mztsz.hu
Támogatónk:
nka.hu
youtube.com
twitter.com
facebook.com
Együttműködő partnerünk:
Zeneszöveg Womex
Korog

Korog

A Korog 1995-ben alakult. Az alapítók közül hárman (Ágoston Eki Péter guitar, Lukács Dávid drums, Sebestyén Balázs bass) azóta is a zenekar tagjai. Keszei Krisztián (gitár) csatlakozása után készült el az első felvétel (1997 - Corpus Kriszti). Az első lemez (1999 - Álmodj Makkal) után Simon Gábor elhagyta a zenekart. Keszei Krisztián és Lukács Dávid is távozott egy időre, miközben Csihar Attila került az énekesi posztra. Lukács Dávid visszatérte után készült egy demo (2002 - Live In Studio). 
A következő lemezen (2005 - Korog) már ismét a zenekar tagja lett Keszei Krisztián is. Csihar Attila a lemez megjelenése előtt távozott a Mayhembe, helyére M.K.Atorz (ex-Neural Booster) került. Később Keszei Krisztián végleg távozott a zenekar soraiból, helyére Nagy Gábor (ex-Intense Agonizing) érkezett. Ez a formáció azóta is stabil. 
2006-ban egy több országot (Románia, Bulgária, Törökország, Görögország, Szerbia) érintő turnén vett részt a Korog. 2007 végén rögzítették harmadik lemezüket Mumus címmel.

 
A Korog zenei világát a tört páratlan ritmusok jellemzik. Az egyedi dobritmusok, a technikás gitárjáték és a virtuóz szólók mellé brutális ének párosul. Habár közönsége szerint már-már az emészthetetlenségbe hajlik a zenekar produkciója, a Korog vallja, hogy zenéje egyszerű rock’n'roll, kicsit egyedi felfogásban. Kategóriába gyömöszölni ettől függetlenül nehéz, magát growl’n'roll zenekarként azonosító a Korogot.

 
A Korog tagjai, mind túl a harmincon, a magánéletben nyugodt arcok. Azért ha elkapják az ívet, koncerten megmutatják, hogy belül még ott lapul a metal démon. Ugyanakkor a Korog sohasem volt egy sűrűn koncertező zenekar, de hűséges rajongói akár országhatáron túlra is követik őket egy-egy élő fellépés kedvéért.

Az előadó honlapja:

www.dalok.hu/korog

Az előadó Facebook oldala:

www.facebook.com/korogzenekar

Korog - Mumus

Korog
Mumus
NAIL Records
2008

Metal

Korog - Maybe Airlines

Korog
Maybe Airlines
KRG
2014

Metal, Pszichedelikus, Rock

Dalok, lemezek 1

2009. április 17. 11:49

Korog