mztsz.hu
youtube.com
twitter.com
facebook.com
Együttműködő partnerünk:
Zeneszöveg

Hírek

Eurovízió 2013 - Plastikhead feat. Gáspár Laci, Mrs. Columbo, Rami

2013. január 31. 11:15 Eurovízió 2013 - Plastikhead feat. Gáspár Laci, Mrs. Columbo, Rami

Minden eddiginél nagyobb publicitást kap idén az Eurovíziós Dalfesztivál 2013. évi válogató versenye.

A Magyar Televízió hat élő adás keretében versenyezteti meg azt a 30 kiválasztott dalt, amelyikből a március 2-i döntőt követően eldől, ki képviselheti hazánkat Malmöben, a verseny fináléjában. Most induló sorozatunkban bemutatunk néhány szerzőt - előadót a versenyzők közül, ezzel is közelebb hozva a művészeket, valamint a pályaműveiket közönségünkhöz.

A Plastikhead egy 2011-ben alakult dj/producer párost takar. Tóth Zoltán és Vékony Zoltán évek óta ismert lemezlovasokkal és előadókkal dolgoztak, de csak két évvel ezelőtt érezték azt, hogy készen állnak egy minden téren profi produkció megalkotására. El is indult a munka, melynek eredményeképpen létrejött a két műanyagkocka - fejű dj, azaz a Plastikhead. Első daluk Dér Heni közreműködésével készült, majd Bencsik Tamarával dolgoztak együtt. Gáspár Lacival is alkottak már közösen, méghozzá az „I Wanna Fly Away” című felvétel kapcsán. Új daluk, melyet beválasztottak az Eurovízió hazai elődöntősei közé, szintén az énekes közreműködésével készült.

A Mrs. Columbo egy olyan különleges összetételű zenekar (Galambos Dorina – ének, Sárközy Fanni – zongora, Hudák Zsófi – nagybőgő), mely indulásakor pop dalokat dolgozott át amolyan „Mrs. Columbo” stílusba, egyfajta átjárást kínálva a könnyűzenei műfajok között. A csapat fennállása óta a lányok számos hazai és külföldi klubban, zenei- és borfesztiválokon ejtették ámulatba a jazz és más könnyűzenei műfajok rajongóit. Első lemezük "re-make up" címmel 2012 februárjában jelent meg. A tavalyi év második felétől már nem "csak" átdolgozások, de saját szerzemények is készülnek a zenekar háza táján, és rögtön a második saját nóta be is került az Eurovíziós Top 30-ba. A dal hűen tükrözi a zenekar világlátását, hiszen arról szól, hogy tanuld meg az életben értékelni az apró örömöket, őrizd meg gyermekkori önmagad felnőttként is, és ne felejts el játszani, hisz nincs annál fontosabb, mint tudni örülni az életnek.

Az ifjú énekesnő Rami első nagylemeze „Szeress forrón!” címmel került a boltokba néhány évvel ezelőtt, melyről három dal is a fiatal korosztály slágerévé vált. Rami tavaly egy egészen új zenei hangzással jelentkezett, ez a „The Fun Starts” című dalban, és a hozzá készült klipben is érezhető volt. A „Puzzle” című dal saját ötletei alapján íródott, Kálmán Tamás - szerző segítségével.
 

Megosztás
Telekom Electronic Beats Festival- November 4-5., Akvárium Klub
Telekom Electronic Beats Festival- November 4-5.,  Akvárium Klub 2016. október 27. 17:31

A fellépők között ott a Bat For Lashes, az Is Tropical, Julio Bashmore, a Floating Points, a Ripperton, a KiNK, Brandt Brauer Frick és további neves

tovább >>
Ők a Cseh Tamás Program idei első nyertesei
Ők a Cseh Tamás Program idei első nyertesei 2016. október 27. 11:22

Október 26-án az Akvárium klubban huszonöt együttes és énekes, valamint 53 fővároson kívüli és 8 határon túli könnyűzenei koncerthelyszín vehette át

tovább >>
Amorf Ördögök interjú - jövő héten jelenik meg 9 régi album
Amorf Ördögök interjú - jövő héten jelenik meg 9 régi album 2016. október 26. 13:31

„A 1993-as 'A Züvexemű Golyószóró' a Németh László Gimnázium stúdiójában dr. Hoffmann Rózsa, akkori igazgatónőnk felbosszantására készült."

tovább >>
Mitiszol? – A természetes italok fesztiválja
Mitiszol? – A természetes italok fesztiválja 2016. október 26. 11:16

Autentikus borok, élő sörök, kristálytiszta pálinkák– egyebek mellett ezeket kínálja a Mitiszol? Fesztivál november 12-én. A természetes italok feszt

tovább >>
SONYA a holnapi Dalok-Galoppban
SONYA a holnapi Dalok-Galoppban 2016. október 25. 14:23

Holnap 3-tól a 98 MHz-en / Civilradio.hu-n a rockénekesnő nyilatkozik. Lesz sok zene és sok aktuális hír!

tovább >>
WOMEX 2016 – az eddigi legsikeresebb év!
WOMEX 2016 – az eddigi legsikeresebb év! 2016. október 24. 16:59

Sokan a multikulti alkonyatáról beszélnek, e közben a kulturális sokszínűség legnagyobb vására az eddigi legsikeresebb évét zárta.

tovább >>
25 induló formáció és 61 klub kap támogatást
25 induló formáció és 61 klub kap támogatást 2016. október 24. 12:06

Huszonöt együttes és énekes kap támogatást ebben az évadban a Cseh Tamás Program Induló Előadói Alprogramjából, míg a Klubtámogatói Alprogram..

tovább >>
Ünnepi programajánló október 23-ra!
Ünnepi programajánló október 23-ra! 2016. október 22. 09:41

"Az A38 Hajó különleges koncerttel emlékezik az 56-os forradalomra és tiszteleg annak hatvanadik évfordulóján: hat dalszerző-előadó több mint háromórá

tovább >>
Tehetség határok nélkül: feltörekvő zenekarok a Székelyföldi PERON-on
Tehetség határok nélkül: feltörekvő zenekarok a Székelyföldi PERON-on 2016. október 21. 12:12

November 26-án kerül sor az V. Székelyföldi PERON Music Tehetségkutató Fesztiválra a Cseh Tamás Program támogatásával.

tovább >>
VI. Márton napi Borfesztivál
VI. Márton napi Borfesztivál 2016. október 21. 08:17

A gasztronómia védőszentjei beköltöznek a Gellért szállóba. Idén az újbor bíráját, a szőlősgazdák védőszentjét, azaz Szent Mártont és a gasztronómia..

tovább >>