mztsz.hu
Támogatónk:
nka.hu
youtube.com
twitter.com
facebook.com
Együttműködő partnerünk:
Zeneszöveg Womex
Szannie

Szannie

Szabó Annie (SZANNIE) zenei pályafutása Sík Olgánál kezdődött 16 éves korában, ahol megtanulta az énekes szakma alapjait, és minden csínját-bínját, majd nem sokkal ezután 22 éves korától színészként együtt dolgozott a SZKÉNÉ Színházban Pintér Bélával, ahol 15 éven keresztül énekes – színész előadóként dolgozott több társulatban is. Ebben az időszakban jó néhány saját darabot is rendezett, amely mindig a zenére, az énekre, és a táncra alapult. Énekes előadói pályafutása következő állomásaként színész kolléganője és barátnője Péterfy Bori társaként 3 évet énekelt és koncertezett az „Amorf Ördögök” zenekarral, mint Bori énekes párja a színpadon. Ugyancsak ebben az időben énekelt fel több dalt is Benkő Dániel és a Quimby zenekar dobosa, Gerdesits Ferenc, „Marlboro Man” névre keresztelt, szóló porjektjének, „Halak” című lemezeire. Időközben előbb Dévényi Ádámmal és Börcsök Enikővel közösen hármasban léptek fel, majd élettársával, Dévényi Ádámmal duóban éveket koncerteztek az ország legkülönbözőbb koncerttermeiben. A későbbiekben Dévényi Ádám szólólemezén is énekelt néhány dalt, ami máig is népszerű a rajongók körében. Ez az önálló album már évek óta érlelődik benne, pláne, hogy időközben SZANNIE, basszusgitáron, akusztikus gitáron és ukulelén is zeneszerzéssel, dalok írásával, egyedi, sajátos hangzásvilága kidolgozásával foglalkozott, hogy 2018- ban megjelentesse elős önálló lemezét „Szannie Világa” címmel.

A lemezről az első dalt a „Szép a Fenyő” című Weöres Sándor vers ihlette, ahol a zeneszerző és előadó (ének, ukulele, gépek) SZANNIE, Oláh Szabolcs hangszerelésével és keverésével egy egész különleges hangzás és milliő megteremtésével igyekezett zenei hangok segítségével visszaadni a költő keltette szemantikai feszültséget, az örökkévalóság és az elmúlás, a szintelen kegyetlen halott fagyos világ és a zöld szín teremtette eleven lét és életigenlés között.

2019. januárra elkészült SZANNIE első videó klipje a „Szép a Fenyő” című debütáló kislemezéhez, mely viuális műalkotás a művész ötletei és rendezése mellett Mester Olga mesteri felvételeinek, vágásainak, utómunkálatainak és további ötleteinek köszönhetően csodálatos egységet, harmóniát teremt a zene és szövegvilág életigenlő, ám mégis fájdalmasan igaz üzenetével, mondanivalójával.

Az előadó honlapja:

www.dalok.hu/szannie

Az előadó Facebook oldala:

Szannie - Szép A Fenyő (Single)

Szannie
Szép A Fenyő (Single)
Szerzői Kiadás / Author's Edition
2019

Alternatív

Szannie Szép A Fenyő Szép A Fenyő (Single) 2019
Dalok, lemezek 1

2019. február 15. 11:24

Szannie