mztsz.hu
youtube.com
twitter.com
facebook.com
Együttműködő partnerünk:
Zeneszöveg

Hírek

Eurovízió 2013 - Plastikhead feat. Gáspár Laci, Mrs. Columbo, Rami

2013. január 31. 11:15 Eurovízió 2013 - Plastikhead feat. Gáspár Laci, Mrs. Columbo, Rami

Minden eddiginél nagyobb publicitást kap idén az Eurovíziós Dalfesztivál 2013. évi válogató versenye.

A Magyar Televízió hat élő adás keretében versenyezteti meg azt a 30 kiválasztott dalt, amelyikből a március 2-i döntőt követően eldől, ki képviselheti hazánkat Malmöben, a verseny fináléjában. Most induló sorozatunkban bemutatunk néhány szerzőt - előadót a versenyzők közül, ezzel is közelebb hozva a művészeket, valamint a pályaműveiket közönségünkhöz.

A Plastikhead egy 2011-ben alakult dj/producer párost takar. Tóth Zoltán és Vékony Zoltán évek óta ismert lemezlovasokkal és előadókkal dolgoztak, de csak két évvel ezelőtt érezték azt, hogy készen állnak egy minden téren profi produkció megalkotására. El is indult a munka, melynek eredményeképpen létrejött a két műanyagkocka - fejű dj, azaz a Plastikhead. Első daluk Dér Heni közreműködésével készült, majd Bencsik Tamarával dolgoztak együtt. Gáspár Lacival is alkottak már közösen, méghozzá az „I Wanna Fly Away” című felvétel kapcsán. Új daluk, melyet beválasztottak az Eurovízió hazai elődöntősei közé, szintén az énekes közreműködésével készült.

A Mrs. Columbo egy olyan különleges összetételű zenekar (Galambos Dorina – ének, Sárközy Fanni – zongora, Hudák Zsófi – nagybőgő), mely indulásakor pop dalokat dolgozott át amolyan „Mrs. Columbo” stílusba, egyfajta átjárást kínálva a könnyűzenei műfajok között. A csapat fennállása óta a lányok számos hazai és külföldi klubban, zenei- és borfesztiválokon ejtették ámulatba a jazz és más könnyűzenei műfajok rajongóit. Első lemezük "re-make up" címmel 2012 februárjában jelent meg. A tavalyi év második felétől már nem "csak" átdolgozások, de saját szerzemények is készülnek a zenekar háza táján, és rögtön a második saját nóta be is került az Eurovíziós Top 30-ba. A dal hűen tükrözi a zenekar világlátását, hiszen arról szól, hogy tanuld meg az életben értékelni az apró örömöket, őrizd meg gyermekkori önmagad felnőttként is, és ne felejts el játszani, hisz nincs annál fontosabb, mint tudni örülni az életnek.

Az ifjú énekesnő Rami első nagylemeze „Szeress forrón!” címmel került a boltokba néhány évvel ezelőtt, melyről három dal is a fiatal korosztály slágerévé vált. Rami tavaly egy egészen új zenei hangzással jelentkezett, ez a „The Fun Starts” című dalban, és a hozzá készült klipben is érezhető volt. A „Puzzle” című dal saját ötletei alapján íródott, Kálmán Tamás - szerző segítségével.
 

Megosztás
Ultravaló - Mikrofonpróba
Ultravaló - Mikrofonpróba 2015. október 01. 11:17

Az Ultravaló egy magyar nyelvű saját számokat játszó, 5 tagú funk-beat zenekar, mely 2007 óta aktív tagja a budapesti klubéletnek. 2008-ban jelent meg

tovább >>
Sky Fanatic – Fanatizálj!
Sky Fanatic – Fanatizálj! 2015. október 01. 00:16

Az együttest 2012 augusztusában két miskolci zenész, Nahaj Péter („NahajPee”) és a zenekar első basszusgitárosa, Lajhó Ruben alakította, akiket első..

tovább >>
WOMEX Nemzetlözi Showcase nap
WOMEX Nemzetlözi Showcase nap 2015. október 01. 00:12

10 magyar zenekar lép fel október 20-án nemzetközi szakemberek előtt a Fonóban, a WOMEX előtti napon. Babra • David Yengibarian Trio • Dina Zenekar...

tovább >>
Balogh Kálmán 40 éve a Színpadon!
Balogh Kálmán 40 éve a Színpadon! 2015. október 01. 00:09

A komoly nemzetközik hírnek örvendő cimbalmos, a magyar világzene egyik úttörője nagy koncerttel ünnepel a Zeneakadémián. Ilyen gazdag negyven évet...

tovább >>
Hallgass bele az idei WOMEX zenéjébe
Hallgass bele az idei WOMEX zenéjébe 2015. szeptember 25. 11:31

Online elérhető már az idei fellépők 1-1 dala, a Womeximizer 15. Egy friss világzenei válogatás a legjobbaktól.

tovább >>
Válik László a Dalok-Galoppban
Válik László a Dalok-Galoppban 2015. szeptember 23. 12:28

Zenész, kiadó, hangmérnök. Ma 3-tól a 98 MHz-en beszélgetünk új albumáról és a zene helyéről a digitális korban.

tovább >>
Klipszemle - a győztesek
Klipszemle - a győztesek 2015. szeptember 21. 16:29

Önök gondolkoztak már azon, miért hoz ma egy zenekarnak több népszerűséget egy klip, mint egy óra új zene?

tovább >>
Klipszemle - megvannak a továbbjutók
Klipszemle - megvannak a továbbjutók 2015. szeptember 18. 12:58

Megszületett a zsűri döntés a tíz kategóriában. Holnap a kategóriagyőztesek mellett ebből az eresztésből döntik el, kié lesz a legjobb klip.

tovább >>
Európai Jazz Konferencia a BMC-ben
Európai Jazz Konferencia a BMC-ben 2015. szeptember 17. 12:41

Az European Jazz Network Budapesten tartja éves nagyrendezvényét. Szeptember 24-től 26-ig a dzsessz mint előadóművészet lesz a téma.

tovább >>
Jubilál a Budapest Music Expo
Jubilál a Budapest Music Expo 2015. szeptember 15. 11:55

Tizedik alkalommal várja a zene szerelmeseit a Budapest Music Expo a SYMA Rendezvény és Kongresszusi Központba október 2-től 4-ig.

tovább >>