mztsz.hu
Támogatónk:
nka.hu
youtube.com
twitter.com
facebook.com
Együttműködő partnerünk:
Zeneszöveg

Hírek

Azok a régi csibészek – a Hangfoglaló Program múltidéző sorozatának következő vendége Katona Klári

2018. január 12. 12:51 Azok a régi csibészek – a Hangfoglaló Program múltidéző sorozatának következő vendége Katona Klári

A 2018. január 17-én esedékes beszélgetésen a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Jelentkezni az rsvp@hangfoglalo.hu címen lehet.

A nosztalgikus hangulatú múltidézés helyszíne ezúttal is a Magyar Rockhírességek Csarnoka lesz (XIII., Kárpát utca 23., a RAM Colosseum épülete). Érdemes időben regisztrálni, mert hamar elfogynak a helyek!

A poptörténeti talkshow következő, 2018. január 17-i eseményén Lévai Balázs ezúttal Katona Klárit kérdezi életútjáról, zenéjéről, történeteiről.

A sorozat célja, hogy első kézből közvetítsen ismereteket a hazai pop-rock legendáriumáról, a zeneiparról és az ifjúsági kultúráról. Az első három évad beszélgetésein többek között olyan legendás zenészek kapcsolódtak be a pályafutásuk mellett a rocktörténeti folyamatok okait, miértjeit is taglaló beszélgetésekbe, mint Balázs Fecó, Frenreisz Károly, Kóbor János, Pataky Attila, Szikora Róbert, Török Ádám, Szörényi Levente, Szűcs Judith vagy Zalatnay Cini. A negyedik évadban többek között Benkő László és Csepregi Éva gondolatait hallgathattuk meg, legközelebb pedig Katona Klári osztja meg az érdeklődőkkel a korszakhoz kötődő emlékeit.

Katona Klári (1953) EMeRTon-díjas énekesnő volt az első női előadó, akinek a magyar könnyűzene három emblematikus énekesnője – Kovács Kati, Koncz Zsuzsa és Zalatnay Sarolta – után először sikerült utat törnie tehetségével. Eleinte Demjén Ferenccel dolgozott együtt, majd a Presser Gábor—Sztevanovity Dusán szerzőpáros írta dalait. A Titkaim című album is az utóbbi időszakhoz kötődik, a lemezt 1981 legnagyobb popzenei eseményének nevezték, Katona Klári pedig a nyolcvanas években háromszor is elnyerte „Az év énekesnője” címet. A kilencvenes évektől kezdve új alkotókkal működött együtt, és a saját elképzelése alapján írta dalait, utolsó albumai ebben a szerzői korszakában jelentek meg. Emellett publikált különböző lapokban, szerepelt televíziós műsorokban, sőt, készített gyermekeknek szóló, tehetség-segítő zenei anyagot is. Legújabb, poetikus filozófiai írásait tartalmazó könyve Közelség címmel jelent meg 2017-ben az Édesvíz Kiadónál.

Az Azok a régi csibészek címmel elindított programsorozat 2015-ben, a Hangfoglaló Program (korábban Cseh Tamás Program) Könnyűzenei Örökség alprogramjának keretében indult útjára, hogy aztán rövid idő alatt meghódítsa a rocktörténeti visszaemlékezésekre fogékony közönség szívét.

A rendezvény FB-oldala itt található.

Forrás: Hangfoglalo.hu

Megosztás
Átlátszó Hang Újzenei Fesztivál
Átlátszó Hang Újzenei Fesztivál 2018. január 19. 11:09

Eötvös Péter operája, a Modern Art Orchestra és Trio Catch a BMC-ben a következő három napban.

tovább >>
Ismét nyert a Sziget
Ismét nyert a Sziget 2018. január 19. 10:00

A hollandiai Groningenben, január 17-én késő este átadták a European Festival Awards, a fesztiválok legnagyobb megmérettetésének kategória-díjait. A S

tovább >>
Muzsik és Volkova lemezbemutató
Muzsik és Volkova lemezbemutató 2018. január 18. 14:17

Január 25-én a Mika Tivadar Mulatóban bemutatják a nálunk már kapható új albumot. Vendég: Demény Gergely

tovább >>
Hangszert a kézbe Balassagyarmat!
Hangszert a kézbe Balassagyarmat! 2018. január 17. 15:56

Tegnap megérkezett Balassagyarmatra Magyarország legnagyobb élménypedagógiai vándortárlata, a Hangszert a kézbe program.

tovább >>
Dalszerző Expo – Save the date! 2018. 02. 01. BMC
Dalszerző Expo – Save the date! 2018. 02. 01. BMC 2018. január 17. 09:53

Az Artisjus jelenleg is futó felméréséből kiderült, hogy a szerzők 87 százaléka szerint nagyon fontos lenne számukra egy kimondottan a dalszerzésről..

tovább >>
Holnap kezdődik a Eurosonic Fesztivál
Holnap kezdődik a Eurosonic Fesztivál 2018. január 16. 17:35

Minden eddiginél nagyobb szerep jut a magyar könnyűzenének Európa legnagyobb showcase eseményén. Idén január 17-20. között rendezik meg Európa legfont

tovább >>
A Gerdesits család vendégeskedik holnap a Dalok Gloppban!
A Gerdesits család vendégeskedik holnap a Dalok Gloppban! 2018. január 16. 17:27

Végy egy operaénekes nagypapát, egy apukát a dobok mögött, egy basszusgitáros, és egy gitáros unokát, és már kész is a családi kamara pop-zenekar!

tovább >>
Születésnapot tart a Jolly Jackers
Születésnapot tart a Jolly Jackers 2018. január 16. 17:04

Fennállásának ötödik születésnapját ünnepli a Jolly Jackers. Az ír kocsmarockot játszó zenekar az évforduló alkalmából január 19- én Budapesten koncer

tovább >>
Fábián Julira emlékezik a jazzvilág + egy exkluzív interjú az énekesnővel
Fábián Julira emlékezik a jazzvilág + egy exkluzív interjú az énekesnővel 2018. január 15. 14:41

Január 28-án a Budapest jazz Clubban összejönnek a jazz élet sztárjai, hogy megemlékezzenek Fábián Juliról.

tovább >>
Facebook változások - rossz hírek a zenészek számára
Facebook változások - rossz hírek a zenészek számára 2018. január 14. 13:18

A lépés a kiadókat, a kisvállalkozásokat és a közösségi hálózatot használó művészeket károsítja leginkább.

tovább >>