mztsz.hu
Támogatónk:
nka.hu
youtube.com
twitter.com
facebook.com
Együttműködő partnerünk:
Zeneszöveg Womex
6test

6test

A 6TEST a 2000-es évtized második felének népszerű modern metal csapataként vonult be a köztudatba. A Szigettől a Hegyaljáig, a VOLT-tól a Rockmaratonig szinte minden fesztiválon felléptek, a Zöld Pardonban tekintélyes létszámú nézősereg gyűlt össze a koncertjükre, a Depresszió előzenekaraként pedig az egész országot végigzúzták.
A bandát később sorozatos tagcserék tizedelték (Nagy Kati énekesnő a Sushi Trainbe, Késmárki Zsolt basszusgitáros pedig a Hooligansbe igazolt át). A 2012-es év közepére – az Inside My Head és a DLG volt tagjaival kiegészülve – kialakult a mostani felállás: Pethő Seza Krisztián (ének), Toppán Anikó (ének), Bódy Zoltán (gitár), Hajdu Zoltán (gitár), Oancz János (basszus), Szabó Richárd (dob).
2013 elején a csapat négy vadonatúj dallal rukkolt elő, amelyet a Jankai stúdióban rögzítettek a Blind Myself dobos Jankai Valentin vezetésével. A hangzás ezúttal még harapósabb lett, az újabb gitáros érkezésével pedig előtérbe kerültek a súlyosabb riffek és a metalcore-ba hajló témák.
Az új, „Virágok helyett” című EP-n a zenekartól megszokott fogós, dallamos refrének közé ékelt zúzós gitártémák sorjáznak, számos szokatlan zenei párosítással megspékelve. A dél-amerikai indián zenei betétektől az agresszív thrash metalon át a populáris metalcore-ig számos műfaj színezi a palettát. A csapat védjegyévé vált fiú-lány énekespáros pedig ezúttal is kitesz magáért. A mostanában az AMD sorait is erősítő Seza falomlasztó HC-orgánumát erőteljesen ellenpontozza Toppán Anikó dallamos éneke, és a hölgy a kőkemény, ordítós témáknál is megállja a helyét.
Közben napvilágot látott a hatosfogat videója, amely Adele Rolllig In The Deep-jének döngölős metalcore riffekkel megbolondított átdolgozásához készült. A Kalahári sivatagot idéző egzotikus helyszínt a gánti bauxitbánya egyik elhagyatott meddőhányója szolgáltatta. A klip rendezője Gerócs Balázs (V-film) volt, aki számos hazai rockzenekarral dolgozott már (Tales Of Evening, Retro School Band, Sorronia).

 

Az előadó honlapja:

www.dalok.hu/6test

Az előadó Facebook oldala:

www.facebook.com/6test

6test - Csak 1 Hang

6test
Csak 1 Hang
Szerzői Kiadás / Author's Edition
2005

Metal

6test - Virágok Helyett

6test
Virágok Helyett
Szerzői Kiadás / Author's Edition
2013

Metal

Dalok, lemezek 1

2009. április 16. 14:26

6test