mztsz.hu
Támogatónk:
nka.hu
youtube.com
twitter.com
facebook.com
Együttműködő partnerünk:
Zeneszöveg Womex
AK26

AK26

Az AK26 nevű magyar hip-hop zenekar 2011-ben alakult a Molnár testvérpárból. A csapat neve az AK (AK–47) gépfegyver nevéből és a 26-os körzethívószámból jött létre.

Első lemezüket 2011-ben készítették el, még 4-es felállásban, "Gyere le közénk" címmel. Ezután 2 főre csökkent a csapat legénysége, ami később megmaradt végleges felállásnak. Nem sokkal később megjelentették a "SzóKarabély" névre keresztelt albumukat, amit otthon rögzítettek, és az interneten kezdték el terjeszteni. Ebben az időben kezdtek házi gyártású, kezdetleges klippeket forgatni, amiket a YouTube-ra töltöttek fel. A klipeket látva felfigyelt a fiúkra Mr.Busta, aki leszerződtette a srácokat a saját lemezkiadójához, ahol az AK26 10 lemezt, és rengeteg videó klipet készített közel 6 év alatt. 2017. december 28.-án a fiúk viharos viszonyban szakítottak egykori kiadójukkal, és elkészítették a "Blöff" című számot, ami az eddigi legsikeresebb AK26 dal és klip. A testvérpár 2013 óta folyamatosan járja az országot, és a környező országokat, rengeteg helyen lépnek fel. Mára több, mint 1000 koncert van a hátuk mögött, illetve rengeteg dedikálóturné, és közönségtalálkozó.

Az AK26 nevű rappformáció különlegességét legegyszerűbben a két előadó hangszín különbségével lehet a legegyszerűbben bemutatni. Giajjenno mélyebb, támadóbb jellegű hanggal rendelkezik, ebből következően a szövegei gyakran tartalmazzák a zeneszám mélyebb tartalmát vagy komolyabb mondanivalóját, míg Hiro inkább pop-osabb, kissé hasonlítva Justin Bieberre (erre ő maga is utal) inkább a vokálért és a refrén ütőségéért felelős. (Példa rá a Blöff és a Number One)

Giajjenno szóló karriere jobban tükrözi egy "igazi amerikai rapper" karizmáját, nemzet és népkritika, kor és vagyonbeli osztálykülönbségek és sok más egyébről is szót ejt a rapper számaiban.
Hiro inkább a személyesebb, a mai magyar hiphop szakmára jellemzőbb dallamosabb, szerelmes vagy fiatalos nézőpontot képviseli, a főbb témái a szakítás, elválás, pénzéhes nők és egy-egy kapcsolat nehézségei.

Az előadó honlapja:

www.facebook.com/ak26hiphop

www.dalok.hu/ak26

Az előadó Facebook oldala:

www.ak26shop.com

AK26 - Álom (Feat. KESH) (Single)

AK26
Álom (Feat. KESH) (Single)
AK26
2019

Hip Hop

AK26 - Everest (Single)

AK26
Everest (Single)
Hirokin Kft.
2019

Hip Hop

AK26 - Family (Single)

AK26
Family (Single)
Hirokin Kft.
2019

Hip Hop

AK26 - Pacino (Single)

AK26
Pacino (Single)
Hirokin Kft.
2019

Hip Hop

AK26 - Rap DNS (Single)

AK26
Rap DNS (Single)
Hirokin Kft.
2020

Hip Hop

Dalok, lemezek 1

2019. március 01. 12:45

AK26