mztsz.hu
Támogatónk:
nka.hu
youtube.com
twitter.com
facebook.com
Együttműködő partnerünk:
Zeneszöveg Womex
Bridge To Solace

Bridge To Solace

A zenekar 2000 elején, egy zűrös éjszakán alakult.
Az akkori felállásban csak két tag (Alberti Krisztián – gitár, Sztojka László – basszusgitár) pozíciója volt biztos, a „maradék” két ember, Kuttner Tamás és Fellegi Ádám helye bizonytalan volt, tekintve, hogy a két tag valamennyi e műfajban használatos hangszert meg tudta szólaltatni.
Mindannyiuknak volt zenekara ebben az időben, (Fellegi Ádám a műfajon belül legendás hírű Newborn nevezetű zenekarban dobolt ekkor) de úgy érezték, hogy vicces lenne együtt is csapni valami zajt. A Newborn zenekar nem sokkal később feloszlott, így logikusnak tűnt, hogy az ott már nagy rutint szerzett Jakab Zoltán frontember szálljon be a csapatba, ezzel meg is pecsételve az első felállást, ahol is a fennt említett két „biztos tag” mellett Fellegi Ádám vette fel a gitárt és Kuttner Tamás ült a dobok mögé.
A kis „mellék project” végül is 2002-ben debütált az amerikai Bane zenekar társaságában, még „Joy’s Pride” néven.
A koncert nem aratott osztatlan sikert, sokan furcsállták például, hogy Fellegi Ádám mit keres gitárral a kezében a színpadon, amikor neki a dobok mögött van a helye. Zeneileg azonban érezhető volt már akkor is, hogy itt valami különleges, varázslatos dolog van kialakulóban.
Ezt mi sem támasztja jobban alá mint az a tény, hogy pár hónappal később a fennt említett koncert videó felvételével „házalva” Fellegi Ádám meg is találta a megfelelő kiadót Németországban, Munchenben, (Let It Burn Records) aki hajlandó volt az akkor már Bridge To Solace néven működő zenekart a szárnyai alá venni és az első nagylemezre szerződést ajánlani.
Ekkor felgyorsultak az események, hiszen a „mellék project”-nek akkor még nem is volt megfelelő mennyiségű dal a repertoárjában egy nagylemezhez.
Ezek azonban Fellegi Ádám-zene és Jakab Zoltán-szöveg – jóvoltából hamar megszülettek és felvételre kerültek egy budapesti stúdióban. A lemez címe Of Bitterness And Hope lett.
És itt jött a meglepetés. Az album ugyan is annyira jó fogadtatásban részesült Európa szerte, hogy a most már „külföldi kiadós nagylemezes” Bridge to Solace mindössze öt helyi koncert után az első Európa turnéján találta magát 2003 szeptemberében.
A turné három hétig tartott és hét országot érintett.
Még abban az évben a zenekar visszament és ugyan rövidebb ideig, de újra úton voltak Európában négy ország érintésével az amerikai Walls Of Jericho társaságában.
Ekkor már nem volt megállás.
A zenekar második anyaga 2004-ben jelent meg szintén a német Let It Burn kiadó gondozásában. Ez ugyan csak egy öt számos mini album volt, de zeneileg nem kis meglepetéssel szolgált. Egy professzionális opera énekesnő több számban is feltűnik a lemezen. Ezzel a Bridge To Solace beírta magát a kemény zene történelemkönyvébe.
Ebben az évben a zenekar már olyan együttesek társaságában lépett fel mint a Testament vagy a Cradle Of Filth a Petőfi Csarnok szabadterén, illetve a Szigeten a Children Of Bodom nevű finn metál legendával.
Természetesen a külföldi fellépések is folyamatosak voltak 2004-ben is, azonban egy újabb igazi Európa turné 2005-ben köszöntött ismét a zenekarra. Ez négy hétig tartott, gyakorlatilag szünnap nélkül, az amerikai Undying zenekar társaságában.
A turné után Alberti Krisztián családi okok miatt kivált a zenekarból.
Helyére a fiatal, de rendkívül tehetséges Szollár Bálint került.
Ekkor már nem volt olyan hétvége amikor a zenekar ne koncertezett volna.
Év végén újabb mini turné következett Európában.
A 2006-os év új nagylemezt és ezzel kiadóváltást is hozott a zenekar életébe.
Az új istálló a holland GSR Records akik nagy megelégedéssel fogadták az új nagylemezt, amit természetesen turné is követett.
A zenekar egy húsz állomásos Európa turnén mutathatta be az új anyagot a svéd Raised Fist társaságában. Az utolsó egy katartikus budapesti koncert volt, ahol a srácok már „veterán”-ként játszottak.
Nem sokkal később pedig már újra úton volt a csapat, a finn Endstand zenekar társaságában Európában.
A zenekar a sok külföldi fellépés után Magyarországot vette célba és hétvégenként magyar klubbokban játszott.
Ekkor már osztatlan volt a siker itthon is.
A 2007-es év újabb európai kört hozott az amerikai 12Tribes és az angol Raging Speedhorn társaságában. A turné három hétig tartott és teljes fizikai leépüléssel járt.
Jelenleg „aktív csend” honol a zenekar háza táján, hiszen a csapat új nagylemezre készül, dalokat ír, ezzel is próbálva kipihenni az aktív turnézás fáradalmait.
A negyedik lemez 2008 nyarára várható.
 

Az előadó honlapja:

www.dalok.hu/bridgetosolace

Az előadó Facebook oldala:

www.facebook.com/bridgetosolace

Bridge To Solace - Bitterness And Hope

Bridge To Solace
Bitterness And Hope
Szerzői Kiadás / Author's Edition
2003

Metal, Rock

Bridge To Solace - Kingdom Of The Dead

Bridge To Solace
Kingdom Of The Dead
Szerzői Kiadás / Author's Edition
2004

Metal, Rock

Bridge To Solace - House Of The Dying Sun / Where Nightmares And Dreams Unite

Bridge To Solace
House Of The Dying Sun / Where Nightmares And Dreams Unite
EDGE Records
2009

Metal, Rock

Dalok, lemezek 1

2009. április 16. 15:24

Bridge To Solace