mztsz.hu
Támogatónk:
nka.hu
youtube.com
twitter.com
facebook.com
Együttműködő partnerünk:
Zeneszöveg Womex
Dés László

Dés László

"Előadóként és szerzőként is folyamatosan dolgozom, és ezt nem is bánom. Ezért nem szabok merev határvonalat, hogy mostantól csak ez egyiket akarom csinálni, de szeretném, hogy a szaxofon is mindig ott legyen a kezemben." Dés László 1954. január 9-én született Budapesten, és 1974 óta van jelen a magyar zenei életben, szólista-díjakat nyer jazzfesztiválokon San Sebastiantól Karlovy Vary-ig. 1979-ben saját zenekart

tovább >>

Az előadó honlapja:

www.des.hu

www.dalok.hu/deslaszlo

Az előadó Facebook oldala:

Dés László - Metszetek

Dés László
Metszetek
Tom-Tom Records
2003

Jazz

Dés László - Utcazene

Dés László
Utcazene
Tom-Tom Records
2005

Jazz

Dés László - Filmdalok, Filmzenék

Dés László
Filmdalok, Filmzenék
Tom-Tom Records
2009

Jazz, Pop

Dés László - Éjféli Járat

Dés László
Éjféli Járat
Tom-Tom Records
2018

Pop

Dés László: "sosemvolt nagy musical megírására készülünk"
2008. január 09. 10:34
Valahol Európában, Sose halunk meg, A dzsungel könyve, Csocsó és az Üvegtigris – csupán néhány a számtalan film és színpadi alkotás közül, melyekről szinte azonnal Dés László jut eszünkbe, ha felcsendülnek a bennük szereplő dalok. A kiváló művész, aki pályája során több zenei műfajban is maradandót teremtett, Budapesten látta meg a napvilágot, 1954. január 9-én.
„November 10-én egy sosevolt produkcióval álltam színpadra a Művészetek Palotájában” – mondta a zeneszerző. „Zongoránál ülve saját dalaimat adtam elő, és mivel nem szoktam ilyet csinálni, így számomra is nagyon izgalmas volt mindez.”
A nagyérdeműt olyannyira elkápráztatta Dés László egyszemélyes koncertje, hogy az eredetileg egyszeri alkalomra tervezett előadást a hatalmas érdeklődésre való tekintettel végül megismételték. 2008-ban pedig Nő - férfi, férfi - nő címmel folytatódik a sikeres produkció, melynek alapjául a nyolcvanas években írt, Udvaros Dorottya illetve Básti Juli - Cserhalmi György által előadott színészalbumok szolgálnak. A nagy koncertsorozatra új Dés - Bereményi dalok is születnek, és a produkcióhoz Kulka János is csatlakozik, aminek utolsó állomása szeptember első napjaiban a Művészetek Palotájának koncertterme lesz.
„Színészeknek dalt írni külön mesterség” – mondta a zeneszerző. „Olyan szerzeményeket kell komponálni, melyek nem az énekesi teljesítményt, hanem a kifejezőkészséget erősítik." - S bár ezúttal nem Dés László lesz a főszereplő, az egyedülálló élményt ígérő koncerten ő is előad majd néhány dalt.