mztsz.hu
Támogatónk:
nka.hu
youtube.com
twitter.com
facebook.com
Együttműködő partnerünk:
Zeneszöveg Womex
Cantemus Gyermekkar

Cantemus Gyermekkar

Az 1975-ben alakult Cantemus Gyermekkar a nyíregyházi Kodály Zoltán Általános Iskola ma már világszínvonalú, sokszoros nemzetközi versenygyőztes énekkara. Rendszeresen turnéznak Európa
és a világ számos távoli országában, fesztiválok, versenyek és nemzetközi zenei konferenciák gyakori résztvevői és vendégei. Nagy sikerrel énekeltek Európán kívül Ausztráliában, Kanadában, Japánban, Koreában, Venezuelában és az Amerikai Egyesült Államokban is.
Az énekkar sikereinek titka a Kodály-módszerrel oktatott énektanításban gyökerezik. A Kodály Zoltán Általános Iskolában a módszert hosszú évek óta Szabó Dénes vezetésével alkalmazzák. Az énekkar széles repertoárjának középpontjában a kóruséneklés szépsége áll.
A gyermekkar koncertjein a gregorián dallamoktól a reneszánsz
és a romantika mesterművein keresztül a modern, kortárs muzsika világáig sok és sokféle muzsikában gyönyörködhet a közönség.
A magyar népzene és igényes népzenei feldolgozások – Kodály és Bartók kórusműveit is beleértve – szintén meghatározó szerepet játszanak a kórus repertoárjában.
Több elismert magyar kortárs zeneszerző komponált műveket az énekkar számára, s több ősbemutató is fűződik a Cantemus Gyermekkar nevéhez.

Az előadó honlapja:

www.cantemus.hu

www.dalok.hu/cantemusgyermekkar

Az előadó Facebook oldala:

www.facebook.com/cantemus

Cantemus Gyermekkar - Jubilate Deo (Egyházi Művek)

Cantemus Gyermekkar
Jubilate Deo (Egyházi Művek)
Pro Voce Humana
1999

A cappella, Egyházi zene, Komolyzene

Dalok, lemezek 1

2019. február 20. 13:31

Cantemus Gyermekkar