mztsz.hu
Támogatónk:
nka.hu
youtube.com
twitter.com
facebook.com
Együttműködő partnerünk:
Zeneszöveg Womex
Forezla Pitok

Forezla Pitok

Szabó Benedeket sokféleképpen ismerhetjük. Elsősorban énekes-dalszerzőként, a Szabó Benedek és a Galaxisok és a Zombie Girlfriend frontembereként. Most pedig már Forezla Pitokként, a lo-fi és az ambient érdekes megszemélyesítőjeként is megismerhetjük.

Szabó Benedek mostanában egyre közelebb került az instrumentális, progresszívebb zenékhez – nem csak hallgatás szintjén, hanem annak művelőjeként is. Persze nem lehet összemosni a két anyagot, sok közük ugyanis nincs egymáshoz; de ki az a Forezla Pitok?

„Azt álmodtam, hogy van egy ember, akit úgy hívnak, Forezla Pitok. Azt hiszem, valami kém lehetett, de másra nem emlékszem.”

A legutóbbi Galaxisok nagylemez óta tudjuk, hogy Benedek szövegei mostanában gyakran hagyatkoznak a dalszerző álmaira. Ez az anyag viszont teljesen instrumentális, így az EP dallamai azon túl, hogy álomba ringatnak, végig nagyon nyugodtak, egyfajta érdekes relaxációs állapotba sodornak, a borító és a címadás is ebből adódik. Nem csoda, hiszen a kislemez egy egyhetes betegszabadság idején íródott, amikor Benedek szép és nyugodt napokat élt meg: nem csinált mást, csak japán ambientet hallgatott és filmeket nézett.

Az előadó honlapja:

www.dalok.hu/forezlapitok

Az előadó Facebook oldala:

Forezla Pitok - Moon Gum (EP)

Forezla Pitok
Moon Gum (EP)
Randy Hardcore EM
2019

Elektronikus, Világzene

Dalok, lemezek 1

2019. június 28. 13:18

Forezla Pitoki