mztsz.hu
Támogatónk:
nka.hu
youtube.com
twitter.com
facebook.com
Együttműködő partnerünk:
Zeneszöveg Womex
Válogatás (MZK Noise)

Válogatás (MZK Noise)

Az MZK Publishingnak rendkívül eklektikus zenei kínálata van. Elég nagy nálunk a merítés a chill outtól kezdve a világzenén át a hardcore-ig. Ezért tűnt jó ötletnek, hogy negyedévente megjelenő kiadványban gyűjtsük össze a műfajilag szerintünk legjobban összeférő dalokat. Nem szerettünk volna egy újabb playlistet létrehozni a spotify-on, mert elcsépelt és sokszor nem is mutat egy rendezett, jól megfontolt válogatást. Szerettünk volna arculatot az egész mögé, és gondos szelekciót. Nem titkolt célunk továbbá, hogy a népszerűbb eladóink közönségéhez ezáltal eljussanak olyan dalok, amelyek mutatnak valamiféle stílusbeli egyezést, csak esetleg eddig még nem találtak rájuk.

Negyedévente fog megjelenni egy-egy lemez, és a dalok zenei stílusa alkotja az albumok koherenciáját. Biztos lesz olyan előadó, aki ezen és azon az albumon is megfér, hisz sok zenekarunk zenei munkásságát jellemzi eleve sokszínűség. Azt viszont fontos elmondani, hogy ez nem egyfajta értékítélet a részünkről, ez nem egy best of, egyszerűen csak egy szemezgetés az egymással legjobban megférő dalok között. És feltett szándékunk, hogy ezzel egy hosszútávú projekt indul el, ahol végül mindegyik zenekarunk képviseltetheti magát.

Az első kiadvány az MZK Noise. A válogatás során fontos szempont volt, hogy nem akartuk a zenekarokat beskatulyázni, singer-songwriter előadónak is lehet olyan „zajos”, energikus dala, mint egy punk vagy egy pszichedelikus garázsrock zenekarnak. A lényeg, hogy ez egy olyan tracklist, amit a hangoskodás, az energiákkal és a gitárhangzással való játék tart össze, helyenként igen komoly (és dühös) szövegi tartalommal.

Az előadó honlapja:

www.magyarzenemukiado.hu/mzk-noise/

www.dalok.hu/valogatasmzknoise

Az előadó Facebook oldala:

Válogatás (MZK Noise) - MZK Noise

Válogatás (MZK Noise)
MZK Noise
MZK Publishing
2018

Punk, Rock

Dalok, lemezek 1

2018. április 10. 14:39

Válogatás (MZK Noise)