mztsz.hu
Támogatónk:
nka.hu
youtube.com
twitter.com
facebook.com
Együttműködő partnerünk:
Zeneszöveg Womex
Bacsó Kristóf Triad És Lionel Loueke

Bacsó Kristóf Triad És Lionel Loueke

A TRIAD 2013-ban alakult a fiatal magyar jazzmuzsikus generáció három meghatározó személyiségének együttműködéseként. 
A gondosan kimunkált részek mellett igen fontos szerep jut a közös improvizációknak, illetve a megszokottól eltérő hangszínek és együtthangzások keresésének. Zenéjük egy időben merít a jelenből és a közép-kelet-európai zenei tradíciókból. Ehhez a hangzáshoz hívta meg a zenekar a kortárs jazz egyik leginvenciózusabb muzsikusát Lionel Loueke személyében, hogy részt vegyen készülő albumuk felvételeiben.

A magyar szaxofonos és a benini születésű, Amerikában élő gitáros ismeretsége még a bostoni Berklee College of Musicban közösen töltött időkre datálódik. Loueke aztán Herbie Hancock zenekarának gitárosaként keltett komoly feltűnést, a csapat 2006. júliusi margitszigeti koncertjén a hazai közönség is meggyőződhetett tehetségéről, kivételes muzikalitásáról. Berklee-s társaival, Németh Ferenc dobossal és Massimo Biolcati bőgőssel alkotott Gilfema triójával a MOL Jazz Fesztivál Budapest 2007 fergeteges sikerű záró koncertjét adták a MÜPA Fesztivál színházában.

Bacsó ekkortájt alakított kvartettjében is Németh Ferenc dobolt, így a kapcsolat a gitáros és a szaxofonos között közvetve és közvetlenül is folyamatos volt. Bacsó kvartettjének 2012-es, a BMC Records gondozásában megjelent Nocturne című albumához Loueke írt elragadtatott hangú ajánlót, köszönetet mondva mindnyájuknak a kitűnő muzsikáért.

Bacsó Kristóf szerzeményeinek találkozása Lionel Loueke afrikai népzenéből táplálkozó stílusával izgalmas élményt kínál a hallgatók számára.

Az előadó honlapja:

www.dalok.hu/bacsokristoftriadeslionelloueke

Az előadó Facebook oldala:

Bacsó Kristóf Triad És Lionel Loueke  - Ad Libitum

Bacsó Kristóf Triad És Lionel Loueke
Ad Libitum
BMC Records
2016

Jazz

Dalok, lemezek 1

2016. november 11. 11:32

Bacsó Kristóf Triad És Lionel Loueke