mztsz.hu
youtube.com
twitter.com
facebook.com
Együttműködő partnerünk:
Zeneszöveg

Hírek

Eurovízió 2013 - Plastikhead feat. Gáspár Laci, Mrs. Columbo, Rami

2013. január 31. 11:15 Eurovízió 2013 - Plastikhead feat. Gáspár Laci, Mrs. Columbo, Rami

Minden eddiginél nagyobb publicitást kap idén az Eurovíziós Dalfesztivál 2013. évi válogató versenye.

A Magyar Televízió hat élő adás keretében versenyezteti meg azt a 30 kiválasztott dalt, amelyikből a március 2-i döntőt követően eldől, ki képviselheti hazánkat Malmöben, a verseny fináléjában. Most induló sorozatunkban bemutatunk néhány szerzőt - előadót a versenyzők közül, ezzel is közelebb hozva a művészeket, valamint a pályaműveiket közönségünkhöz.

A Plastikhead egy 2011-ben alakult dj/producer párost takar. Tóth Zoltán és Vékony Zoltán évek óta ismert lemezlovasokkal és előadókkal dolgoztak, de csak két évvel ezelőtt érezték azt, hogy készen állnak egy minden téren profi produkció megalkotására. El is indult a munka, melynek eredményeképpen létrejött a két műanyagkocka - fejű dj, azaz a Plastikhead. Első daluk Dér Heni közreműködésével készült, majd Bencsik Tamarával dolgoztak együtt. Gáspár Lacival is alkottak már közösen, méghozzá az „I Wanna Fly Away” című felvétel kapcsán. Új daluk, melyet beválasztottak az Eurovízió hazai elődöntősei közé, szintén az énekes közreműködésével készült.

A Mrs. Columbo egy olyan különleges összetételű zenekar (Galambos Dorina – ének, Sárközy Fanni – zongora, Hudák Zsófi – nagybőgő), mely indulásakor pop dalokat dolgozott át amolyan „Mrs. Columbo” stílusba, egyfajta átjárást kínálva a könnyűzenei műfajok között. A csapat fennállása óta a lányok számos hazai és külföldi klubban, zenei- és borfesztiválokon ejtették ámulatba a jazz és más könnyűzenei műfajok rajongóit. Első lemezük "re-make up" címmel 2012 februárjában jelent meg. A tavalyi év második felétől már nem "csak" átdolgozások, de saját szerzemények is készülnek a zenekar háza táján, és rögtön a második saját nóta be is került az Eurovíziós Top 30-ba. A dal hűen tükrözi a zenekar világlátását, hiszen arról szól, hogy tanuld meg az életben értékelni az apró örömöket, őrizd meg gyermekkori önmagad felnőttként is, és ne felejts el játszani, hisz nincs annál fontosabb, mint tudni örülni az életnek.

Az ifjú énekesnő Rami első nagylemeze „Szeress forrón!” címmel került a boltokba néhány évvel ezelőtt, melyről három dal is a fiatal korosztály slágerévé vált. Rami tavaly egy egészen új zenei hangzással jelentkezett, ez a „The Fun Starts” című dalban, és a hozzá készült klipben is érezhető volt. A „Puzzle” című dal saját ötletei alapján íródott, Kálmán Tamás - szerző segítségével.
 

Megosztás
Presszó Tangó Libidó és Kistehén a holnapi Dalok-Galoppban
Presszó Tangó Libidó és Kistehén a holnapi Dalok-Galoppban 2016. május 24. 18:01

Szerdán 3-tól a 98 Mhz-en interjúvoljuk a két zenekar frontemberét. Mi közük egymáshoz? Holnap kiderül!

tovább >>
Tárkány Művek új EP és koncert
Tárkány Művek új EP és koncert 2016. május 24. 15:13

„Az evés-íváson keresztül mindent el lehet mondani az emberről” - Tárkány Bálint a Dalok.hu-n megjelent új EP-ről. Lemezbemutató május 25-én az Akváriumban.

tovább >>
DJ Bootsie - Electroacoustic BeatPiknik
DJ Bootsie - Electroacoustic BeatPiknik 2016. május 23. 13:26

Az izgalmas program olyan vendégzenészek kíséretében szólal majd meg, akik hangszerükkel a Bootsie- féle elektronikus világ szintézisére képesek.

tovább >>
Zene Ünnepe 2016
Zene Ünnepe 2016 2016. május 23. 09:16

A Zene Ünnepe egy francia kezdeményezés, amely Európa-szerte óriási bulikat kezdeményez minden évben június 21-én.

tovább >>
Garázsband Fesztivál június 4- n, a MÜPÁ- ban!
Garázsband Fesztivál június 4- n, a MÜPÁ- ban! 2016. május 21. 21:54

A Müpa és a Ludwig Múzeum közösen meghirdetett pályázatára több tucatnyi zenekar adta be jelentkezését, amely közül a négy tagú szakmai zsűri hat tehe

tovább >>
Fonogram 2016 jelöltjei
Fonogram 2016 jelöltjei 2016. május 20. 16:01

Hazai és külföldi előadókat jelöltek tizennyolc kategóriában. Június 8-án derül ki, kik lesznek a nyertesek.

tovább >>
Új magyar zenei díj születik, „PETŐFI” néven, az idei VOLT fesztiválon!
Új magyar zenei díj születik, „PETŐFI” néven, az idei VOLT fesztiválon! 2016. május 18. 23:56

Különleges apropó ad okot, hogy a már centi vágási időszakát élő "Nyári fesztivál szezon" nevű nagyopera nyitányának legnagyobb tételeként is említh

tovább >>
A Bohemian Betyars a NAGY-SZÍN-PAD győztese
A Bohemian Betyars a NAGY-SZÍN-PAD győztese 2016. május 17. 13:41

Az elődöntők során aratott sikerek után a döntőben is az élre tört a Bohemian Betyars és ezzel megnyerte a NAGY-SZÍN-PAD! tehetség mutatót. A 12 elődö

tovább >>
Balázs Fecó az Azok a régi csibészek című talkshowban
Balázs Fecó az Azok a régi csibészek című talkshowban 2016. május 17. 10:28

Nincs jobb módja megtudni, milyen volt régen itten a zene, mint egyik képviselőjével elbeszélgetni. Erre nyílik lehetőség most a Rockmúzeumban.

tovább >>
Éva Presszó a Szerdai Dalok Galoppban!
Éva Presszó a Szerdai Dalok Galoppban! 2016. május 16. 18:05

Tovább dübörög 2016- ban is az NKA - Cseh Tamás program az FM 98.00 hullámhosszán, a Civil Rádióban. Szerdai Dalok Galopp műsorunkban egy olyan megleh

tovább >>