mztsz.hu
Támogatónk:
nka.hu
youtube.com
twitter.com
facebook.com
Együttműködő partnerünk:
Zeneszöveg Womex
Géczi Erika

Géczi Erika

60 év az életben, ebből 30 év a hivatásos zenei pályán négy zenekarban, és most egy új szóló album, mely egy új szólópálya kezdete.


Erika 15 éves korában kezdett el zenélni és kajakozni is egyaránt, de élsportolói pályafutása alatt a zene nem igazán tudott főszerephez jutni életében. Kis klubokban, amatőr együttesekkel lépett fel, leginkább az örömzenélés kedvéért.

1986-ban azonban a Bojtorján együttes felfigyelt rá, és vendéggént több alkalommal is szerepelt koncertjeiken. 1989-ban aztán az újjáalakuló Bojtorján együttes egyik énekesnője lett Szabó Csilla mellett. Megjelent egy hanglemezük, melyről az „Úton vagyok” című dal Erika egyik legismertebb dala lett.

Kiválva a Bojtorjánból némi kis szünet után a Rockfort együttesbe hívták énekelni, ahol először szintén Szabó Csilla, később Almási Enikő volt az énekes partnere. Ez idő alatt jött az ismeretség Koltay Gergellyel, aki felkérte Erikát és Csillát a Honfoglalás főcímdalának eléneklésére, mely duett változat a filmzene albumára is felkerült. A „Szállj sólyomszárnyán” című dal egy egész ország ismertségét hozta el mindkettőjüknek. Az 1997-es Eurovizíos Dalverseny hazai versenyén Jolly című
dalukkal második helyezést értek el, egy évvel később pedig a Szegeden rendezett kajak-kenu világbajnokság nyitóünnepségén már Almási Enikővel adták elő „Vizek szabadjai” című dalukat, összekapcsolódva így a sport és a zene.

2000-ben Koltay Gergely újjáélesztve a folk-rock zenét játszó Kormorán együttest, Erikát is bevette a zenekarba Tóth Reni és Mr Basary énekesek társaságában. Számtalan koncert, CD-k, DVD-k sora, aranylemezek, fémjelezték útjukat az együtt töltött 10 év alatt, s a Magyar Örökség díj kitüntetés 2006-ban, művészetük elismeréseképpen.

Mindemellett 2002-ben „Megfestett érzések” címmel megjelent első szóló albuma, mely GLM produkcióként három művész alkotásait tartalmazta. T. Lukács Ágnes képeihez Máthé József írt verseket, melyeket Erika zenésített meg és énekelt.

2011-ben öt muzsikus, köztük Erika is, elválva a Kormorántól megalapítják az Örökség zenekart, tovább örökítve a Kormorán szellemiségét, zeneiségét.

2018 pedig a szóló pálya kezdete, s egy új szóló album „Angyalszárnyakon” címmel.

Az előadó honlapja:

geczierika.hu

www.dalok.hu/geczierika

Az előadó Facebook oldala:

www.facebook.com/geczi.erika.hivatalos

Géczi Erika - Angyalszárnyakon

Géczi Erika
Angyalszárnyakon
Era G. Bt.
2019

Pop

Dalok, lemezek 1

2019. október 09. 14:11

Géczi Erika