mztsz.hu
Támogatónk:
nka.hu
youtube.com
twitter.com
facebook.com
Együttműködő partnerünk:
Zeneszöveg Womex
Grencsó / Dukay / Szemző / Miklós

Grencsó / Dukay / Szemző / Miklós

Grencsó István az élő zenész-legendák egyike, a magyar avantgarde jazz egyik kiemelkedő alakja. Pályafutása 1979-ben, a Masina Jazz Csoport megalapításával indult, szélesebb körű ismertségre pedig az 1980-as években Szabados György partnereként, majd a Dresch Quartet tagjaként tett szert. 1984-ben hozta létre a Kollektívát, amely folyamatosan változó néven, de azóta is elsőszámú zenekara. 
Grencsó repertoárja rendkívül sokszínű, a zeneszerzőt a formai változtatások mesterének tartják. Improvizatív zenei kísérletei mellett feldolgozott számtalan jazz-standardet, aktuális divatirányzatoktól függetlenül játszott pop-, rock- és ethno zenét, újraértelmezte a hatvanas évekbeli magyar tánczenéket, sanzonokat, komponált klasszikus zenébe hajló szvitet. Játszik a a Kampec Doloresszel, állandó tagja a Szabados György vezette MAKUZ-nak és az elektronikát és rap-et is alkalmazó Budbudas-nak. Az utóbbi időben több új zenekara is alakult: a marokkói gyökerű Gnawa Quartet, illetve saját neobeat együttese, az AMA, ahol érdekes módon gitározik és énekel. Ezek mellett együttműködött a noise rockot játszó Pozvakowski zenekarral is.

Dukay Barnabással, Szemző Tiborral és Miklós Szilveszterrel együtt új jazz albumot jelentett meg 'Hátrahagyott Dolgok Apály Idején' címmel.
 

Az előadó honlapja:

www.grencso.hu

www.dalok.hu/grencsodukayszemzomiklos

Az előadó Facebook oldala:

www.facebook.com/grencso

Grencsó / Dukay / Szemző / Miklós - Hátrahagyott Dolgok Apály Idején

Grencsó / Dukay / Szemző / Miklós
Hátrahagyott Dolgok Apály Idején
Hunnia Records & Film Production
2017

Jazz

Dalok, lemezek 1

2017. február 01. 11:02

Grencsó / Dukay / Szemző / Miklós