mztsz.hu
Támogatónk:
nka.hu
youtube.com
twitter.com
facebook.com
Együttműködő partnerünk:
Zeneszöveg Womex
Egyszercsak

Egyszercsak

Az Egyszercsak zenekart 1997. szeptemberében három jóbarát alapította: Giret Fruzsina énekesnő, Szepesi Mátyás gitáros és Mester Miklós basszusgitáros. Az első öt évük kemény felkészülés volt, amely alatt klubokban zenéltek, dalokat írtak és próbálták megtalálni saját egyedi hangzásvilágukat. A végleges felállás 2002 tavaszára alakult ki, amikor az együttes két új taggal egészült ki: ifj. Födő Sándor billentyűs-ütőhangszeressel (aki fiatal kora ellenére olyan művészekkel dolgozott már együtt, mint Presser Gábor, Horgas Eszter, Gerendás Péter, stb.), valamint Árkosi Péter dobossal.
Nem sokkal azután, hogy teljes lett a zenekar kiadták első maxijukat, amelynek címadó dala, „Az ördög nem alszik” és az abból forgatott klip 2002 nyarán minden fontos zenei médiumon sikeresen szerepelt.
A bemutatkozó dal sikere után Dorozsmai Péter, a Tom-Tom Records vezetője egyből két lemezre szóló szerződést ajánlott a zenekarnak. A zenekar előzetes munkájának köszönhetően 2002. októberére már a boltokba került az első nagylemez. A zenei anyag nagyon jó összegzése a zenekar megalakulása óta eltelt öt évnek, és olyan kiforrott, populáris rockszámokat tartalmaz, amelyeket minden hazai rádióállomás örömmel fogadott.  
Az állandó koncertezés, a sorozatos videóklip-forgatások és az intenzív médiajelenlét mellett a szakma elismerése sem maradt el: „Az év hazai felfedezettje”kategóriában Arany Zsiráf jelölést kapott, „Ahogy nézlek” című klipjük pedig elnyerte a „Legjobb rendezés” díját a II. Budapesti Nemzetközi Zenei TV Fesztiválon.
Az első lemez sikerei után a zenekar újabb albumot készített el tizennégy vadonatúj számmal, amelyek mindegyike tartalmazza a zenekartól megszokott hangzásvilágot kiegészítve egy-két újabb hangszínnel, zenei stílussal és változatosabb tartalmú szövegekkel.
 
ifj. Födő Sándor
Giret Fruzsina
Szepesi Mátyás
Mester Miklós
Árkosi Péter
 
Egyszercsak
Az ígéretes zenekar első albumát egy maxi előzte: ”Az ördög nem alszik” a Bridge FM játszási listájának második helyéig szaladt, és összesen vagy három hónapig tanyázott az élbolyban – emellett több más rádió is műsorára tűzte a felvételt. A siker meghozta számukra az első album elkészítésére szóló szerződést, így 2002. októberében a Tom-Tom Records gondozásában megjelent a zenekar nevével megegyező album. A lemezanyag gerincét a megalakulásuk óta eltelt öt év során írt dalok képezik, köztük néhány további, az ”Ördög nem alszik”-hoz hasonlóan ”slágergyanús” szerzemény. A lemez zenei rendezője (ahogy a maxié is) a gitárosként és zeneszerzőként is a hazai legjobbak közt emlegetett Hrutka Róbert, a vokál-hangszerelés pedig Jamie Winchester munkája. A nagylemez hangzása szintén a maxin kitaposott irányt követi: igazi XXI. századi rockos popzene, amelyben az élő hangszerek és a modern effektek együtt adják meg a dalok végső formáját.
 
Megintcsak
Az Egyszercsak zenekar második lemeze 2004. április végén került a boltokba. Az önironikusan ”Megintcsak” címre keresztelt korong zenei rendezője Jamie Winchester, akinek neve garancia az energikus, korszerű megszólalásra. A második album nagy kedvence lehet mindazoknak, akiket a dögös, slágeres rockdalok mellett nem hoz zavarba egy-egy jó hangszeres megmozdulás vagy a szokásos popdaloknál több agysejtet igénybe vevő dalszövegek. A lemez beharangozó klipje a ”Végtelen futam” című dalra készült. A burleszkfilm-szerű klip főszereplője nem más, mint Koko, az egykori profi boksz világbajnok, aki a csapat nagy rajongójaként boldogan vállalta el a felkérést. A klip Bud Spencer bokszolós filmjeinek paródiája, ahol a csapat tagjai kétbalkezes öklözőket, Koko pedig az őket felkészítő tapasztalt, ”öreg” mestert alakítja. A kiválasztott dal, ”A végtelen futam” egy igazi dögös, rockos popdal, amelynek szövege jól illeszkedik a sztorihoz: az ember soha sem adhatja fel – így tesznek a csapat tagjai is a klipben.
 
 

Az előadó honlapja:

www.dalok.hu/egyszercsak

Az előadó Facebook oldala:

Egyszercsak - Egyszercsak

Egyszercsak
Egyszercsak
Tom-Tom Records
2002

Pop

Egyszercsak - Megintcsak

Egyszercsak
Megintcsak
Tom-Tom Records
2004

Pop

Dalok, lemezek 1

2009. április 16. 16:09

Egyszercsak