mztsz.hu
Támogatónk:
nka.hu
youtube.com
twitter.com
facebook.com
Együttműködő partnerünk:
Zeneszöveg Womex
Cserháti Zsuzsa

Cserháti Zsuzsa

Cserháti Zsuzsa hosszú ideje a magyar művészvilág egyik legkedveltebb sztárja volt. Különös életútja, sok műfajt megtapasztalt szakmai tudása érett művésszé formálták az elmúlt 20-25 évben.
Cserháti Zsuzsa tíz évig tanult klasszikus balettet, majd 1965-ben lépett énekesnői pályára. Kezdetben a Rangers, majd a Thomastic együttessel turnézott.
Az 1972-es Táncdalfesztivál egyik nagy felfedezettje volt. Legnagyobb sikereit a Kicsi, gyere velem rózsát szedni, a Boldogság, gyere haza és az Árva fiú című dalokkal aratta.
1977-ben a Tessék választani című versenyen nagydíjat nyert, majd külföldi vendéglátóhelyeken, később Budapesten és vidéken énekelt. A nyolcvanas években a budapesti Moulin Rouge vezető énekese volt. Később betegség miatt hirtelen jelentős túlsúlyt szedett fel, s ezért egy időre visszavonult a színpadtól, s - ahogy ő maga többször mondta - szinte elfeledve, szegénységben élt.
1996-ban, a Charlie-t is újra befuttató Rózsa István, a Rózsa Records vezetője vette rá egy új lemez elkészítésére. Ez az album, a Hamu és gyémánt jelentette számára a visszatérést, amivel egy csapásra ismét sztár lett.
A Mennyit ér egy nő című stúdiólemez és a koncertalbum a következő évben pedig szintén óriási példányszámban fogyott. Szerepelt Leslie Mandoki Találkozások című CD-jén, s korábbi dalait is újra kiadták.
Orvosi segítséggel lefogyott, lemezei és színpadi fellépései nagy sikert arattak. 1998-ban megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend Kiskeresztjét. A hanglemezgyártók Arany Zsiráf-díját háromszor érdemelte ki.1999-ben, több év várakozás után jelent meg a BMG kiadásában Adj még a tűzből című albuma, amely rövid idő alatt bearanyozódott. A 2000-es Várj! című lemeze szintén a zene szeretők nagy kedvence lett.
Két év után, 2002 tavaszán újra stúdióalbummal jelentkezett a hazai popzene koronázatlan királynője, az aranytorkú Cserháti Zsuzsa. Az Add a kezed című lemez dalai poposra sikerültek, köszönhetően a dalszerzőknek: Auguszt Báriónak (az AD Stúdió frontembereként Bárió írta a Nyári eső és a Páratlan páros című slágereket) és Menyhárt Jánosnak (a V-Moto Rockban számos sláger szerzője), valamint a zenei producerelésért felelős Czomba Imrének.
Cserháti Zsuzsa 2003. július 23-án este, otthonában hunyt el. Az énekesnő 55 éves volt.
 

Az előadó honlapja:

www.dalok.hu/cserhatizsuzsa

Az előadó Facebook oldala:

Cserháti Zsuzsa - Édes Kisfiam

Cserháti Zsuzsa
Édes Kisfiam
E.Z.S. Music
2000

Pop

Cserháti Zsuzsa - Rácsaim Ledőltek Már

Cserháti Zsuzsa
Rácsaim Ledőltek Már
E.Z.S. Music
2003

Pop

Cserháti Zsuzsa - Gyűjteményes Válogatás CD3

Cserháti Zsuzsa
Gyűjteményes Válogatás CD3
E.Z.S. Music
2008

Pop

Cserháti Zsuzsa - Gyűjteményes Válogatás CD2

Cserháti Zsuzsa
Gyűjteményes Válogatás CD2
E.Z.S. Music
2008

Pop

Cserháti Zsuzsa - Gyűjteményes Válogatás CD1

Cserháti Zsuzsa
Gyűjteményes Válogatás CD1
E.Z.S. Music
2008

Pop

Cserháti Zsuzsa - Útközben Valahol

Cserháti Zsuzsa
Útközben Valahol
E.Z.S. Music
2008

Pop

Dalok, lemezek 1

2009. április 16. 15:41

Cserháti Zsuzsa