mztsz.hu
Támogatónk:
nka.hu
youtube.com
twitter.com
facebook.com
Együttműködő partnerünk:
Zeneszöveg Womex
Intruder

Intruder

Az Intruder zenekart Nebojsa Markovic és Ivan Halupka alapította a kilencvenes évek elején. A kezdetkor az Intruder az elektronikus zene és alfajai felé hajlott (techno, drum’n’bass), végül lecsiszolódott az a fajta zenei stílus, melyet leginkább electro popként határozhatnánk meg: strukturális pop, bomlasztó és energetikus hangzás, időnként érzelmes, álmodozó, jazzy behatásokkal.
 
Duóként az Intruder két albumot adott ki: "Experiment" 1998-ban and "Windows '99" 1999-ben, melyek nagy sikereket arattak Szerbiában. A sikereken érlelődött meg a harmadik album: "Able" (2000), és vált a csapat trióvá és kezdtek élőben fellépni Szerbiában - Miloš Vukosavljević gitáros csatlakozásával.
 
Hamarosan még két fővel gyarapodtak: Boris Kunčer dobos és Vladimir Vrzić gitáros személyében. Sikeres turnét tudhatnak maguk mögött a fesztivál-szereplésekkel, melynek fénypontja a 2001-es EXIT Fesztivál volt a nagyszínpadon a Kosheen előtti fellépéssel.
Ahogy folytatódott a turnézás a csapatnak új tagja lett: Ivana, énekesi pozícióban. Ivana soul-os, érzelmes hangja adódott hozzá az egyedi hangzású, energetikus pop, electronikus, groove és jazz zenéhez, melynek eredményeképp megszületett negyedik albumuk: "Strange Kind of Beautiful" (2003).
 
2006-ban pedig kiadták ötödik albumukat: „Dancing Shoes Starry Skies”. Még a megjelenés előtt az album két dala az listák élén szerepelt., elnyerve a csapatnak „Az Év Zenekara” címet 2005-ben, a hallgatók szavazatai alapján.
 

Az előadó honlapja:

www.intruder-music.net

www.dalok.hu/intruder

Az előadó Facebook oldala:

Intruder - Strange Kind Of Beautiful

Intruder
Strange Kind Of Beautiful
Ammonite Records
2003

Pop

Intruder - Dancing Shoes Starry Skies

Intruder
Dancing Shoes Starry Skies
Ammonite Records
2006

Elektronikus

Dalok, lemezek 1

2009. április 17. 10:53

Intruder