mztsz.hu
Támogatónk:
nka.hu
youtube.com
twitter.com
facebook.com
Együttműködő partnerünk:
Zeneszöveg Womex
Stress

Stress

Sokak számára ismeretlenül hangzik a Stress zenekar neve, pedig az 1997-ben alakult fővárosi csapat az elsők között játszott heavy metal muzsikát Magyarországon. 
A műfaj úttörőiként mégsem kapták meg a megérdemelt elismerést, többnyire csak a fémzene undergroundját is követők ismerték őket. Igaz ezen kicsiny tábor fanatikusan rajongott a karizmatikus frontember, Lőrincz Tibor vezette bandáért. 
A nyolcvanas évek hazai lemezkiadásának a szégyene, hogy az egyébként aktívan koncertező zenekarnak mindeddig egyetlen lemeze jelent meg, Kisértetkastély címen,1990-ben. Ezen a korongon olyan metalhimnuszok kaptak helyet, mint a Rockváros, a Neonlovagok, vagy a címadó Kisértetkastély. Ezek a dalok ma már a Magyar rockzene megkerülhetetlen alapműveinek számítanak. 

A Stress azonban hiába igyekezett lépést tartani a nyolcvanas évek végén, kilencvenes évek elején felbukkanó fiatal metal zenekarokkal (Pokolgép, Ossian, Sing-Sing), önhibájukon kívül képtelenek voltak igazán jelentős elismerést kivívni. Bár a csapat még a kilencves évek második felében is aktívan koncertezett, az ebben az időszakban a metalt háttérbe szorító grungehullámmal már nem tudta, és nem is akarta felvenni a versenyt.
 
Azonban a Stress tagjaiban – ahogy a friss lemez címe is mutatja - még ég a tűz, és a heavy metal másodvirágzása a banda muzsikusainak is erőt adott a folytatáshoz. A kitartás jutalma a Hammer Records gondozásában most megjelenő dupla CD, melynek egyik korongja a vadonatúj dalgyüjtemény (A tűz még ég), a másik pedig a Kisértetkastély újrakevert változata, amely így CD formátumban is eljut a közönséghez, és talán végre meghozza a 25 éve megérdemelt sikert a zenekarnak. 
Az új album egyik legkülönlegesebb dala a  címadó nóta, melyben Kalapács József, és az Akelás Katona “Főnök” László is hallható, a Cool Head Clan frontemeber Molics Zsolt pedig több szerzeményben is énekel.
 

Az előadó honlapja:

www.dalok.hu/stress

Az előadó Facebook oldala:

Stress - Kísértetkastély

Stress
Kísértetkastély
Hammer Records
2005

Metal

Stress - A Tűz Még Ég

Stress
A Tűz Még Ég
Hammer Records
2005

Metal

Dalok, lemezek 1

2009. április 17. 15:15

Stress