mztsz.hu
youtube.com
twitter.com
facebook.com
Együttműködő partnerünk:
Zeneszöveg

Hírek

Eurovízió 2013 - Plastikhead feat. Gáspár Laci, Mrs. Columbo, Rami

2013. január 31. 11:15 Eurovízió 2013 - Plastikhead feat. Gáspár Laci, Mrs. Columbo, Rami

Minden eddiginél nagyobb publicitást kap idén az Eurovíziós Dalfesztivál 2013. évi válogató versenye.

A Magyar Televízió hat élő adás keretében versenyezteti meg azt a 30 kiválasztott dalt, amelyikből a március 2-i döntőt követően eldől, ki képviselheti hazánkat Malmöben, a verseny fináléjában. Most induló sorozatunkban bemutatunk néhány szerzőt - előadót a versenyzők közül, ezzel is közelebb hozva a művészeket, valamint a pályaműveiket közönségünkhöz.

A Plastikhead egy 2011-ben alakult dj/producer párost takar. Tóth Zoltán és Vékony Zoltán évek óta ismert lemezlovasokkal és előadókkal dolgoztak, de csak két évvel ezelőtt érezték azt, hogy készen állnak egy minden téren profi produkció megalkotására. El is indult a munka, melynek eredményeképpen létrejött a két műanyagkocka - fejű dj, azaz a Plastikhead. Első daluk Dér Heni közreműködésével készült, majd Bencsik Tamarával dolgoztak együtt. Gáspár Lacival is alkottak már közösen, méghozzá az „I Wanna Fly Away” című felvétel kapcsán. Új daluk, melyet beválasztottak az Eurovízió hazai elődöntősei közé, szintén az énekes közreműködésével készült.

A Mrs. Columbo egy olyan különleges összetételű zenekar (Galambos Dorina – ének, Sárközy Fanni – zongora, Hudák Zsófi – nagybőgő), mely indulásakor pop dalokat dolgozott át amolyan „Mrs. Columbo” stílusba, egyfajta átjárást kínálva a könnyűzenei műfajok között. A csapat fennállása óta a lányok számos hazai és külföldi klubban, zenei- és borfesztiválokon ejtették ámulatba a jazz és más könnyűzenei műfajok rajongóit. Első lemezük "re-make up" címmel 2012 februárjában jelent meg. A tavalyi év második felétől már nem "csak" átdolgozások, de saját szerzemények is készülnek a zenekar háza táján, és rögtön a második saját nóta be is került az Eurovíziós Top 30-ba. A dal hűen tükrözi a zenekar világlátását, hiszen arról szól, hogy tanuld meg az életben értékelni az apró örömöket, őrizd meg gyermekkori önmagad felnőttként is, és ne felejts el játszani, hisz nincs annál fontosabb, mint tudni örülni az életnek.

Az ifjú énekesnő Rami első nagylemeze „Szeress forrón!” címmel került a boltokba néhány évvel ezelőtt, melyről három dal is a fiatal korosztály slágerévé vált. Rami tavaly egy egészen új zenei hangzással jelentkezett, ez a „The Fun Starts” című dalban, és a hozzá készült klipben is érezhető volt. A „Puzzle” című dal saját ötletei alapján íródott, Kálmán Tamás - szerző segítségével.
 

Megosztás
ÉTER Plusz tehetségkutató
ÉTER Plusz tehetségkutató 2015. április 17. 13:50

Sziget fellépési lehetőségek, esély a Hangfoglalás 1 millió forintos fődíjának elnyerésére, ingyen HD image videoklip, HammerWorld interjúk és sok más

tovább >>
Új népzenei lemezek és koncertek
Új népzenei lemezek és koncertek 2015. április 15. 15:19

A Táncház találkozó a népzene talán legnagyobb eseménye. Erre szokták időzíteni az új megjelenéseket, így tett a Fonó is.

tovább >>
Serei Zsolt/Zombola Péter - Contemporary Vespers
Serei Zsolt/Zombola Péter - Contemporary Vespers 2015. április 15. 15:17

A BMC, a nemzetközileg elismert kortárs és jazz zenei kiadó töretlenül folytatja a hiánypótlást. A legújabb kiadványa alkonyati istendicséret énekeket tartalmaz.

tovább >>
Nyers jubileumi turné és remix áradat
Nyers jubileumi turné és remix áradat 2015. április 15. 14:35

Idén tíz éve, hogy a Nyers feloszlott és ezzel párhuzamosan Czutor Zoltán megalapította a Belmondot. Jubileumi turné és remix áradat jön!

tovább >>
Szavazz az „Egy Kiss Erzsi zenére”!
Szavazz az „Egy Kiss Erzsi zenére”!  2015. április 15. 12:19

Nemrég kaptuk a hírt, hogy a 2015-ös International Songwriting Competition zsűrije beválasztotta az Egy Kiss Erzsi Zene „Van Dala” című szerzeményét a

tovább >>
Dalok Galopp holnap, Czutor Zolival és a Fatal Erroral!
Dalok Galopp holnap, Czutor Zolival és a Fatal Erroral! 2015. április 14. 16:34

A holnapi Dalok Galoppban folytatódik a "Mentor és Tanítványa" című rovatunk, a Cseh Tamás (NKA) program keretében, a Civil Rádióban. Aki kérdez:

tovább >>
Nyers – régi-új album és emlékeztető szuri a 10 éves feloszlás emlékére
Nyers – régi-új album és emlékeztető szuri a 10 éves feloszlás emlékére 2015. április 10. 12:49

Idén tíz éve, hogy a Nyers feloszlott és ezzel párhuzamosan Czutor Zoltán megalapította a Belmondot.

tovább >>
Kubinyi Julia és Spacetaxi a Dalok-Galoppban
Kubinyi Julia és Spacetaxi a Dalok-Galoppban 2015. április 08. 11:12

A „Fölszállott a páva…” első helyezettje élőben énekel és bemutat zenéket a most készülő lemezéről. Spacetaxit is halljuk élőben a mai dupla adásban.

tovább >>
Indul a 40 éves VHK turné
Indul a 40 éves VHK turné 2015. április 02. 15:12

Április 3-a Székesfehérvár, 4-e Békéscsaba. Könyv is megjelent a több nemzedék tudatát módosító zenekarról.

tovább >>
Ma az Unmasked zenekar a Dalok Galopp vendége!
Ma az Unmasked zenekar a Dalok Galopp vendége! 2015. április 01. 12:41

Az NKA - Cseh Tamás Program első első lemezes pályázatának keretében ma, az Unmasked zenekar három csodálatos hölgye látogat be a Civil Rádió stúdió

tovább >>