mztsz.hu
Támogatónk:
nka.hu
youtube.com
twitter.com
facebook.com
Együttműködő partnerünk:
Zeneszöveg Womex
Nyári Aliz És Nyári Edit

Nyári Aliz És Nyári Edit

Alizt az X-faktorban ismerhettük meg a Nyári lányokat, mindketten egyedül indultak mint versenyzők. A zsűri feltétele az volt, hogy akkor mehetnek tovább, ha együtt folytatják a versenyt. Így alakult meg Nyári Aliz és Nyári Edit duója.

Nyári Edit és Aliz tehetsége már nagyon korán megmutatkozott. Észrevétlenül nőttek bele a zene és a színpad világába. Zenei karrierjük gyermekkorukban kezdődött el, gyermekszínészként egy musical előadás sorozatnak több éven keresztül sikeres fellépő énekes-szólistái voltak.

Mindig különös hangsúlyt fektetettek a zenei tanulmányokra, Aliz már négy és fél évesen, Edit pedig hat évesen zongorát kezdett tanulni, majd a Weiner Leó Zeneművészeti Szakközépiskolában folytatta zongora tanulmányait. Az általános iskola elvégzése után a Szent Margit Gimnáziumban szereztek érettségit.
Aliz 2012-ben a Zsigmond Király Főiskola kommunikáció-médiatudomány szakán végzett, 2015-ben pedig a főiskola mesterképzésén diplomázott.
Edit a Szent István Király Zeneművészeti Konzervatórium klasszikus ének szakán végzett. Vele párhuzamosan a Zsigmond Király Főiskola Kommunikáció és Művelődésszervező szakos hallgatójaként 2008-ban szerzett diplomát.

A 2010-ben Magyarországon első ízben megrendezésre került X-Faktor döntőseként a tehetségkutató versenyből ismerhette meg őket a szélesebb közönség.
A verseny óta fellépésről fellépésre mennek, élvezik a közönség szeretetét, rajongóik száma napról napra nő. A hazai sikeres fellépések és koncertek mellett, nemzetközi sikereket is magukénak tudhatnak. Meghívást kaptak Hollandiába és Belgiumba is. A nagysikerű külföldi bemutatkozást, újabb koncertekre való meghívás követte.

Első daluk, az Éld át megjelenése meghozta számukra az igazi áttörést, amely a legjobb magyar dalként hetekig vezette a rádiós slágerlistákat. A dalhoz forgatott videoklipjüket folyamatosan játsszák a zenei csatornák, nagy sikerrel.

Első daluk sikere teremtette meg számukra a lehetőséget, hogy elkészítsék Pont jó című második dalukat, amely a megjelenést követően szintén a rádiós slágerlisták élére tört. Már a cím is sugallja, hogy az előadók megtalálták saját zenei stílusukat, melyben jellegzetes énekhangjuk tökéletesen kifejezi, hogy őszinte, igaz érzelmekről énekelnek. A dalhoz videoklipet is forgattak egy különleges helyszínen, amely a kifinomult eleganciát tükrözi.

2012-ben új albumuk felvezetéseként, megjelent a Pont jó című maxi lemezük, melyen a két, nagysikerű rádiós slágerük az Éld át és a Pont jó című dalaik hallhatóak.

2013 decemberében megjelent első albumuk Let This Love címmel.

A sokszínű zenei anyagban, melyben az énekesnők dalszerzőként és szövegíróként is bemutatkoztak megtalálhatóak az érzelmes lírai balladák és a dinamikus, lendületes dalok egyaránt. Dalaikban sok a szenvedély és a nőiesség, a lemezt a szeretet hatja át.

Az album címadó dalának magyar verziója a Nem kell más című dal nagy sikerrel debütált a Class Fm-en, valamint a vidéki rádiók is rendszeresen játsszák.  Az énekesnők országos rádiós turnéra indultak, hogy albumuk zenei anyagát személyesen is elvigyék a hallgatókhoz.

2014 elején lehetőségük nyílt, hogy az új lemez angol nyelvű dalait Hollandiában is bemutassák.

2014 nyarán a Váci Világi Vigalom keretén belül, egy nagyszabású lemezbemutató koncert show alkalmával, 5000 ember előtt arattak fergeteges sikert Vácott.

2014 júliusában nagy öröm és egyben megtisztelő kihívás volt az énekesnők számára, hogy újra a musical világában is megcsillogtathatták tehetségüket a bemutatásra kerülő nagysikerű Casanova Musical-ben. Két különböző karakterű női főszerepben előadásukkal lenyűgözték a közönséget és a szakma elismerését is kivívták.

Az énekesnők 2014-ben is számos különleges felkérésnek tettek eleget, melyek során minden alkalommal elkápráztatták a közönséget, kifinomult előadásmódjukkal, karizmatikus egyéniségükkel. 2014 áprilisában nagy sikert arattak a Miskolci Szimfonikus Zenekar kíséretében, valamint számos alkalommal léptek fel a Budapest Jazz Orchestra közreműködésével. 2014 őszén meghívást kaptak és Lothar Matthäus esküvőjén léptek fel nagy sikerrel.

2014 szeptemberében hagyományosan megrendezésre került Szenes Iván Emlékkoncerten Edit átvehette a Boldogság és én című örökérvényű sláger különleges interpretálásáért a Kornay Mariann Művészeti-díjat.

Az év végén Nyári Károly hagyományos karácsonyi koncertjén a Magyar Virtuózok Kamarazenekar kíséretében meghívott fellépőként arattak fergeteges sikert.

Az énekesnők számos televíziós show műsorban léptek fel, mint a Fábry show, SzerencseSzombat, Kasza show, Frizbi, valamint a Duna TV rendszeres fellépőiként meghívást kaptak, hogy a 2014-es évet együtt búcsúztassák el a nézőkkel a műsor Szilveszteri adásában.

2015-ben a TV2 szuperprodukciójában a Sztárban Sztár című műsorban mutathatták meg sokoldalúságukat a nagyközönségnek.

2015 decemberében Nyári Károly dupla teltházas Ünnepi Szimfonikus koncertjén meghívott vendégként hatalmas sikert arattak a nagy múltú Erkel Színházban.

2016. április 4-én Nyári Károly a Művészetek Palotája Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben megrendezésre került, nagyszabású, teltházas jubileumi szimfonikus koncertjén különleges produkciójukkal tovább emelték az est fényét a Budapest Jazz Orchestra és a Primarius Szimfonikus Zenekar közreműködésével.

2016 júniusában megjelent az énekesnők második albuma Szép szavak címmel. A lemezen olyan magyar és külföldi ikonikus előadók slágerei hallhatóak saját feldolgozásukban, amelyek gyermekkoruk óta, közel állnak a szívükhöz és nagyon meghatározóak voltak az eddigi pályájuk során. A lemezen helyet kaptak legkedvesebb saját szerzeményeik is, amelyek a személyiségüket tükrözik. Az album különlegességeként pedig édesapjukkal is énekelnek egy megható dalt az igényes zenét kedvelő hallgatók részére.

A lemezhez kapcsolódva, 2016. június 19-én a MOM Kulturális Központban Nyári Aliz és Nyári Edit Szép szavak címmel teltházas, nagysikerű koncertet tartott, ahol egy különleges zenei utazásra invitálták a közönséget. Az énekesnők magyar és külföldi ikonikus előadók slágereit adták elő egyedi feldolgozásban, zenekaruk kíséretében, mely tagjai a magyar zenei élet kiemelkedő alakjai. A nagysikerű koncert show egy egyedülálló és exkluzív zenei élményt nyújtott a koncertre látogató közönségnek.

2016. július 23-án a Szeretet hangja című szuperprodukcióval tértek vissza Nyári Károllyal Vácra, ahol a Váci Világi Vigalom keretén belül, több, mint 6000 ember előtt adták elő különleges koncertjüket, zenekar és tánckar közreműködésével, melyet a közönség szűnni nem akaró vastapssal jutalmazott.

2016 őszén a Houdini, a varázslatos musical című látványos musical produkcióban is elsöprően szerepeltek, ezzel szakmai körökben is elismerést szereztek. Külön öröm volt számukra, hogy visszatérhettek a musical világába. 2017-ben várhatóan a produkció országjáró turnéra indul.

A hazai fellépések és különleges koncertek mellett, nemzetközi sikereik is igazán kiemelkedőek. Törökországban, Ankarában méltóképpen képviselték hazánkat a magyar nagykövetségen tartott koncertsorozat keretén belül, a 2015 és 2016-os évben.
2016 karácsonyára egy igazán személyes, szívhez szóló saját szerzeményű dallal lepték meg rajongóikat, A legszebb ajándék címmel.

2016. december 26-án édesapjuk, Nyári Károly immár 11. alkalommal megrendezett Budapesti Karácsonyi Koncertjén dupla teltház előtt a színpadon ünnepelhették a szeretet ünnepét közönségükkel együtt a Budapest Kongresszusi Központban. A koncert egyik különlegessége, hogy az esten Nyári Károly által alapított Budapesti Jazz Szimfonikus Zenekar közreműködött.

2017. február 14-én az énekesnők My Funny Valentine címmel romantikus Valentin-napi koncertet mutattak be a Budapesti Jazz Szimfonikus Kamarazenekar kíséretében. A teltházas, nagysikerű koncerten az énekesnők különleges előadása, a jazzes, swinges hangzásvilággal, méltán aratott nagy sikert.

A 2017-es évre az énekesnők több saját szerzeményű dallal készülnek, valamint hamarosan bemutatják Szabó Zé egy különleges szerzeményét, melyet a két énekesnő részére írt. A dalhoz videoklipet is forgatnak, egyedülálló látványelemekkel.

Az énekesnőket továbbra is számos exkluzív produkcióban és koncerten láthatjuk itthon és külföldön egyaránt, emellett saját szerzeményeiket tartalmazó új albumuk megjelenése novemberben várható. 

Az előadó honlapja:

www.nyarilanyok.com

www.dalok.hu/nyarializesnyariedit

Az előadó Facebook oldala:

www.facebook.com/Nyarilanyok

Nyári Aliz És Nyári Edit - Pont Jó (EP)

Nyári Aliz És Nyári Edit
Pont Jó (EP)
Charles Music Művészeti Produkciós Iroda
2012

Pop

Nyári Aliz És Nyári Edit - Let This Love

Nyári Aliz És Nyári Edit
Let This Love
Charles Music Művészeti Produkciós Iroda
2013

Pop

Nyári Aliz És Nyári Edit - A Legszebb Ajándék (Single)

Nyári Aliz És Nyári Edit
A Legszebb Ajándék (Single)
Charles Music Művészeti Produkciós Iroda
2016

Pop

Nyári Aliz És Nyári Edit - Szép Szavak

Nyári Aliz És Nyári Edit
Szép Szavak
Charles Music Művészeti Produkciós Iroda
2016

Pop

Dalok, lemezek 1

2017. május 11. 13:16

Nyári Aliz És Nyári Edit