mztsz.hu
Támogatónk:
nka.hu
youtube.com
twitter.com
facebook.com
Együttműködő partnerünk:
Zeneszöveg Womex
Impresseve

Impresseve

A fiatal zenészekből álló zenekart Zsoldos Dániel alapította 2004-ben. Az együttes létrehozásának ötlete egy étterem felkérése után született, akik fellépési lehetőséget biztosítottak Dániel és zenészbarátai részére. Az első sikeres koncertet követően egyre több felkérést kaptak, majd néhány tagcsere és változás után kialakult a jelenlegi felállás és zenei arculat.

A zenekart alapító vibrafonos és ütőhangszeres Zsoldos Dániel, zenész család gyermeke. Édesapjától, az elismert ütőhangszeres és vibrafonművésztől tanult dobolni, majd a dobfelszerelést 2001-ben ütőhangszerekre váltotta. 2007-ben végzett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz Tanszakán.
A zenekar hangzásvilágát tökéletesen kiegészíti Györfi Anna énekesnő érzéki hangja, aki 2007-ben csatlakozott hozzájuk. Anna hat évig zongorázott, majd két évig ütő szakra járt. Több sikeres musicel-ben szerepel, kórusban énekel és szinkronizál.
Hosszú hónapok munkájának eredményeképpen született meg az együttes debütáló lemeze Elveszett Idő címmel a Tom-Tom Records kiadó gondozásában 2007 Karácsonyán.

Fellépéseik alkalmával az együttes minden alkalommal vendégelőadókkal lép fel, így garantálva a mindig friss és színes zenei élményt.
 
 
Elveszett Idő
Ígéretes kiadvánnyal bővült 2007 év végére a magyar könnyűzenei lemezek tárháza. Fiatal tehetségek alkotják az Impresseve nevű formációt, akik cseppet sem vesztegették az időt a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem kapuját elhagyva. Hosszú hónapok fáradtságos munkájának eredményeként megszületett debütáló albumuk Elveszett idő címmel a Tom-Tom Records gondozásában. Új hang, új formáció és merőben igényes egyedi stílus.
Az album egy különféle stílusokból kevert igényes zenei koktél, mind a szélsebesen bővülő rajongótábor, mind a zenész kollégák számára. A lemez néhol energikus funkys, néhol popos, néhol acid-jazzes, de imitt-amott belecsempészve megtalálhatunk némi keleties fűszert is vagy éppen elektronikus hangzást. A harmadik dal Jó reggelt címmel, akár egy frissítő reggeli torna, lágy keleti csípőringatás vegyítve funky-s fejbiccentésekkel. A lemez címadó nótája (Elveszett idő) szövegvilágában régi emlékeket, érzéseket felidéző melankolikus hangulatba kalauzol, amit nagyon ötletes hangszereléssel lendületes tempóban adnak elő. Zseniális hangszer arzenált vonultat fel az idő múlásának és az óra ketyegésének szimbolizálására a zenekar alapítója Zsoldos Dániel vibrafonos ütőhangszeres. Játékával és ötleteivel kifejezetten egyedivé teszi a zenekar hangzásvilágát, amit tökéletesen kiegészít Györfi Anna érzéki énekhangja.
A lemezt olyan kiváló zenészek közreműködésével rögzítették, akiknek neve további garanciát jelent az igényes és minőségi végeredményre. Barta Zsolt gitáron, Borlai Gergő és Golovics Ferenc dobokon, Dennert Árpád szaxofonon, Torják Dávid basszusgitáron és Zsoldos Béla vibrafonon játszik az együttes bemutatkozó anyagán.
Az elkészült kiadvány hűen tükrözi a zenekar igényes, változatos és előremutató stílusát, amit a jövőben is képviselni szeretne.  

Az előadó honlapja:

www.dalok.hu/impresseve

Az előadó Facebook oldala:

Impresseve - Elveszett Idő

Impresseve
Elveszett Idő
Tom-Tom Records
2007

Jazz

Dalok, lemezek 1

2009. április 17. 10:52

Impresseve