mztsz.hu
youtube.com
twitter.com
facebook.com
Együttműködő partnerünk:
Zeneszöveg

Hírek

Eurovízió 2013 - Plastikhead feat. Gáspár Laci, Mrs. Columbo, Rami

2013. január 31. 11:15 Eurovízió 2013 - Plastikhead feat. Gáspár Laci, Mrs. Columbo, Rami

Minden eddiginél nagyobb publicitást kap idén az Eurovíziós Dalfesztivál 2013. évi válogató versenye.

A Magyar Televízió hat élő adás keretében versenyezteti meg azt a 30 kiválasztott dalt, amelyikből a március 2-i döntőt követően eldől, ki képviselheti hazánkat Malmöben, a verseny fináléjában. Most induló sorozatunkban bemutatunk néhány szerzőt - előadót a versenyzők közül, ezzel is közelebb hozva a művészeket, valamint a pályaműveiket közönségünkhöz.

A Plastikhead egy 2011-ben alakult dj/producer párost takar. Tóth Zoltán és Vékony Zoltán évek óta ismert lemezlovasokkal és előadókkal dolgoztak, de csak két évvel ezelőtt érezték azt, hogy készen állnak egy minden téren profi produkció megalkotására. El is indult a munka, melynek eredményeképpen létrejött a két műanyagkocka - fejű dj, azaz a Plastikhead. Első daluk Dér Heni közreműködésével készült, majd Bencsik Tamarával dolgoztak együtt. Gáspár Lacival is alkottak már közösen, méghozzá az „I Wanna Fly Away” című felvétel kapcsán. Új daluk, melyet beválasztottak az Eurovízió hazai elődöntősei közé, szintén az énekes közreműködésével készült.

A Mrs. Columbo egy olyan különleges összetételű zenekar (Galambos Dorina – ének, Sárközy Fanni – zongora, Hudák Zsófi – nagybőgő), mely indulásakor pop dalokat dolgozott át amolyan „Mrs. Columbo” stílusba, egyfajta átjárást kínálva a könnyűzenei műfajok között. A csapat fennállása óta a lányok számos hazai és külföldi klubban, zenei- és borfesztiválokon ejtették ámulatba a jazz és más könnyűzenei műfajok rajongóit. Első lemezük "re-make up" címmel 2012 februárjában jelent meg. A tavalyi év második felétől már nem "csak" átdolgozások, de saját szerzemények is készülnek a zenekar háza táján, és rögtön a második saját nóta be is került az Eurovíziós Top 30-ba. A dal hűen tükrözi a zenekar világlátását, hiszen arról szól, hogy tanuld meg az életben értékelni az apró örömöket, őrizd meg gyermekkori önmagad felnőttként is, és ne felejts el játszani, hisz nincs annál fontosabb, mint tudni örülni az életnek.

Az ifjú énekesnő Rami első nagylemeze „Szeress forrón!” címmel került a boltokba néhány évvel ezelőtt, melyről három dal is a fiatal korosztály slágerévé vált. Rami tavaly egy egészen új zenei hangzással jelentkezett, ez a „The Fun Starts” című dalban, és a hozzá készült klipben is érezhető volt. A „Puzzle” című dal saját ötletei alapján íródott, Kálmán Tamás - szerző segítségével.
 

Megosztás
Nagy-Szín-Pad 2015., Akvárium klub!
Nagy-Szín-Pad 2015., Akvárium klub! 2015. május 22. 15:03

A Petőfi Rádió és a VOLT Produkció közös tehetségmutató versenye 3 napon át tart az Akvárium Klubban. Naponta 3 ismert és népszerű zenekar lép fel.

tovább >>
Első a MAHASZ toplistán a Ganxsta Tribute nagylemez
Első a MAHASZ toplistán a Ganxsta Tribute nagylemez 2015. május 22. 10:44

Ha már az Alma együttes is ganxsta-rappel, akkor erre figyelni kell. A teltházas lemezbemutató koncert is sok jó emléket hagyott a látogatókban.

tovább >>
A Magyar Dal Fővárosa 2015 - Pályázati Felhívás
A Magyar Dal Fővárosa 2015 - Pályázati Felhívás 2015. május 20. 18:34

A Magyar Dal Napja Nonprofit Kft. 2010-ben hirdette meg először a „Magyar Dal Fővárosa” pályázatot. A szervezők 2015-ben is keresik azokat a magyar

tovább >>
Eszterlánc és Junkies a Dalok-Galoppban
Eszterlánc és Junkies a Dalok-Galoppban 2015. május 20. 12:47

Ma 3-tól a 98 MHz-en új Eszterlánc dalokat hallunk, beszélgetünk a kórus vezetőjével és a Junkies zenekar gitárosával.

tovább >>
SuperStereo - Bent a neved (feat. Dé)
SuperStereo - Bent a neved (feat. Dé) 2015. május 18. 14:12

„SuperStereo”, akit korábban a Péterfy Bori & Love Band dobos posztjáról ismerhettünk, tavaly szeptemberben jelentkezett utoljára klipes dallal, a 7

tovább >>
New Level Empire - Son of the Sun (feat. Szerecsenkirály)
New Level Empire - Son of the Sun (feat. Szerecsenkirály) 2015. május 18. 13:57

A New Level Empire zenekar ismét új erőre kapott, és a fesztiválszezont egy szerethető és táncolható himnusszal nyitja meg.

tovább >>
Liza, a Rókatündér soundtrack
Liza, a Rókatündér soundtrack 2015. május 18. 13:26

A szokatlan stílusú, egyszerre könnyed, abszurd és filozofikus filmhez tökéletesen hozzáillő soundtrack készült. Most zenei album formában is letölthető.

tovább >>
Lemming Gála holnapután!
Lemming Gála holnapután! 2015. május 18. 13:20

Szerdán este a Szimplában megtudhatod, kik a győztesek a Dalok.hu által is támogatott tehetséggondozóban, találkozhatsz velük és velünk.

tovább >>
Ma a Soul Surge zenekar a Dalok Galopp vendége!
Ma a Soul Surge zenekar a Dalok Galopp vendége! 2015. május 13. 13:48

A Cseh Tamás program keretében a Soul Surge zenekar két tagja, Sánta Dániel (dob), és Paczári Viktor (basszusgitár) teszi tiszteletét a Civil Rádió

tovább >>
Új pályázatok!
Új pályázatok! 2015. május 11. 12:30

Alkotói támogatásra, komolyzenei művek megszólalására és terjesztésére, könnyű-, világ- és népzenei produkciók megvalósítására lehet pályázni

tovább >>