mztsz.hu
youtube.com
twitter.com
facebook.com
Együttműködő partnerünk:
Zeneszöveg

Hírek

Eurovízió 2013 - Plastikhead feat. Gáspár Laci, Mrs. Columbo, Rami

2013. január 31. 11:15 Eurovízió 2013 - Plastikhead feat. Gáspár Laci, Mrs. Columbo, Rami

Minden eddiginél nagyobb publicitást kap idén az Eurovíziós Dalfesztivál 2013. évi válogató versenye.

A Magyar Televízió hat élő adás keretében versenyezteti meg azt a 30 kiválasztott dalt, amelyikből a március 2-i döntőt követően eldől, ki képviselheti hazánkat Malmöben, a verseny fináléjában. Most induló sorozatunkban bemutatunk néhány szerzőt - előadót a versenyzők közül, ezzel is közelebb hozva a művészeket, valamint a pályaműveiket közönségünkhöz.

A Plastikhead egy 2011-ben alakult dj/producer párost takar. Tóth Zoltán és Vékony Zoltán évek óta ismert lemezlovasokkal és előadókkal dolgoztak, de csak két évvel ezelőtt érezték azt, hogy készen állnak egy minden téren profi produkció megalkotására. El is indult a munka, melynek eredményeképpen létrejött a két műanyagkocka - fejű dj, azaz a Plastikhead. Első daluk Dér Heni közreműködésével készült, majd Bencsik Tamarával dolgoztak együtt. Gáspár Lacival is alkottak már közösen, méghozzá az „I Wanna Fly Away” című felvétel kapcsán. Új daluk, melyet beválasztottak az Eurovízió hazai elődöntősei közé, szintén az énekes közreműködésével készült.

A Mrs. Columbo egy olyan különleges összetételű zenekar (Galambos Dorina – ének, Sárközy Fanni – zongora, Hudák Zsófi – nagybőgő), mely indulásakor pop dalokat dolgozott át amolyan „Mrs. Columbo” stílusba, egyfajta átjárást kínálva a könnyűzenei műfajok között. A csapat fennállása óta a lányok számos hazai és külföldi klubban, zenei- és borfesztiválokon ejtették ámulatba a jazz és más könnyűzenei műfajok rajongóit. Első lemezük "re-make up" címmel 2012 februárjában jelent meg. A tavalyi év második felétől már nem "csak" átdolgozások, de saját szerzemények is készülnek a zenekar háza táján, és rögtön a második saját nóta be is került az Eurovíziós Top 30-ba. A dal hűen tükrözi a zenekar világlátását, hiszen arról szól, hogy tanuld meg az életben értékelni az apró örömöket, őrizd meg gyermekkori önmagad felnőttként is, és ne felejts el játszani, hisz nincs annál fontosabb, mint tudni örülni az életnek.

Az ifjú énekesnő Rami első nagylemeze „Szeress forrón!” címmel került a boltokba néhány évvel ezelőtt, melyről három dal is a fiatal korosztály slágerévé vált. Rami tavaly egy egészen új zenei hangzással jelentkezett, ez a „The Fun Starts” című dalban, és a hozzá készült klipben is érezhető volt. A „Puzzle” című dal saját ötletei alapján íródott, Kálmán Tamás - szerző segítségével.
 

Megosztás
Bélaműhely - Karmesterjáték és Human DJ
Bélaműhely - Karmesterjáték és Human DJ 2015. november 26. 15:20

Ma a MÜSZI-ben te lehetsz a karmester és a DJ, a Bélaműhely pedig utasításodra cselekszik. Izgalmas lesz!

tovább >>
Megjelent a Bëlga, Disco! című, új lemeze
Megjelent a Bëlga, Disco! című, új lemeze 2015. november 25. 13:25

Rendőfunky, Babstep és dárenbész - egyelőre csak CD-n jelent meg, a MOL benzinkutaknál lehet kapni.

tovább >>
Fonó 20, Prima Primissima és a Mercedes
Fonó 20, Prima Primissima és a Mercedes 2015. november 23. 17:10

Az idén 20 éves Fonó tömören adja a jobbnál jobb programokat. Izgalmas hazai és külföldi zenekarok, táncház és fotókiállítások.

tovább >>
Deti Picasso a rádióműsorunkban
Deti Picasso a rádióműsorunkban 2015. november 17. 15:47

A Dalok-Galopp holnapi vendégei a Deti Picasso alapítói. Az örmény testvérpár meglepetés élő zenével is készül! 3-tól a 98 MHz-en.

tovább >>
Segélykoncert a szegénység ellen
Segélykoncert a szegénység ellen 2015. november 16. 13:46

November 19-én a Gödör Klubban a zenészek fognak össze. Légy ott Te is, láss sok jó koncertet és járulj hozzá a jó ügyhöz.

tovább >>
Metagaia avagy a Solaris „vendégei”
Metagaia avagy a Solaris „vendégei” 2015. november 16. 13:18

Megjelent Hortobágyi László új lemeze. Változatlanul közöljük a szerző által írt bemutató anyagot.

tovább >>
Lynd – „The Dream”
Lynd – „The Dream” 2015. november 16. 09:03

A Lynd négytagú felállásban 2013 óta dolgozik együtt. A fontember és dalszerző Kiszner Linda az elmúlt 10 évben folyamatosan fellépett jazz formációk

tovább >>
Gyöngyvér - „Lélekvándorlás”
Gyöngyvér - „Lélekvándorlás” 2015. november 14. 20:32

A felvételek a budapesti Kultúrpart stúdióban zajlottak. Valamennyi utómunkát - így a keverést és a masteringet is - a Gyöngyvér vezetője, Mazán Attil

tovább >>
Akvárium: év végi hajrá!
Akvárium: év végi hajrá! 2015. november 11. 11:35

Az év utolsó két hónapjában még egy hatalmas bulihajrá vár minket Budapest szívében, az Erzsébet téri Akvárium Klubban. Lesz születésnapi buli, évzáró

tovább >>
Laár András 60 - ma az Arénában
Laár András 60 - ma az Arénában 2015. november 06. 14:05

Lesznek táncosok, vendégművészek, KFT zenekar, Fool Moon vokálegyüttes, Ökrös Csaba hegedűművész, a Virtuózok szimfonikusai és Galla Miklós

tovább >>