mztsz.hu
Támogatónk:
nka.hu
youtube.com
twitter.com
facebook.com
Együttműködő partnerünk:
Zeneszöveg Womex
Oancz János

Oancz János

Oancz János 1985. szeptember 10-én született Hatvanban. A Heves megyei Boldog községben nőtt fel, egyben ott is kezdte el zenei tanulmányait, 6 éves korában kezdett klasszikus zongorát tanulni. Zongorával 14 éves koráig foglalkozott, ebben az időben 2000-ben került közelebb a klasszikus gitárhoz illetve a basszusgitárhoz. Egy darabig mindkettőt tanulta autodidakta módon, amelyhez nagy segítség volt a zongorai előképzettség. Hosszas dilemma után végül a basszusgitár került előtérbe, mint főhangszer. Egy helyi heavy metal zenekarba már csak basszusgitáros hiányzott, ez lett a döntő érv a választásban.
A metál zene mellett idővel megismerkedett a jazz, a swing és a funky zenei stílusokkal.
Akik a legnagyobb hatással vannak rá Victor Wooten, Marcus Miller, Jaco Pastorius és a Korn-ból ismert Fieldy. Az évek alatt számos metál és jazz zenekarban játszott, a legjelentősebbek a DLG, 6TEST, Enrage és a Birdland voltak.

2018-ban a zongora visszatért életébe, a régen tanult darabok „leporolása” és egyéb darabok játszása mellett az improvizációs próbálkozásokból dalok kerekedtek ki, egy nagylemez írása van folyamatban minimál piano stílusban, amelynek megjelenése 2019-re várható.
Jelenleg basszusgitáron egy instrumentális funky-fusion zenekarban játszik a barátaival, amelyben saját dalokon dolgoznak, felvételek és koncertek 2019-ben várhatóak.

Az előadó honlapja:

www.dalok.hu/oanczjanos

Az előadó Facebook oldala:

www.facebook.com/janos.oancz.bassplayer

Oancz János - Memory Fragrances

Oancz János
Memory Fragrances
Szerzői Kiadás / Author's Edition
2019

Komolyzene

Oancz János - Clockwork (Single)

Oancz János
Clockwork (Single)
Szerzői Kiadás / Author's Edition
2019

Jazz

Dalok, lemezek 1

2019. január 17. 14:26

Oancz János