mztsz.hu
Támogatónk:
nka.hu
youtube.com
twitter.com
facebook.com
Együttműködő partnerünk:
Zeneszöveg Womex
Heaven Street Seven

Heaven Street Seven

Minden 1995 elején kezdődött, amikor két fiatal – Szűcs Krisztián és Németh Róbert - megalakította saját együttesét. Nem telt el sok idő és Kiss Endre(gitáros) és Orbán Gyula (dobos) is csatlakozott a bandához, majd ez a formáció már 1995 nyarán Stuttgartban fel is vette Tick Tock No Fear címmel első angol nyelvű kazettáját, amit még ősszel kiadtak. Ezután csapódott a csapathoz még egy gitáros Balczer Gábor személyében, ötfősre növelve ezzel a taglétszámot.

1996 nyarán egy új anyagot készített a zenekar, méghozzá szintén a „közeli” Stuttgartban, ami csak 1997 őszén került a boltokba. Ezen a lemezen található a klipben is megformált Wallflower című szám, mely itthon komoly hírnevet szerzett az időközben megint négytagúra szűkült zenekarnak. (Kiss Endre elhagyta a csapatot)

Az 1998-as Budapest Dolls című albumon hallható négy magyar nyelvű szám eloszlatta a hazai rajongókban azt a tévhitet, hogy a Heaven Street Seven egy angol együttes lenne. Közben Takács Zoltán váltotta az addigi billentyűst, aki előtte egy évig segítette a HS7 munkáját.
2000-ben – a Cukor című album megjelenésekor- végre az egész ország tudomást szerezhetett gyümölcsöző zenei tevékenységükről, amikor is a Hol van az a krézi srác mindenki megdöbbenésére szokatlanul hosszú ideig a rádiós játszási listák éléről „intett be” az akkori pop-slágereknek. Erről a lemezről három számot angolra átdolgozva kiadtak egy White Lies In HiFi maxit, amelyet a brit Record Collector a hónap kislemezének választott.

A negyedik nagylemez 2002-ig váratott magára, amikor is végre megjelent a kiforrott hangzással és stílussal rendelkező Kisfilmek a nagyvilágból.
Komoly elismerést jelentett a zenekarnak, amikor a 2003-as Sziget Fesztiválon a Nagyszínpadon kaptak lehetőséget a Fun Lovin’ Criminals előtt.
Másfél év stúdiómunka után elkészül a zenekar korábbi, "próbatermi" hangása felé visszakanyarodó, "karcosabb" irányba törekvő Szállj ki és gyalogolj. Rajta olyan dalok, mint az Ez a szerelem, a Hangerő, a Csízbörger vagy a Taposs a szívemen. A zenekar ezért az albumért - már a következő év elején - 2005. tavaszán a MAHASZ Fonogram-díját kapja, az Év rockalbuma kategóriában. A lemez megjelenése után a HS7 és Balczer Gábor gitáros útjai elválnak. Helyére egy évtizedes jóbarát, a szegedi Időrablókból és a Neo-ból ismert Ábrahám Zsolt kerül. Az új felállású HS7 már a 2004-es év őszén új dalok írásába kezd.
2005 decemberében megkezdődnek az új HS7-album munkálatai. A felvételeket ismét a Szállj ki és gyalogolj album hangmérnök/társproducere, Schram Dávid irányítja. A 2006-os év mozgalmasan indul. Miközben a zenekar a stúdióban új lemezanyagán dolgozik, január 21-én, a MIDEM-en, a franciaországi Cannes-ban átveszi az EU, a MIDEM és az MTV Europe közös díjának, a Border Breakers Award-nak European Breakthrough Award nevű különdíját. A zenekart több száz, az új csatlakozó tagországokból nominált együttes és előadó közül választja ki a nemzetközi zsűri.
Május elején boltokba kerül a zenekar új lemezanyaga, a Tudom, hogy szeretsz titokban. A zenekar az album címadó dalát - idehaza szokatlan módon - virtuális kislemezként, egy ingyenes letöltős oldalon "jelenteti meg". Az új HS7-album - Ábrahám Zsolt gitáros debütálása - több mértékadó hazai kritikus és médium (est.hu könnyű rovat, WAN2, Radio Café, origo.hu) szerint a zenekar eddigi legjobb, "legvirgoncabb", "halmozottan slágeres" munkája.
A HS7 egy különleges fellépéssel nyitja a 2007-es évet. Akusztikus koncertet ad a budapesti Művészetek Palotájában, s nem csak új köntösbe öltözteti dalait, hanem különleges vendégeket is a színpadra invitál: a Varga Ferenc Vonósnégyest, a romafolkos Karaván Famíliát és Presser Gábort.
Az év tavaszán rögzítésre kerül a Tudom, hogy szeretsz titokban című album angol verziója - a több európai országban hamarosan megjelenő Sordid Little Symphonies (melyhez a zenekar egyébként külön budapesti lemezbemutatót is mellékel). És - csak, hogy folytassuk a specialitások sorát - egy újabb izgalmas kanyar: április közepétől a HS7 a legendás ausztrál Church társaságában sikeres, 10 országot érintő, 15 állomásos turnén vesz részt Bécstől Londonig.
Majd másfél év műhelymunka, próbatermi előkészítés és körülbelül két hónapnyi stúdiózás után, 2008. novemberében került a boltokba a Heaven Street Seven nyolcadik albuma, a Jazz.
A lemez anyagát a zenekar - elsőként hazánkban - fizikai megjelenése előtt egy hétig ingyen letölthetővé tette. A Jazz első "kislemezdala", a Szia a "hagyományos" megjelenés után több hétig szerepelt az MR2-Petőfi Rádió slágerlistájának első tíz helyezettje között. A HS7 az új albumot tavaszi országos klubturnén mutatta be, s azt se felejtsük el, hogy az együttes különleges, akusztikus jellegű koncertet adott a budapesti Katona József Színházban. A Jazzt 2009-ben az év alternatív albuma kategóriában Fonogram-díjra is jelölték.
 

Az előadó honlapja:

hs7.hu

www.dalok.hu/hs7

www.dalok.hu/heavenstreetseven

Az előadó Facebook oldala:

www.facebook.com/heavenstreetseven

Heaven Street Seven - Mozdulj (Maxi Single)

Heaven Street Seven
Mozdulj (Maxi Single)
1G Records
2001

Rock

Heaven Street Seven - Tick Tock No Fear

Heaven Street Seven
Tick Tock No Fear
1G Records
2005

Rock

Heaven Street Seven - Tudom, Hogy Szeretsz Titokban

Heaven Street Seven
Tudom, Hogy Szeretsz Titokban
Magneoton
2006

Pop, Rock

Heaven Street Seven - Jazz

Heaven Street Seven
Jazz
Magneoton
2008

Pop, Rock

Heaven Street Seven - Felkeltem A Reggelt

Heaven Street Seven
Felkeltem A Reggelt
Megadó Kiadó
2012

Rock

Dalok, lemezek 1

2011. július 15. 16:45

Heaven Street Seven