mztsz.hu
youtube.com
twitter.com
facebook.com
Együttműködő partnerünk:
Zeneszöveg

Hírek

Eurovízió 2013 - Plastikhead feat. Gáspár Laci, Mrs. Columbo, Rami

2013. január 31. 11:15 Eurovízió 2013 - Plastikhead feat. Gáspár Laci, Mrs. Columbo, Rami

Minden eddiginél nagyobb publicitást kap idén az Eurovíziós Dalfesztivál 2013. évi válogató versenye.

A Magyar Televízió hat élő adás keretében versenyezteti meg azt a 30 kiválasztott dalt, amelyikből a március 2-i döntőt követően eldől, ki képviselheti hazánkat Malmöben, a verseny fináléjában. Most induló sorozatunkban bemutatunk néhány szerzőt - előadót a versenyzők közül, ezzel is közelebb hozva a művészeket, valamint a pályaműveiket közönségünkhöz.

A Plastikhead egy 2011-ben alakult dj/producer párost takar. Tóth Zoltán és Vékony Zoltán évek óta ismert lemezlovasokkal és előadókkal dolgoztak, de csak két évvel ezelőtt érezték azt, hogy készen állnak egy minden téren profi produkció megalkotására. El is indult a munka, melynek eredményeképpen létrejött a két műanyagkocka - fejű dj, azaz a Plastikhead. Első daluk Dér Heni közreműködésével készült, majd Bencsik Tamarával dolgoztak együtt. Gáspár Lacival is alkottak már közösen, méghozzá az „I Wanna Fly Away” című felvétel kapcsán. Új daluk, melyet beválasztottak az Eurovízió hazai elődöntősei közé, szintén az énekes közreműködésével készült.

A Mrs. Columbo egy olyan különleges összetételű zenekar (Galambos Dorina – ének, Sárközy Fanni – zongora, Hudák Zsófi – nagybőgő), mely indulásakor pop dalokat dolgozott át amolyan „Mrs. Columbo” stílusba, egyfajta átjárást kínálva a könnyűzenei műfajok között. A csapat fennállása óta a lányok számos hazai és külföldi klubban, zenei- és borfesztiválokon ejtették ámulatba a jazz és más könnyűzenei műfajok rajongóit. Első lemezük "re-make up" címmel 2012 februárjában jelent meg. A tavalyi év második felétől már nem "csak" átdolgozások, de saját szerzemények is készülnek a zenekar háza táján, és rögtön a második saját nóta be is került az Eurovíziós Top 30-ba. A dal hűen tükrözi a zenekar világlátását, hiszen arról szól, hogy tanuld meg az életben értékelni az apró örömöket, őrizd meg gyermekkori önmagad felnőttként is, és ne felejts el játszani, hisz nincs annál fontosabb, mint tudni örülni az életnek.

Az ifjú énekesnő Rami első nagylemeze „Szeress forrón!” címmel került a boltokba néhány évvel ezelőtt, melyről három dal is a fiatal korosztály slágerévé vált. Rami tavaly egy egészen új zenei hangzással jelentkezett, ez a „The Fun Starts” című dalban, és a hozzá készült klipben is érezhető volt. A „Puzzle” című dal saját ötletei alapján íródott, Kálmán Tamás - szerző segítségével.
 

Megosztás
Programdömping a MOL Nagyon Balaton augusztusi kínálatában.
Programdömping a MOL Nagyon Balaton augusztusi kínálatában. 2015. július 31. 13:17

Félidejéhez érkezett a nyári szezon és ezzel együtt a MOL Nagyon Balaton rendezvénysorozat is. A szervezők csütörtökön arról számoltak be, hogy....

tovább >>
Pace Palmers a mai Dalok-Galoppban!
Pace Palmers a mai Dalok-Galoppban! 2015. július 29. 11:37

A mai műsorral gyakorlatilag lezárul az NKA - Cseh Tamás első lemezes program keretében 7 hónapon át tartó interjú sorozatunk itt, a Civil Rádióban.

tovább >>
Sziget, Sziget, Sziget!
Sziget, Sziget, Sziget! 2015. július 29. 11:21

"Már csak ezen héten lehet olcsóbban Sziget jegyet kapni, július utolsó napjával lezárul az elővételes időszak. Érdemes sietni a jegyvásárlással,

tovább >>
Nemulass zenekar a Dalok-Galoppban
Nemulass zenekar a Dalok-Galoppban 2015. július 22. 11:30

Élőben is zenél nekünk a mai vendég - a Cseh Tamás Program nyertes Nemulass zenekar. Három és négy között a 98 MHz-en vagy a Civilradio.hu-n!

tovább >>
Indul az utcazene Veszprémben – Tessék szavazni!
Indul az utcazene Veszprémben – Tessék szavazni!  2015. július 21. 16:24

Versengő utcazenészekkel, izgalmas nemzetközi produkciókkal és kiváló hazai formációkkal várja július 22-25. között Veszprém megújult belvárosa

tovább >>
WOMEX előtti showcase fellépői
WOMEX előtti showcase fellépői 2015. július 21. 10:50

A WOMEX-en csak egy magyar zenekar lép fel, de a WOMEX előtti showcase-en tíz. Őket sok, WOMEX-re érkező szakember is meg fogja nézni.

tovább >>
The Carbonfools és barátaik a Barba Negra Trackben
The Carbonfools és barátaik a Barba Negra Trackben 2015. július 17. 13:09

Senkinek nincs kedve ugyanolyan koncerteket látni a kedvenc zenekarától. A Carbonfools koncert most más lesz.

tovább >>
Szaxofonverseny felhívás
Szaxofonverseny felhívás 2015. július 16. 15:10

I. Csepregi Gyula Szaxofonverseny fiatal szaxofonosok részére, a Magyar Jazz Szövetség és a Magyar Jazz Alapítvány szervezésében.

tovább >>
Juhos Együttes a Dalok-Galoppban
Juhos Együttes a Dalok-Galoppban 2015. július 15. 13:16

A mai Dalok-Galopp vendége a Cseh Tamás Programm egyik nyertese és Eredics Gábor (Vujicsics), a mentoruk.

tovább >>
Már megy az EFOTT!
Már megy az EFOTT! 2015. július 14. 10:33

"Ismerős helyszínen, Velencén rendezik meg július 14-19. között hazánk legpatinásabb fesztiválját. A 2015-s EFOTT házigazdája az Óbudai Egyetem lesz.

tovább >>