mztsz.hu
youtube.com
twitter.com
myspace.com
facebook.com
Együttműködő partnerünk:
Zeneszöveg

Hírek

Eurovízió 2013 - Plastikhead feat. Gáspár Laci, Mrs. Columbo, Rami

2013. január 31. 11:15 Eurovízió 2013 - Plastikhead feat. Gáspár Laci, Mrs. Columbo, Rami

Minden eddiginél nagyobb publicitást kap idén az Eurovíziós Dalfesztivál 2013. évi válogató versenye.

A Magyar Televízió hat élő adás keretében versenyezteti meg azt a 30 kiválasztott dalt, amelyikből a március 2-i döntőt követően eldől, ki képviselheti hazánkat Malmöben, a verseny fináléjában. Most induló sorozatunkban bemutatunk néhány szerzőt - előadót a versenyzők közül, ezzel is közelebb hozva a művészeket, valamint a pályaműveiket közönségünkhöz.

A Plastikhead egy 2011-ben alakult dj/producer párost takar. Tóth Zoltán és Vékony Zoltán évek óta ismert lemezlovasokkal és előadókkal dolgoztak, de csak két évvel ezelőtt érezték azt, hogy készen állnak egy minden téren profi produkció megalkotására. El is indult a munka, melynek eredményeképpen létrejött a két műanyagkocka - fejű dj, azaz a Plastikhead. Első daluk Dér Heni közreműködésével készült, majd Bencsik Tamarával dolgoztak együtt. Gáspár Lacival is alkottak már közösen, méghozzá az „I Wanna Fly Away” című felvétel kapcsán. Új daluk, melyet beválasztottak az Eurovízió hazai elődöntősei közé, szintén az énekes közreműködésével készült.

A Mrs. Columbo egy olyan különleges összetételű zenekar (Galambos Dorina – ének, Sárközy Fanni – zongora, Hudák Zsófi – nagybőgő), mely indulásakor pop dalokat dolgozott át amolyan „Mrs. Columbo” stílusba, egyfajta átjárást kínálva a könnyűzenei műfajok között. A csapat fennállása óta a lányok számos hazai és külföldi klubban, zenei- és borfesztiválokon ejtették ámulatba a jazz és más könnyűzenei műfajok rajongóit. Első lemezük "re-make up" címmel 2012 februárjában jelent meg. A tavalyi év második felétől már nem "csak" átdolgozások, de saját szerzemények is készülnek a zenekar háza táján, és rögtön a második saját nóta be is került az Eurovíziós Top 30-ba. A dal hűen tükrözi a zenekar világlátását, hiszen arról szól, hogy tanuld meg az életben értékelni az apró örömöket, őrizd meg gyermekkori önmagad felnőttként is, és ne felejts el játszani, hisz nincs annál fontosabb, mint tudni örülni az életnek.

Az ifjú énekesnő Rami első nagylemeze „Szeress forrón!” címmel került a boltokba néhány évvel ezelőtt, melyről három dal is a fiatal korosztály slágerévé vált. Rami tavaly egy egészen új zenei hangzással jelentkezett, ez a „The Fun Starts” című dalban, és a hozzá készült klipben is érezhető volt. A „Puzzle” című dal saját ötletei alapján íródott, Kálmán Tamás - szerző segítségével.
 

Megosztás
Ma, Müller Péter (Sziámi) a Dalok Galopp vendége!
Ma, Müller Péter (Sziámi) a Dalok Galopp vendége! 2014. április 16. 12:53

Ma a Dalok Galopp műsorában (15:00) a Civil Rádióban Müller Péter (sziámi Mutatja be legújabb zenekarának ..AND friends néven a most megjelenő albumát

tovább >>
Takáts Eszter – Eszteremix – csak nálunk!
Takáts Eszter – Eszteremix – csak nálunk! 2014. április 15. 11:48

A hét ütős remixet tartalmazó lemez a Dalok.hu-n látott napvilágot. Ennek a remix lemeznek az apropója, hogy több, az elektronikus szcénában

tovább >>
Zenészek! Jelentkezzetek a Zene Ünnepére!
Zenészek! Jelentkezzetek a Zene Ünnepére! 2014. április 15. 10:59

A Zene Ünnepe hazai koordinációs irodája felvételt hirdet a Zene Ünnepén való részvételre. Jelentkezni a Dalok.hu-n lehet.

tovább >>
…AND FRIENDS - a hazai alter supergroup
…AND FRIENDS - a hazai alter supergroup 2014. április 15. 10:55

Az „…AND FRIENDS” Müller Péter Sziámi és Kirschner Péter megújuló zenekara. Az utódlás is magától értetődő.

tovább >>
Három év után új Subscribe lemez
Három év után új Subscribe lemez 2014. április 15. 10:51

Három év után pár hete új nagylemezzel jelentkezett a Subscribe zenekar, „This Moment Will Soon Be Gone” címmel.

tovább >>
Subscribe lemezbemutató
Subscribe lemezbemutató 2014. április 11. 15:11

Ma mutatja be az új albumát a Subscribe az A38-on. A lemez már kapható nálunk.

tovább >>
Kizárólag a Dalok.hu- n kapható Müller Péter (Sziámi) új lemeze!
Kizárólag a Dalok.hu- n kapható Müller Péter (Sziámi) új lemeze! 2014. április 08. 15:24

Müller Péter, az URH és Kontroll Csoport, majd Sziámi zenekarok frontembere, hét év után új lemezzel kápráztatta el rajongótáborát, AND FRIENDS néven.

tovább >>
Hévíz lesz 2014-ben a Magyar Dal Fővárosa
Hévíz lesz 2014-ben a Magyar Dal Fővárosa 2014. április 08. 12:39

Gödöllőt, Hajdúdorogot és Zalaegerszeget is maga mögé utasítva Hévíz győzedelmeskedett a 2014. évi Magyar Dal Fővárosa pályázaton.

tovább >>
Szabad Sikoly - Vita a szabad és közösségi rádiózásról
Szabad Sikoly - Vita a szabad és közösségi rádiózásról 2014. április 03. 17:00

A Civil Rádió „Legyen tovább…” estje a Mika Tivadar Mulatóban ma 6-tól. Novák Péter, Török Ádám, Nikola PArov, TÁP Színház és sokan mások. Gyere el!

tovább >>
And Friends ma a Dalok-Galopp vendégei
And Friends ma a Dalok-Galopp vendégei 2014. április 02. 10:56

Müller Péter új zenekara nyilatkozik és zenél ma 3-tól a 98 MHz-en. Hallgatjuk dalokat a megjelenés előtt álló lemezükről is.

tovább >>