mztsz.hu
Támogatónk:
nka.hu
youtube.com
twitter.com
facebook.com
Együttműködő partnerünk:
Zeneszöveg Womex
Pálvölgyi Géza

Pálvölgyi Géza

Pálvölgyi Géza a magyar igényes popzenét olyan nagy slágerekkel gazdagította, mint az Utazás az ismeretlenbe, a Hajnali szél vagy a New York, New York című híressé vált Charlie dal.
Zenei tanulmányait a Bartók Béla Konzervatórium jazz tanszakán kezdte, ahol a legendás Gonda János volt a  főtárgy tanára. Az iskolából rögtön az EAST együttes tagja lett, ahol olyan albumokon közreműködött, mint a Játékok, Rések a falon és a Hűség. Később pedig a Szerelem sivataga, és a Rádió Bábel című albumokhoz szerzett zenét.
Egy rövid Skorpió együttesben tett kitérő után 1990-ben a Tátrai Band alapító tagjaként vált a magyar zenei élet egyik kitörölhetetlen dalszerzőjévé: Illúziók nélkül, A küszöbön túl, New York , New York, Titkos szerelem, Utazás az ismeretlenbe, Hajnali szél, Az utolsó dominó, Mexicano.  
2002-ben a Valami Amerika című filmhez írt zenét, és egy Jamie Winchesterrel közösen szerzett betét dal is az ő nevéhez fűződik, amely a Lonely Angel’s Land címet viseli.
A magyar „közönségkedvenc” film sikere utáni évben Pálvölgyi Géza szólóban is bizonyított, hiszen Silence címmel jelent meg szerzeményeinek instrumentális változatát tartalmazó dupla album a Tom-Tom Records kiadásában.
 
Silence I-II.
Pálvölgyi Géza, a Tátrai Band, a legendás East és a Skorpió együttes zongoristája, egyben a felsorolt zenekarok zeneszerzője, 2003-ban jelentette meg első szerzői albumát. A dupla album egy új, instrumentális lemez és a zeneszerző által kiválogatott legnagyobb EAST és Tátrai Band slágereket tartalmazza.
Pálvölgyi Géza pályafutása alatt nem egyedül állóak a hangszeres szerzemények, hiszen a Tátrai Band albumain is rendszeresen szerepeltek instrumentális kompozíciók, amelyek vagy Pálvölgyi Géza vagy Tátrai Tibor nevéhez kapcsolódtak. A szerzemények sikerei indították a két zeneszerző-muzsikust, hogy közös albumot készítsenek, így született meg a Városi lebegés, és a Csillagszél című album.
A 2003-as szólóalbum két órás hanganyaga nagyon változatos, hiszen az első lemezén a zeneszerző legfrissebb szerzeményei szerepelnek, amelyek kifejezetten erre a lemezre íródtak. A második albumon pedig olyan ismert szerzemények kerültek fel, mint az Utazás az ismeretlenbe, Hajnali szél, New York, New York, valamint a Valami Amerika című film nagy sikerű slágere, a Lonley Angel’s Land, Jamie Winchester előadásában.
Közreműködők:
Tátrai Tibor, Horváth Charlie, Kovács Tamás, Csiszár Péter, Solti János, Papp Tamás, Szappanos György, Lakatos Antal, Takáts Tamás, Dorozsmai Péter, Maróthy Zoltán, Móczán Péter, Malek Andrea, Keresztes Ildikó, Jamie Winchester, Auth Csilla, Tóth Edina, Czerovszky Henriett, Tunyogi Orsi, Tunyogi Bernadett.
 

Az előadó honlapja:

www.palvolgyigeza.hu

www.dalok.hu/palvolgyigeza

Az előadó Facebook oldala:

Pálvölgyi Géza - SILENCE II.

Pálvölgyi Géza
SILENCE II.
Tom-Tom Records
2003

Pop

Pálvölgyi Géza - SILENCE I.

Pálvölgyi Géza
SILENCE I.
Tom-Tom Records
2003

Pop

Dalok, lemezek 1

2009. április 17. 14:29

Pálvölgyi Géza