórum - április 25, A38

2018. április 16. 12:21 Backstage fórum - április 25, A38

A háttér, amitől népszerű leszel: Kommunikáció, arculat, stáb. A munka nem a próbateremben vagy a stúdióban végződik.

A kommunikáció, a rajongókkal való kapcsolattartás, a meggyőző arculat, mind alapvető egy zenei brand építésénél, ha el akarjuk juttatni a produkciónkat a leendő rajongókhoz. Ahogy a digitális jelenlét a népszerűség alapja, a legnagyobb bevételt hozó élőzenés fellépések stabil hátterét egy jó zenekari stab jelenti. Ezt mutatja be az NKA Hangfoglaló Program edukációs konferenciájának áprilisi állomása az A38 Hajón.

A belépés díjtalan, de a korlátozott befogadóképességre tekintettel regisztrációhoz kötött. Regisztrálni az alábbi linken tudtok:
https://goo.gl/forms/J2EvAOdHeVa3n6zj1

PROGRAM
1. Social media és zenei produkciók
Időpont: 9.30-11.00
Leírás: A mindig változó social media közegben akár félévente is érdemes újravenni, hogy éppen mi lehet a nyerő stratégia ahhoz, hogy elérd a rajongóidat, és hogyan szerezhetsz újakat. A közelmúltban a zenei brandek oldalait is érzékenyen érintő változás következett be a Facebookon. Az erre adható válaszokról, a hatékony és hiteles kommunikációról beszél Klausz Melinda social media szakértő, Singer, vagyis Paszinger Zoltán és Nagy Kátya Quimby menedzsment kommunikációért felelős tagja.
Előadók: Klausz Melinda (social media szakértő), Paszinger Zoltán (ex-Mistery Gang, The Easy Babies), Nagy Kátya (Quimby)

2. Arculati szárazdokk - Klubok és arculat
Időpont: 11.30-13.00
A kulturális életben, ezen belül a zeneiparban is egyre nagyobb jelentősége van az arculatnak, a brandingnek, a kommunikációs eszköztárban megjelenő identitásképző vizuális elemeknek. Az idén 15 éves A38 Hajó Budapest egyik legfontosabb és legváltozatosabb programot nyújtó független kulturális intézménye és koncerthelyszíne. Az évfordulóra készülve az A38 Hajó “szárazdokkba vonult”, nagygenerálon esett át, és fél éven át tartó folyamat során teljesen megújította arculatát. A panel első része egy esettanulmány, amely a 15 éves A38 Hajó arculatfrissítését, a rebranding háttérmunkát követi végig az igény megjelenésétől a szakmai módszertan összes lépésén keresztül a látványos végeredményig.
Milyen elvárásokból, milyen célcsoportokból, milyen koncepcionális kiindulópontokból alakul ki egy nemzetközi színtéren is jelentős zenei klub újragondolt arculata? Milyen minták, előképek inspirálnak egy arculatváltást és milyen az a tágabb vizuális környezet és viszonyrendszer, amelybe ennek illeszkednie kell? Ezekre a kérdesekre ad választ a bőségesen illusztrált előadás, amelyet különösen a design, a branding, a zeneipar és a kulturális kommunikáció iránt érdeklődőknek ajánlunk.
A beszélgetésben mindezt összevetjük a másik fontos budapesti klub, az Akvárium arculatával Mesterházy Ákossal az Erzsébet téri klub grafikusával.
Előadók: Berta Zsuzsi (digitális marketing vezető, A38 Hajó), Vasák Benedek (kommunikációs vezető, A38 Hajó), Mesterházy Ákos (Akvárium Klub Official)

3. A stáb, amire támaszkodsz
Időpont: 13.30-15.00
A koncertek és turnék sikerének alapja a zenekar mögött álló stáb, valamint a stáb és a zenekar kapcsolata. A vendégünk a Supernem, így ez a beszélgetés Szabival és a csapattal nemcsak a stábtagok szerepét és helyét mutatja meg a turnék során, hanem egy sor sztorit és kalandot is hallhatunk, ami miatt a zenekarok tagjai szívesen indulnak el újra és újra a turnékra.
Előadók: Papp Szabi (Supernem OFFICIAL), Pulius Tibor (Supernem), Imre Zsolt (turnémenedzsment), Fábián Tamás (road)

Megosztás
125 millió forint a magyar könnyűzene külföldi megjelenésére
125 millió forint a magyar könnyűzene külföldi megjelenésére 2018. szeptember 18. 11:24

Három pályázati kiírás keretében, összesen 125 millió forinttal kívánja támogatni a Hangfoglaló a magyar könnyűzene nemzetközi jelenlétét.

tovább >>
Ingyenes látványosságok hétvégén, Siófokon
Ingyenes látványosságok hétvégén, Siófokon 2018. szeptember 15. 11:14

Feltárulnak Kálmán Imre szülőházának máskor elzárt részei, sőt ingyenen lesz látogatható a ház, mert idén először Siófok is csatlakozott a Kulturális

tovább >>
Hihetetlen siker!
Hihetetlen siker! 2018. szeptember 14. 10:47

A Music Killers Dj-e, Willcox, a világ egyik legnagyobb kiadójától, az Ultra Records-tól kapott szerződést. 2016-ban Willcox kapta az Év felfedezettjé

tovább >>
Siker Strasbourgban! Az európai parlament a művészek mellett tette le a voksát.
Siker Strasbourgban! Az európai parlament a művészek mellett tette le a voksát. 2018. szeptember 14. 10:23

A szerzők számára kulcsfontosságú ügyben született most szerdán kedvező döntés az Európai Parlamentben: a techcégekkel szemben a művészek jogaira voks

tovább >>
Tudósok: ’Nem!!!’ Az Eszperantó királyság hivatalos himnuszai
Tudósok: ’Nem!!!’ Az Eszperantó királyság hivatalos himnuszai 2018. szeptember 12. 10:35

A Trottel Records kiadásában és a Dalok.hu digitális terjesztésében jelenik meg a legendás art-punk zenekar első válogatás albuma.

tovább >>
Benkő László - Omega a holnapi Dalok Galopp vendége!
Benkő László - Omega a holnapi Dalok Galopp vendége! 2018. szeptember 11. 14:26

Nem kisebb név, mint a Legendás Omega zenekar billentyűse, és egyik hős alapítója, Benkő László lesz a holnapi Dalok Galopp műsorunk vendége élőben, 1

tovább >>
Rendhagyó Prímástalálkozó Harcsa Veronikával és Berecz Andrással
Rendhagyó Prímástalálkozó Harcsa Veronikával és Berecz Andrással 2018. szeptember 10. 15:11

Rendhagyó koncert lesz, komoly vendégekkel, a Magyar Népdal Napja alkalmából Martonvásáron szeptember 15-én.

tovább >>
50 millió forintos előzenekari pályázat
50 millió forintos előzenekari pályázat 2018. szeptember 10. 13:29

Október 24-ig lehet pályázni, az elnyert támogatás minimum felét ezúttal is közvetlenül az előzenekar költségeire kell fordítani.

tovább >>
LAUREATE WORLD-JAZZ VERSENY 2018
LAUREATE WORLD-JAZZ VERSENY 2018 2018. szeptember 09. 12:43

35 év alatti jazz-zenész vagy? Mutatkozz be nemzetközi zsűri előtt, nyerj fellépést holland és magyar fesztiválokon, pénzjutalmat és lemezkiadást!

tovább >>
Siófokra költözik a Magyar Dal Napja
Siófokra költözik a Magyar Dal Napja 2018. szeptember 07. 15:40

Siófokon az ősz beköszöntével sem áll meg az élet: szeptemberben is változatos programokkal várja a látogatókat a Balaton-part legnagyobb városa. Újdo

tovább >>