mztsz.hu
youtube.com
twitter.com
facebook.com
Együttműködő partnerünk:
Zeneszöveg

Hírek

Eurovízió 2013 - Plastikhead feat. Gáspár Laci, Mrs. Columbo, Rami

2013. január 31. 11:15 Eurovízió 2013 - Plastikhead feat. Gáspár Laci, Mrs. Columbo, Rami

Minden eddiginél nagyobb publicitást kap idén az Eurovíziós Dalfesztivál 2013. évi válogató versenye.

A Magyar Televízió hat élő adás keretében versenyezteti meg azt a 30 kiválasztott dalt, amelyikből a március 2-i döntőt követően eldől, ki képviselheti hazánkat Malmöben, a verseny fináléjában. Most induló sorozatunkban bemutatunk néhány szerzőt - előadót a versenyzők közül, ezzel is közelebb hozva a művészeket, valamint a pályaműveiket közönségünkhöz.

A Plastikhead egy 2011-ben alakult dj/producer párost takar. Tóth Zoltán és Vékony Zoltán évek óta ismert lemezlovasokkal és előadókkal dolgoztak, de csak két évvel ezelőtt érezték azt, hogy készen állnak egy minden téren profi produkció megalkotására. El is indult a munka, melynek eredményeképpen létrejött a két műanyagkocka - fejű dj, azaz a Plastikhead. Első daluk Dér Heni közreműködésével készült, majd Bencsik Tamarával dolgoztak együtt. Gáspár Lacival is alkottak már közösen, méghozzá az „I Wanna Fly Away” című felvétel kapcsán. Új daluk, melyet beválasztottak az Eurovízió hazai elődöntősei közé, szintén az énekes közreműködésével készült.

A Mrs. Columbo egy olyan különleges összetételű zenekar (Galambos Dorina – ének, Sárközy Fanni – zongora, Hudák Zsófi – nagybőgő), mely indulásakor pop dalokat dolgozott át amolyan „Mrs. Columbo” stílusba, egyfajta átjárást kínálva a könnyűzenei műfajok között. A csapat fennállása óta a lányok számos hazai és külföldi klubban, zenei- és borfesztiválokon ejtették ámulatba a jazz és más könnyűzenei műfajok rajongóit. Első lemezük "re-make up" címmel 2012 februárjában jelent meg. A tavalyi év második felétől már nem "csak" átdolgozások, de saját szerzemények is készülnek a zenekar háza táján, és rögtön a második saját nóta be is került az Eurovíziós Top 30-ba. A dal hűen tükrözi a zenekar világlátását, hiszen arról szól, hogy tanuld meg az életben értékelni az apró örömöket, őrizd meg gyermekkori önmagad felnőttként is, és ne felejts el játszani, hisz nincs annál fontosabb, mint tudni örülni az életnek.

Az ifjú énekesnő Rami első nagylemeze „Szeress forrón!” címmel került a boltokba néhány évvel ezelőtt, melyről három dal is a fiatal korosztály slágerévé vált. Rami tavaly egy egészen új zenei hangzással jelentkezett, ez a „The Fun Starts” című dalban, és a hozzá készült klipben is érezhető volt. A „Puzzle” című dal saját ötletei alapján íródott, Kálmán Tamás - szerző segítségével.
 

Megosztás
Több mint száz fellépő, dupla nagyszínpad - teljes a FEZEN programja.
Több mint száz fellépő, dupla nagyszínpad - teljes a FEZEN programja. 2016. július 25. 18:24

FEZEN Fesztivál - 2016. augusztus 03 - 2016. augusztus 06., Székesfehérvár, MÁV Pálya. A Fehérvár színpadra érkező Children of Bodommal, Yngwie J. ...

tovább >>
A WatchMe és a Lóci játszik nyerte az Utcazenét Veszprémben.
A WatchMe és a Lóci játszik nyerte az Utcazenét Veszprémben. 2016. július 25. 13:54

A szakma szerint a WatchMe volt a legjobb, a közönség pedig a Lóci játszik zenekart választotta kedvencének az OTP Bank Veszprémi Utcazene Fesztiválon

tovább >>
Jazz mindenkinek – Alba Regia Feszt!
Jazz mindenkinek – Alba Regia Feszt! 2016. július 25. 12:24

Augusztus 9-11-ig ismét eluralkodik a zeneőrület Székesfehérvár belvárosában! A világhírű német Mo’Blow mellett a hazai jazz-funk szcéna krémje...

tovább >>
A Dunaújvárosi Egyetem bemutatja: Pont Ott Parti 2016!
A Dunaújvárosi Egyetem bemutatja: Pont Ott Parti 2016! 2016. július 25. 12:16

Már csak 4 nap és kezdődik az a minifesztivál, ami kifejezetten az egyetemi ponthatárok kihirdetése előtti izgalmat, feszültséget hivatott némileg....

tovább >>
"A szegények lelkesebb közönség" - interjú The Immigrants zenekarral
"A szegények lelkesebb közönség" - interjú The Immigrants zenekarral 2016. július 25. 12:07

"Sokszor a szegények lelkesebb közönség, viszont a gazdagok megvették a jegyen felül a CD-t, bakelitet és a pólót".

tovább >>
„A boldogság számomra az élet esszenciája” – Karányi új dala a Soundon debütált
„A boldogság számomra az élet esszenciája” – Karányi új dala a Soundon debütált 2016. július 23. 14:45

A Balaton Sound zárónapjára Karányi vendége volt John Withfield, akivel élőben is bemutatták a fesztivál ideje alatt debütált "Together" című számot..

tovább >>
Meghalt Fritz
Meghalt Fritz 2016. július 22. 11:09

„Buliztunk egész éjszaka, aztán reggel feltekertem bringával a Dobogókőre, hogy elűzzem a másnaposságot”- ezt mesélte nekem még pár éve.

tovább >>
Duplázz a PLÁZSon – Majka & Curtis és Kowalsky Meg a Vega koncert!
Duplázz a PLÁZSon – Majka & Curtis és Kowalsky Meg a Vega koncert! 2016. július 21. 23:16

A PLÁZSon egy percre sem áll le az élet: a nappali strandolás és pihenés után éjszaka a szórakozásé a főszerep, amiről, hétről-hétre a legnépszerűbb..

tovább >>
Holnap indul a Művészetek Völgye!
Holnap indul a Művészetek Völgye! 2016. július 21. 15:47

Idén a a Cseh Tamás Program által támogatott feltörekvő együttesek is fellépnek Kapolcson.

tovább >>
Dalok-Galopp: Szatmári Juli és új NKA pályázatok
Dalok-Galopp: Szatmári Juli és új NKA pályázatok 2016. július 21. 14:15

Szatmári Julival beszélgettünk a titkokról, a zeneszerzésről, a zenész- kontra mindennapi élet, a kreativitás és a turnézás kapcsolatáról.

tovább >>