mztsz.hu
Támogatónk:
nka.hu
youtube.com
twitter.com
facebook.com
Együttműködő partnerünk:
Zeneszöveg Womex
Szatmári Orsi

Szatmári Orsi

Szatmári Orsi EMeRTon-díjas magyar énekesnő, énektanár.

Ötéves korától járt zenei előképzőbe, majd kilenc évig zongorázni tanult, énekléssel 15 éves korában kezdett foglalkozni. 16 évesen tűnt fel egy tehetségkutató fesztiválon, majd a Bojtorján tagja lett. 1993-1995 között egy szlovák produkcióval turnézott Nyugat-Európában, elsősorban Németországban, Ausztriában és Olaszországban léptek fel. Hazajövetele után megalapította a Aerodinamic nevű, három tagú dance együttest, akikkel saját dalait adta elő, Magyarország több nagyvárosában, táncos-énekes showműsor keretében.

Ezt követően fél évet Amerikában töltött, ahol country klubokban lépett fel, majd hazatérése után a Design együttes tagja lett. 1997-ben csatlakozott a Bionic együtteshez, akikkel két nagylemezt, egy maxi CD-t, valamint két videoklipet készítettek. Eközben több együttesnek és szólóénekesnek a lemezén is közreműködött, például Irigy Hónaljmirigy, Zoltán Erika és Cserháti Zsuzsa. Két főcímdal feléneklésére is felkérés kapott, az egyik Friderikusz Sándor – „Meglepő és mulatságos” című műsorának címadó dala volt, a másik a Barátok közt című folytatásos tv-sorozat főcímdala. 1999-ben tagja lett az Akt együttesnek, akikkel két maxit és egy nagylemezt jelentetett meg valamint két videó klip is készült a dalokból.

2000-ben, mint az év felfedezettje, Emerton-díjat kapott. 2001-ben két külföldi tehetségkutató fesztiválon nyert díjat: Jugoszláviában egy közönségdíjat kapott, Macedóniából pedig egy második díjat hozott el az. 2001 februárjában megalakította az ENJoy négytagú énekformációt, akikkel eredeti angol nyelvű mai funky-soul dalokat adtak elő. 2003 áprilisában jelent meg „Minden más” című önálló szólólemeze, melynek zenei és produceri munkálatait is ő végezte. A lemez megjelenését követte egy videoklip majd médiaturné is.

Az MTV által szervezett 2008-as Eurovíziós Dalverseny magyarországi elődöntőjén részt vett, a Véletlen című dalával, ahol tizenhét ponttal, a kilencedik helyen végzett. Magyarországot végül Csézy képviselte.

Az előadó honlapja:

www.szatmariorsi.hu

www.dalok.hu/szatmariorsi

Az előadó Facebook oldala:

www.facebook.com/orsiszatmari

Szatmári Orsi  - Életem Filmje (Acoustic)

Szatmári Orsi
Életem Filmje (Acoustic)
MBP
2018

Country, Jazz, Pop

Szatmári Orsi  - Új Világ (Single)

Szatmári Orsi
Új Világ (Single)
Rio Music
2019

Pop

Dalok, lemezek 1

2018. november 19. 14:05

Szatmári Orsi