mztsz.hu
Támogatónk:
nka.hu
youtube.com
twitter.com
facebook.com
Együttműködő partnerünk:
Zeneszöveg Womex
Ideas

Ideas

Az Ideas zenekar 1994. októberében alakult Tatabányán. A kezdetben négy tagot számláló zenekar (Zelizi László-gitár, Gabo-gitár/ének, Torma Mihály-basszusgitár, ifj. Békési László-dob) '95-ben lépett először a nyilvánosság elé. Ebben az évben két demofelvétel készült: az “Enthralled”, illetve “Az emlékező”.
1996-ban bővült a felállás, intenzív koncertidőszak vette kezdetét, melynek lezárásaként napvilágot látott a “Like A Forced Withering” címet viselő, első hivatalos demo.

1998-ban az együttes elkészítette debütáló “Maze (The Portrait Of Our Race)” című lemezét, mely nagy underground visszhangot keltett világszerte, és elkészült a zenekar első videóklippje a „Shining” című számra.

A folytatás 2000-ben következett a Nephilim Records gondozásában megjelent „Journey Around A Soul” c. második lemez képében. Ezzel az albummal több nagyobb koncertre és fesztiválra (pl. Gothica, Sziget, Metal Millennium stb.) eljutott a  zenekar, és külföldi terjesztést is kapott a kiadó részéről.
A harmadik “New Dreams' Cradle” c. lemezt a Hammer/Nail Records 2003. nyarán jelentette meg olyan számokkal, mint a “Pure Flying”, “...And Some Thoughts”, amelyek több válogatáson is szerepeltek (pl. TAZ, Gothica stb.)

2003. végére a zenekar belső gondok miatt feloszlott, ekkor úgy tűnt nem lesz folytatás.

2004. új tagok keresésével, és zeneírással telik, majd lassan kezd kibontakozni egy ’új Ideas’. Ennek köszönhetően hamar körvonalazódott a következő album (Demo of the next album '04 - '05).

2005. márciusában több énekes meghallgatása után, a zenekar megtalálja a megfelelő hangot Kun Anita énekesnő személyében.

2006. májusában a Hammer/Nail Records-nál megjelenik a negyedik Ideas album Kalapács József és Andy B.Franck vendégénekesek közreműködésével, “Ébredés/Revival” címmel, magyar és angol nyelven.

Még ebben az évben Békési László dobos úgy dönt búcsút vesz a zenekartól. Helyére egy régi közös ismerős, Takács Tamás kerül.

2007. áprilisában elkészül a zenekar új videóklippje az “Angyal” című dalra.

Szeptemberben 4 év után, újra a csapat tagja Preil Tibor gitáros, majd az új anyag már csaknem befejezése előtt elhagyja a zenekart Hamburger Ferenc billentyűs.

2008. januárjában csatlakozik a zenekarhoz Gallay Lajos billentyűs, így ismét teljes a felállás.
Jelenleg a zenekar egy-két fellépéstől eltekintve dolgozik a következő album dalain, mely stílusában hasonlít elődjéhez, de pörgősebbnek ígérkezik.

Az előadó honlapja:

www.dalok.hu/ideas

Az előadó Facebook oldala:

www.facebook.com/IdeasOfficial

Ideas - New Dreams' Cradle

Ideas
New Dreams' Cradle
NAIL Records
2003

Metal

Ideas - Revival

Ideas
Revival
NAIL Records
2006

Metal

Ideas - Ébredés

Ideas
Ébredés
NAIL Records
2006

Metal

Ideas - Phoenix

Ideas
Phoenix
NAIL Records
2008

Metal

Ideas - Főnix

Ideas
Főnix
NAIL Records
2008

Metal

Ideas - Hide Your Heart

Ideas
Hide Your Heart
NAIL Records
2011

Metal

Ideas - Őrizd A Szíved

Ideas
Őrizd A Szíved
NAIL Records
2011

Metal

Ideas - Oneness

Ideas
Oneness
NAIL Records
2017

Metal

Ideas - Egység

Ideas
Egység
NAIL Records
2017

Metal

Dalok, lemezek 1

2009. április 17. 10:37

Ideas