mztsz.hu
Támogatónk:
nka.hu
youtube.com
twitter.com
facebook.com
Együttműködő partnerünk:
Zeneszöveg Womex
Pupilla Project

Pupilla Project

Az ambient hangvételű zenekart ZUM néven, Cserepes Panni ütő- és fúvós hangszereken is játszó kísérleti énekes, zeneszerző alapította 1997-ben. A zenekarból kifejlődött alkotói csoport közreműködésével és a Cökxpon Ambient Fesztivál megteremtésével honosította meg az ambient, modern, összművészeti gondolkodást, egyben közösségi fórumot Magyarországon, lehetőséget teremtve ezzel a hazai fiatal, kortárs-kísérletező művészek bemutatkozásához és egymás közötti új kapcsolatok, közös munkák megszületéséhez. A ZUM zenekart is ez a folyamatos zenei és zenészbeli szabad fluktuáció jellemezte, ahol a különböző világokat képviselő alkotók találkozása teremtette meg a ZUM zenei sokszínűségét.
A zenekar kezdetben kizárólag élőben, ütőhangszerekkel készített atmoszférikus zenét, majd az technikai igényeket leegyszerűsítve, hagyományosabb hangszerek bevonásával gazdagodva kiforrott a mostani formáció letisztult formájához a Pupilla projekthez.
Egyedi hangzásvilágának kísérlete az akusztikus, etno és a környezetünkben létező zörejekből készített hang-minták és énekhangok szférisztikus kinövesztése és többszólamúságukkal való játékra épül, finom elektronikával megfűszerezve, lüktető ritmusokba ágyazva. Az egyes dalok térképe számítógépben készül, majd ez képeződik le és alakul át élővé.
Mondanivalója a szellem világba való elvágyódásból születik, az elektroakusztikus bio-trance formáinak a segítségével.
A vizuális képet a Sfeer képzőművész páros által koncepcionált, animációs, speciális digitális fotó, archív film- és videotechnika felhasználásával készített számítógépes munkák adják, élőben a produkcióhoz hangolva. Az alkotók több éve vesznek részt budapesti és nemzetközi underground, elektronikus zenei és filmes, intermédiás összművészeti fesztiválokon.
 

Az előadó honlapja:

www.cokxponambient.hu/hu/alkotok/zene/pupilla.htm

www.dalok.hu/pupillaproject

Az előadó Facebook oldala:

Pupilla Project - Love

Pupilla Project
Love
Szerzői Kiadás / Author's Edition
2005

Elektronikus

Pupilla Project - Macid

Pupilla Project
Macid
Szerzői Kiadás / Author's Edition
2007

Elektronikus

Dalok, lemezek 1

2009. április 17. 14:39

Pupilla Project