mztsz.hu
Támogatónk:
nka.hu
youtube.com
twitter.com
facebook.com
Együttműködő partnerünk:
Zeneszöveg Womex
Kistehén

Kistehén

A zenekar Kollár Klemencz László első „A kistehén” című albuma után, - ahol a többiek még vendégzenészként vettek részt- 2002-ben egy koncert erejéig, majd 2004-ben véglegesen összeállt.

A 2003-as kistehén szigeten játszottak először együtt. Ekkor jelent meg A kistehén- című első album, mely a hírhedt „én vagyok a kistehén…”-című szám mellett még 13 „nagyzenekaros” számot tartalmaz, ahol már tangóharmónikák, harmóniumok, dobok, kongák, gitárok garmada kapott szerepet.

2004 év elején Laci és a zenészek stúdióban voltak és felvettek újabb 14 számot, ami 2004 szeptemberében jelent meg Csintalan címmel. Emellett koncertezni kezdtek, ami azt jelenti, hogy egyre több színpadon fordulnak meg. Az új számok kistehénbarátok, mint zenéjükben mint szövegeikben, a stílus kultúrlakodalmas, a szövegek parasztabszurdak. A ska a reggae, a cigányzene, a sramli, a latin, összeolvad egy nagy -jó értelemben vett- kultúrlagzis umca-umcába.
2006. augusztusában „Csintalan” című albumuk aranylemez lett, a „Szájbergyerek” az év dala, s minden eddigi rekordot megdöntve két hónap alatt több mint húszezren töltötték le csengőhangként. A videoklip a Viva tévé ranglistáját hetekig vezette. A siker a nyáron érte el csúcsát, amikor a dal minden lehetséges lista első helyeire került Magyarországon.
A sokasodó fellépéseknek köszönhetően a zenekar kitűnő koncert-zenekarrá érett. Számtalan városi nagyrendezvényen, klubban és fesztiválokon léptek fel, sokszor több ezer ember előtt (pl. Pécsett a Művészeti Heteken, Tiszaújvárosban a Triatlon versenyen, Budapesten az ARC kiállítás megnyitóján vagy Nyíregyházán a Vidor Fesztiválon). Nagy sikerrel játszott a zenekar a VOLT Fesztiválon, a Szigeten, a Művészetek Völgyében és a Szegedi Ifjúsági Napokon is.
2007. februárjában a berlini Eastblok Music kiadó gondozásában megjelent a „Szerelmes vagyok minden nőbe” című lemez nemzetközi változata („I’m in love with every lady”), amely tartalmazza a „Szájbergyerek” újrahangszerelt angol verzióját. A lemez megjelenését több külföldi turné követte Európában 2007-ben. Eljutott a zenekar egy nagyszerű angol fesztiválra is, a Bestival Festival-ra, valamint elsöprő sikert aratott több holland, német, belga fesztiválon (Lowlands, Esperanzah, Festival Mundial…stb.)
2008: A Kistehén amerikai turnéja során több fesztiválon is játszik: a Little Cow közel hat hét alatt huszonöt koncertet ad Amerikában szeptemberben és októberben. Fellépnek nagyon neves fesztiválokon (World Music Festival), művészeti központokban és klubokban is. Néhány koncerten együtt szerepelnek a legendás cseh zenekarral, a Plastic People of the Universe-el.
2010 elején a zenekarból kivált Gálos Ádám, Dorogi Péter, Nádasdi János és Kiss Sándor.

Az előadó honlapja:

www.kistehenzenekar.hu

www.dalok.hu/kistehen

Az előadó Facebook oldala:

www.facebook.com/KiSTeHeN

Kistehén  - Picsába Az Űrhajókkal!

Kistehén
Picsába Az Űrhajókkal!
EMI Music Services
2010

Alternatív, Pop, Punk

Kistehén  - Elviszlek Magammal

Kistehén
Elviszlek Magammal
Szerzői Kiadás / Author's Edition
2012

Alternatív, Rock

Kistehén  - Ezt Is Elviszem Magammal (E-Single)

Kistehén
Ezt Is Elviszem Magammal (E-Single)
Szerzői Kiadás / Author's Edition
2012

Rock

Kistehén  - Milyen Kár (Single)

Kistehén
Milyen Kár (Single)
Szerzői Kiadás / Author's Edition
2013

Rock

Kistehén  - Szomjas Nők

Kistehén
Szomjas Nők
Drum & Monkey
2014

Alternatív

Kistehén  - Wenn Ich Geh (Single)

Kistehén
Wenn Ich Geh (Single)
Szerzői Kiadás / Author's Edition
2014

Rock

Kistehén  - Bocsánat

Kistehén
Bocsánat
Drum & Monkey
2018

Alternatív, Punk

Kistehén  - Bocsánat (EP)

Kistehén
Bocsánat (EP)
Drum & Monkey
2018

Alternatív, Rock

Dalok, lemezek 1

2011. július 11. 16:41

Kistehén