mztsz.hu
Támogatónk:
nka.hu
youtube.com
twitter.com
facebook.com
Együttműködő partnerünk:
Zeneszöveg Womex
Ámok

Ámok

Az ÁMOK zenekar project-ként alakult meg, még a NEVERGREEN szüneteltetése előtt. A project gondolata öt egyéniség zenei és emberi spontán egymásra találásából született.

Amikor a NG-ben az együttműködés ellehetetlenült, Vladóval, a NG gitárosával úgy döntöttünk, hogy ezt a zenekart szüneteltetni kell egy ideig. Így lett a NG utódzenekara az ÁMOK, mely projectnek indult, de zenekarrá nőtte ki magát. A zenekar neve az egyik legismertebb NG klasszikus címével azonos, melyet az első NG hanghordozó nyitószámának írtam. Ezzel a névválasztással azt kívántuk jelezni, hogy zenekarunk a zenéjét az első NG lemezek folytatásaként éli meg, korszerű felfogásban. Tehát a keményebb, súlyosabb, egy régi Metal Hammerből idézve gótikus ultra doom zenei vonalat követjük.

A zenekar tagjai: Ruszity Vladimir, a NG utolsó korszakának meghatározó gitárosa és zeneszerzője, Ispán András basszusgitáros (ex-Deák Bill Blues Band), a Dream Theater szerelmese, Szloboda Tibor, véleményem szerint kis hazánk egyik legmarkánsabb, legtechnikásabb rock énekese (egyre többen gondolják így), Németh Attila, egy tipikus heavy metal dobos, a szó pozitív értelmében, és jómagam.

Az ÁMOK saját szerzeményeket, és a csak általam és Vlado által írt NG klasszikusokat játsza, ami egyben felöleli a NG legnagyobb slágereit ( Ámok, Húszezer év hiába, A szerelmed vágya vér, Furor Christiani, A harang értünk szól, Danse Macabre, Én az árnyék, Új sötét kor szívedben, A félhomály, Vérnász, etc.).

Az ÁMOK szövegvilága azonos a NG-ével, melynek minden szövegét én írtam, az ÁMOK-ban sem tagadhatom meg magam. Szöveget ír még Szloboda Tibor, énekes is, kinek ugyanaz a szövegvilága, mint nekem; az élet és az érzelmek sötétebb oldalával foglalkozunk, mert a sötétség ismerete nélkül a fényt nem tudnánk értékelni, mivel egy Új sötét korban élünk és halunk. Nem menekülünk a gótika fogalmától, ebben nőttünk fel, ebben élünk, ebben hiszünk. Ami a zenét illeti, ezen a téren sem tagadhatjuk meg magunkat Vladóval, viszont szabadabban és korlátok nélkül szerezhetünk zenét, másik két szerzőtársunkkal, Andrással és Tiborral együtt, akik ebbe a súlyos fémzenébe tökéletesen beleolvadtak.

A zenekar 2005 tavaszának végén rögzítette első CD-jét, mely a Hammer Records gondozásában jelent meg (köszönjük a bizalmat), Szent Vér címmel. A felvételek a szabadkai Kreaton stúdióban készültek, Szöllősy Vágó János hangmérnök közreműködésével, ahogy a NG lemezek többsége is. A lemezbemutató és a szervezett koncertek sajnos elmaradtak súlyos és hosszú betegségem miatt, amiből még most sem épültem fel teljesen. Időközben a NG honlapon ellenem és az ÁMOK zenekar ellen lejárató kampányt indítottak egyes volt zenésztársaim, különféle szélsőségesen rosszindulatú, provinciális humorral megáldott, a NG rajongókat tévinformácókkal félrevezetni kívánó irományok által. Tették ezt természetesen névtelenül, illetve különböző álnevek alatt, ami önmagában is minősít. Ezekre a megnyilvánulásokra sem akkor, sem most, sem a jövőben nem kívánunk válaszolni, mint ahogy Slobodan Macura sajtónak nyilatkozott egyoldalú igazságaira sem.

Az egyedüli válasz minden kérdésre és kijelentésre az ÁMOK zenekarral kapcsolatban az általunk kiadott lemez, és úgy érezzük, hogy ez egy méltó válasz. A döntés jogát mindenkinek az ízlésére bízzuk. Az 5. Gothica Fesztiválon éreztük azt az erőt a színpadon amiért ezt a műfajt csak szeretni lehet. Az ÁMOK most indul. Az első állomásunk a Wigwam klub lesz, ahol április 21-én bepótoljuk az egy éve elmaradt lemezbemutatót, Szent Vér címmel. Szeretettel várunk mindenkit, aki a NG-t szerette/szereti, és azokat is akik a NG-ből hiányoltak valamit.

Non omnis moriar.

Matlári Miklós, az ÁMOK zenekar nevében

Az előadó honlapja:

www.dalok.hu/amok

Az előadó Facebook oldala:

Ámok - Szent Vér

Ámok
Szent Vér
Hammer Records
2005

Metal

Ámok Sámánima 2005
Dalok, lemezek 1

2009. április 16. 14:55

Ámok