mztsz.hu
Támogatónk:
nka.hu
youtube.com
twitter.com
facebook.com
Együttműködő partnerünk:
Zeneszöveg Womex
Hisztéria

Hisztéria

A Hisztéria zenekar története 1987-re nyúlik vissza, amikor is Pataki Antal és Törőcsik Attila elhatározzák, hogy zenekart alapítanak; így született meg a TONATT, két állandó taggal, dobos és basszusgitáros posztokon pedig beugró zenészekkel. Pár hónappal később vették fel a Hisztéria nevet; a hírhedt TOTÁL 88 fesztiválon már így léptek fel.
1987-88 folyamán rögzítettek egy 30 perces demót, majd 1990 elején kialakult a klasszikus felállás Idrányi Barna (dob) és Rákos Zoltán (basszusgitár) csatlakozása után. 1991-ben jelent meg első lemezük Támadni Kell! Címmel, szerzői kiadásban, majd 1992-ben szerződést kaptak a Nagy Feró produkciótól. 
 
Még ebben az évben megjelenik második lemezük, a Kár az Életért, melyet 1993-ban követ a Ne Fogd Be a Szád. 1995-ben kiadják a Game Over válogatásalbumot, amin három, addig még meg nem jelent szám is helyet kapott. Ezután feloszlik az eredeti Hisztéria zenekar.
Pataki Antal új csapatot toboroz (Szentpétery Zsolt-gitár, Pioszeghy Ottó-basszusgitár, Szűcs Attila-dob) és velük adja ki az ötödik Hisztéria lemezt, az X Phobya-t, 1996-ban.
Az 1997-es év aktív koncertezéssel, turnézással és médiaszerepléssel telik, ám év végén kiszáll Szentpétery gitáros, majd őt követi Pioszeghy és Szűcs is, Pataki szólóanyaga pedig mégsem lát napvilágot.
A már lekötött 1998-as bulikat Pataki kénytelen kisegítő zenészekkel lejátszani, ekkor hosszú szünet következik a Hisztéria háza táján.
 
2006-ban újra összejön az eredeti felállás egy próba erejéig, majd kialakul a mostani banda: Pataki Antal (ének), Rákos Zoltán (basszusgitár), Kiss Norbert (gitár), Csányi Péter (dob).
2007-ben különböző fesztiválokon lépnek fel, majd egy saját turnékörutat is lebonyolítanak.
2008- augusztusában végre megjelenik a várva várt Best of Cd a zenekar eddigi legjobb dalaival, illetve egy bónusz DVD, amely tartalmazza az 5 lp-t, bónusz dalokat, videókat és fotókat.
 

Az előadó honlapja:

www.dalok.hu/hiszteria

Az előadó Facebook oldala:

Hisztéria - ..Eddig...Very Best Off / part2

Hisztéria
..Eddig...Very Best Off / part2
NAIL Records
2008

Metal, Rock

Hisztéria - ..Eddig...Very Best Off / part1

Hisztéria
..Eddig...Very Best Off / part1
NAIL Records
2008

Metal, Rock

Hisztéria - Bolond A Világ

Hisztéria
Bolond A Világ
GrundRecords
2018

Punk, Rock

Dalok, lemezek 1

2009. április 17. 10:25

Hisztéria