mztsz.hu
Támogatónk:
nka.hu
youtube.com
twitter.com
facebook.com
Együttműködő partnerünk:
Zeneszöveg Womex
Bottah Rankin & Jah Golden Band

Bottah Rankin & Jah Golden Band

Autentikus jamaikai roots rock reggae-pszichedelikus dub-jazzy elemekkel.

Bottah Rankin (mc-énekes) Jah arany bandájával azaz a Jah Golden Banddel 2016-ban álltak össze a budapesti éjszakában. Az énekes 2009-ben kezdte zenei pályafutását a reggae világában jamaikai patois nyelven. Különböző stílusú zenei kísérletezés után úgy döntött megalapítja saját formációját, hogy mondanivalója abban a formában jöjjön létre, ahogy az a leginkább őszinte és hiteles tud lenni.

A 7 fős armada tagjai képzett zenészek, kikben közös a jamaikai zene szeretete, a pozitív, emberbarát üzenetek közvetítése, s a nem hétköznapi zenei megoldások színpadra emelése. Fő jellemző ágazatai a reggae, dub, jazz, hip-hop és ezek ötvözése.

A 2017-es Reggae Camp fesztiválon debütált a projekt. A szeretetteljes, felemelő, átszellemült zenei rezgések garantáltak koncertjeiken. Az autentikus 80-as évek legendás jamaikájának hangzása, a rub a dub, a rankin style keveredik a spirituális melódiákkal, illetve kísérleti hangszeres megoldásokkal. Az analóg hangzást, saját gyártmányú hangszínekből kikevert dub -soundok teszik naprakésszé.

Az előadó honlapja:

www.dalok.hu/bottahrankinjahgoldenband

Az előadó Facebook oldala:

www.facebook.com/BottahRankin

Bottah Rankin & Jah Golden Band - Who Will Be The One

Bottah Rankin & Jah Golden Band
Who Will Be The One
Budapest Vinyl
2019

Reggae

Dalok, lemezek 1

2019. május 06. 13:15

Bottah Rankin